GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI Cum au votat specialiștii pentru Jucătorul și Antrenorul lunii mai: „Un băiat modest, muncitor” + „Un profesionist, un antrenor dedicat”

Articol de , - Publicat joi, 02 iunie 2022 14:00 / Actualizat joi, 02 iunie 2022 14:09

Marius Ștefănescu și Cristiano Bergodi au câștigat premiile "Jucătorul lunii mai", respectiv "Antrenorul lunii mai". Sepsi devine cel de-al treilea club care reușește „dubla” în „Cei mai buni”, după Rapid (Săpunaru&Iosif) și Universitatea Craiova (Ivan&Reghecampf)

Gazeta Sporturilor, cea mai respectată voce din presa sportivă românească, a inaugurat în vară două trofee. Ziarul care are o tradiție de aproape un secol și ale cărui anchete de final de an sunt recunoscute de întreaga suflare sportivă decernează la fiecare început de lună câte un premiu pentru jucătorul, respectiv antrenorul lunii trecute.

Pentru trofeul "Jucătorul lunii mai" GSP a nominalizat 5 fotbaliști: Marius Ștefănescu (Sepsi), Ciprian Deac (CFR Cluj), Alexandru Maxim (Gaziantep), Gabriel Debeljuh (CFR Cluj) și Darius Olaru (FCSB). La cea de-a doua categorie, "Antrenorul lunii mai", Gazeta a nominalizat 3 tehnicieni: Dan Petrescu (CFR Cluj), Cristiano Bergodi (Sepsi) și Marius Măldărășanu (Hermannstadt).

FLORIN RĂDUCIOIU

  • Ciprian Deac (CFR Cluj) » "Pentru că a câștigat titlul de campion, fiind o legendă pentru CFR. A făcut lucruri extraordinare, fiind liderul acestei echipei. L-aș numi Ibrahimovici al CFR-ului! Un jucător cu un randament senzațional, mai ales la vârsta pe care o are. Deac are calități incredibile și cred că era o soluție inclusiv pentru echipa națională"
  • Dan Petrescu (CFR Cluj) » "O lună cu trei antrenori buni, cu trei performanțe diferite. Am o stimă enormă pentru antrenorul și omul Petrescu. Să câștigi a cincea oară consecutiv titlul e destul de complicat, iar el a reușit asta. Nu este deloc simplu să gestionezi o echipă de campioni. E clar că merită din plin să antreneze și prin alte țări, nu doar prin România"

AUREL ȚICLEANU

  • Marius Ștefănescu (Sepsi) » "Merită din plin acest trofeu mai ales pentru cele două goluri pe care le-a marcat în finala Cupei României, unul dintre ele o adevărată bijuterie. Să nu uităm că a înscris și singurul gol în returul cu Universitatea Craiova. Un băiat modest, muncitor, cu foarte multe calități, de care vom mai auzi. Selecția la națională nu e întâmplătoare"
  • Marius Măldărășanu (Hermannstadt) » "Merg pe mâna lui Marius chiar dacă o să fiu subiectiv în alegere. A fost elevul meu la Școala de antrenori, iar acum s-a aflat la un moment extrem de important al carierei sale. A promovat o echipă cu probleme, o echipă căreia nu foarte multă lume îi dădea șanse pentru promovarea directă, dar Marius a reușit"

OVIDIU HEREA

  • Darius Olaru (FCSB) » "A fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei în actualul sezon, o adevărată piesă rară pentru trupa lui Petrea. Două goluri, o pasă decisivă şi un penalty scos în cele 4 partide disputate de FCSB în luna mai îi dau dreptul să-și adjudece acest trofeu, chiar dacă bătălia a fost mare în luna mai"
  • Marius Măldărășanu (Hermannstadt) » "Un antrenor la început de drum care a reușit promovarea directă în Liga 1. Chiar dacă n-a ieșit campionul eșalonului secund, revenirea în elită după doar un an i se datorează în mare parte și lui Măldărășanu. Și să nu uităm că a încheiat sezonul fără înfrângere în ultimele 11 jocuri".

RĂZVAN PLEȘCA

  • Marius Ștefănescu (Sepsi) » "Câștigarea Cupei României i se datorează în mare parte! Goluri în ambele meciuri din semifinalele cu Universitatea, plus două goluri superbe în finala de pe Giulești cu FC Voluntari. La 23 de ani, Ștefănescu începe să-și arate calitățile, iar dacă progresul va continua va avea un viitor bun"
  • Cristiano Bergodi (Sepsi) » "Un antrenor extraordinar, caracterizat în primul rând de modestie, fair-play și bun-simț. După 17 ani în fotbalul românesc merita din plin să câștige încă un trofeu, după Supercupa câștigată cu Rapid. Bergodi un antrenor dedicat meseriei și extrem de pasionat"

GERALDO ALVES

  • Ciprian Deac (CFR Cluj) » "În primul rând pentru profesionalismul de care dă dovadă! Când toată lumea pleacă în vacanță el cere să joace într-un meci fără miză și o face exemplar. Un adevărat lider de echipă, o voce importantă în vestiar, un jucător care nu-și arată vârsta și strălucește meci de meci chiar dacă are 36 de ani"
  • Cristiano Bergodi (Sepsi) » "Să câștigi Cupa României cu o echipă de provincie este o realizare extrem de importantă. Cristiano este un profesionist, un antrenor dedicat, un adevărat monument de bunătate și de respect. Transmite mesaje clare, iubește fotbalul, iar sezonul acesta a reușit să aducă primul trofeu important din istoria lui Sepsi"

Cum se votează pentru „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Algoritmul folosit pentru stabilirea câștigătorilor este unul foarte simplu. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi votează 3 categorii: cititorii GSP.ro, jurnaliștii din redacție și câte cinci specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți) care se schimbă de la o lună la alta. Primul clasat în fiecare top primește câte 5 puncte, cel de pe locul 2, 4 puncte etc. Votul redacției GSP contează dublu.

Marius Ștefănescu, jucătorul lunii mai 2022: „Cupa a salvat sezonul pentru Sepsi! Acum sper să câștigăm toate meciurile cu naționala”

CITEȘTE ȘI:

Becali face economie » Cum a reușit FCSB să facă rost de bani pentru salariile vedetelor Tănase, Coman, Olaru și Tavi Popescu
FCSB
Becali face economie » Cum a reușit FCSB să facă rost de bani pentru salariile vedetelor Tănase, Coman, Olaru și Tavi Popescu
Răzvan Zăvăleanu îi acuză pe liderii DDB: „Nu am fost de acord cu decizia lor. El ne putea salva de la retrogradare”
DINAMO
Răzvan Zăvăleanu îi acuză pe liderii DDB: „Nu am fost de acord cu decizia lor. El ne putea salva de la retrogradare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close