GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI Votează AICI „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”! » Iată cine sunt nominalizații pentru luna mai

Articol de , - Publicat luni, 30 mai 2022 16:48 / Actualizat luni, 30 mai 2022 18:12

CFR Cluj și-a adjudecat titlul în Liga 1, iar Sepsi, Cupa României. Să vedem cine pune mâna pe distincțiile oferite de Gazeta Sporturilor pentru „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii mai”.

S-a tras cortina peste fotbalul românesc! Odată cu adjudecarea campioanei, cu stabilirea echipelor care ne vor reprezenta în cupele europene, a câștigătoarei Cupei, dar și a formațiilor care au promovat în elita fotbalului de la noi.

Fiind la finalul unei luni trăite cu sufletul la gură, Gazeta Sporturilor deschide azi procedura de vot în proiectul „Cei mai buni”. Și, ca de fiecare dată, trebuie să stabilim „Jucătorul lunii mai” și „Antrenorul lunii mai”.

Câștigătorii vor fi aleși împreună cu voi, publicul Gazetei Sporturilor, dar și cu cinci specialiști din fotbal. Puteți vota astăzi pe site-ul GSP.ro, în sondajele speciale. Până acum, opt jucători și opt antrenori și-au trecut în CV trofeul GSP.

Jucătorul lunii mai 2022 - nominalizări

Pentru trofeul „Jucătorul lunii mai”, Gazeta a nominalizat 5 fotbaliști:

  • MARIUS ȘTEFĂNESCU » (Sepsi). Finalul stagiunii i-a aparţinut în totalitate: a înscris în victoria cu 1-0 din returul semifinalei cu U Craiova, apoi a marcat de două ori în finala Cupei. Cu 42 de apariţii în tricoul grupării din Sf. Gheorghe pentru tot sezonul, Ştefănescu a punctat de 12 ori şi a oferit 5 pase decisive.
  • CIPRIAN DEAC » (CFR Cluj). A încheiat stagiunea cu al 14-lea trofeu câştigat în culorile grupării clujene, dintre care 7 titluri de campion, fiind depăşit la acest capitol în istoria fotbalului românesc doar de Marius Lăcătuş. Şi pe finalul acestui sezon, Deac s-a dovedit a fi „locomotiva CFR-ului”.
  • ALEXANDRU MAXIM » (Gaziantep). Playmaker-ul și golgheterul lui Gaziantep, este în cel mai bun moment al carierei. Are 31 de ani și e în continuă ascensiune. În stagiunea recent încheiată, a influențat 23 de goluri în 35 de meciuri (15 reușite și 8 assisturi), cele mai multe pentru el în Turcia.
  • GABRIEL DEBELJUH » (CFR Cluj). Golgheterul campioanei, cu 14 reuşite, a înscris de 3 ori în mai, „dublă” în cel mai clar succes izbutit de clujeni pe teren advers în Liga 1, 6-0 la Piteşti, şi un gol în poarta Universităţii Craiova, gol care s-a dovedit a fi decisiv în câştigarea titlului cu o etapă înainte de final.
  • DARIUS OLARU » (FCSB). A atins cel mai bun nivel din acest sezon în play-off, unde a contribuit la 11 dintre reuşitele roş-albaştrilor. Două goluri, o pasă decisivă şi un penalty scos şi-a trecut în cont în cele 4 partide disputate de FCSB în luna mai.

Pe lista preliminară au mai fost A. Ivan (Universitatea Craiova), R. Pires (U Cluj), B. Mitrea (Sepsi), Al. Crețu (Universitatea Craiova), Tescan (U Cluj), Boateng (CFR Cluj), G. Pușcaș (AC Pisa).

Antrenorul lunii mai 2022 - nominalizări

Pentru trofeul „Antrenorul lunii mai”, Gazeta a nominalizat 3 tehnicieni:

  • Dan Petrescu » (CFR Cluj). Istorie! După o primă parte din play-off în care urmăritoarele s-au apropiat tot mai mult de CFR, au urmat 4 victorii la rând, dintre care 3 în luna mai, succese care le-au adus clujenilor al 5-lea titlu la rând, iar lui Petrescu al 6-lea din carieră.
  • Cristiano Bergodi » (Sepsi). A calificat-o pe Sepsi în finala Cupei României şi le-a adus covăsnenilor primul trofeu din istoria clubului, după ce s-a impus, 2-1 cu FC Voluntari, în ultimul act. În plus, a câştigat play-out-ul, diminuând astfel din supărarea produsă de ratarea calificării în play-off.
  • Marius Măldărășanu » (Hermannstadt). Deşi sibienii au fost măcinaţi de probleme financiare, Măldă a mobilizat echipa, care a încheiat sezonul fără înfrângere în ultimele 11 jocuri, dintre care 3 în luna mai, 1-1 cu Petrolul, 2-1 la Cluj, cu U, şi 0-0 cu CSA. Astfel, Hermannstadt a sărbătorit revenirea în Liga 1.

Pe lista preliminară au mai fost Erik Lincar (U Cluj), Cristi Chivu (Inter Primavera), Marius Șumudică (Al Shabab).

Cum vom alege „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Foarte pe scurt, despre algoritmul folosit pentru departajare la stabilirea câștigătorilor. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi vor vota 3 categorii:

  • cititorii GSP.ro
  • jurnaliștii din redacție
  • 5 specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți)

Vezi și:

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
roost.eradevar.at
roost.eradevar.at  •  31 Mai 2022, 08:27
Postat de elefterie pe 30 Mai 2022, 23:18

Păi s-a născut "o frumoasă concurență" în massmedia sportivă, cu tema "Nea Gigi nu te lăsa, Nea Gigu nu ne lăsa, fecesebiștii e cu tine!"... Digi a creeat trofeul "Balonul Digi Sport", și au dat titlul de echipa cu cel mai frumos joc -ghici cui? - Fecesebeului, cel mai bun tânăr jucător lui Tavi, cel mai bun fotbalist lui Tănase!! CFR a primit, prin Deac, titlul de cel mai bun veteran din Liga 1... Toți umflați ca niște baloane (fie ele și baloane Digi Spirt) gata să se spargă... Să vezi la iarnă la premile GSP, că doar după ce Dennis Man a fost desemnat fotbalistul anului, TOTUL ESTE POSIBIL. Bravo Gigi!

La sfarsit de an fecesebiatii vor primi pana la urma medaliile de campioni morali

roost.eradevar.at
roost.eradevar.at  •  31 Mai 2022, 08:22

Categoria cel mai bun manager general de ce o faceti?

tinn_2
tinn_2  •  31 Mai 2022, 01:07
Postat de brentford pe 30 Mai 2022, 17:33

Nu vreau sa fiu rautacios,dar ce cauta Olaru in aceasta sectiune? Ultima luna din campionat este pentru a nominaliza campionii (campionat si cupa).

nu se votează arbitrii, e despre fotbal

Vezi toate comentariile (7)
Comentează