GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI Votează AICI „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”! » Iată cine sunt nominalizații pentru luna august

Articol de , - Publicat joi, 01 septembrie 2022 15:55 / Actualizat joi, 01 septembrie 2022 15:55

„Cei mai buni”, proiectul Gazetei Sporturilor, revine cu performanțele fotbalistice din august, iar astăzi pornim procedura de vot pentru acordarea trofeelor "Jucătorul lunii" și "Antrenorul lunii"

A trecut un an de la lansarea proiectului "Cei mai buni". Lună de lună, cei mai buni fotbaliști și tehnicieni sunt premiați de Gazeta Sporturilor pentru realizările lor.

August a umplut stadioanele, iar fotbalul românesc s-a bucurat de performanțe la nivel internațional, prin calificările în grupele Conference League ale CFR-ului și FCSB-ului. Nici pe plan intern n-am dus-o deloc rău! Meciuri memorabile, goluri de generic, execuții perfecte și confruntări care mai de care mai spectaculoase. Gazeta Sporturilor deschide azi procedura de vot în proiectul "Cei mai buni" pentru luna august 2022.

Jucătorul lunii august 2022 - nominalizări

Pentru trofeul "Jucătorul lunii august", Gazeta a nominalizat 5 fotbaliști:

  • Denis Alibec (Farul). Este marele pariu al lui Hagi din acest sezon. Şi-a făcut simţită prezenţa în fiecare meci, a marcat de două ori (cu FC Voluntari și FCSB) şi a pus în permanenţă presiune pe adversari. În plus, a câştigat şi lupta cu kilogramele, forma fizică arătată fiind una de invidiat.
  • Antonio Sefer (Rapid). Noul puști-minune al Giuleștiului devine un jucător important. A acoperit excelent plecarea lui Rareş Ilie în Franța, la Nice, și a răsplătit încrederea primită din partea lui Adrian Mutu. Un august perfect, cu trei goluri decisive ("dublă" cu FC Argeș și gol cu Sepsi).
  • Gabriel Tamaș (Petrolul). Este stâlpul defensivei "lupilor galbeni", cea care a stabilit şi recordul sezonului fără gol primit, 441 minute. Deşi au trecut 20 de ani de la debutul său pe prima scenă, continuă să impresioneze în campionatul României, fiind un punct fix în orice apărare.
  • Andrea Compagno (FCU/FCSB). Un veritabil vârf de careu a înscris de patru ori în august şi a ajuns la 16 goluri în 2022, fiind cel mai bun marcator din acest an calendaristic. La finalul lunii s-a transferat la FCSB pe 1,5 milioane de euro, marcând primul său gol în tricoul roș-albastru chiar la debut.
  • Baba Alhassan (Hermannstadt). Indiscutabil, marea surpriză din acest început de sezon este Hermannstadt! Echipă neînvinsă în primele șapte etape, iar un rol important în parcursul formidabil al sibienilor l-a avut Alhassan, autor a patru goluri, dintre care două în luna august.

Pe lista preliminară au mai fost: Scuffet (CFR Cluj), Larie (Farul), Cordea (FCSB), Yeboah (CFR Cluj), Vâlceanu (Petrolul), Garita (FC Argeș), Săpunaru (Rapid), Edjouma (FCSB), J. Morais (Rapid)

Antrenorul lunii august 2022 - nominalizări

Pentru trofeul "Antrenorul lunii august", Gazeta a nominalizat 3 tehnicieni:

  • Adrian Mutu (Rapid). Rapidul are un început de sezon fantastic, cu 6 victorii în primele 8 etape, asemănător ultimelor două sezoane în care a câştigat titlul. Deşi lotul nu este tocmai aşa cum şi l-a dorit, Mutu a găsit de fiecare dată soluţiile prin care să ducă echipa spre succes.
  • Gheorghe Hagi (Farul). "Regele" a făcut din Farul o echipă cu viitor, un mix de jucători tineri şi fotbalişti cu experienţă, în care a crezut şi pe care ştie că-i poate readuce la forma din trecut. Cu 3 victorii consecutive şi două remize în august, gruparea de la malul mării este lider în clasament după 8 etape.
  • Nicolae Constantin (Petrolul). Deşi este debutant ca antrenor pe prima scenă, a gestionat bine începutul de sezon, astfel că, după două înfrângeri şi o remiză în iulie, au venit 4 succese şi un egal în august, rezultate în urma cărora ploieştenii au urcat pe loc de play-off.

Cum vom alege „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Foarte pe scurt, despre algoritmul folosit pentru departajare la stabilirea câștigătorilor. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi vor vota 3 categorii:

  • cititorii GSP.ro
  • jurnaliștii din redacție
  • 5 specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți)

CITEȘTE ȘI:

România e prima țară care își bate joc de VAR: meciuri viciate vs meciuri salvate 9-6!
ANALIZĂ LIGA 1
România e prima țară care își bate joc de VAR: meciuri viciate vs meciuri salvate 9-6!
Pericol, FCSB! West Ham, mai multe șuturi decât Tottenham » Antonio Conte a identificat punctul forte al adversarei roș-albaștrilor
CONFERENCE LEAGUE
Pericol, FCSB! West Ham, mai multe șuturi decât Tottenham » Antonio Conte a identificat punctul forte al adversarei roș-albaștrilor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
ucluj2011
ucluj2011  •  02 Septembrie 2022, 11:10

Păi nu e clar ca "bună ziua"?!!!? Mutu și Sefer all the way!

ucluj2011
ucluj2011  •  02 Septembrie 2022, 08:55
Postat de bulldo pe 01 Septembrie 2022, 16:56

Care jucatori? Care antrenori ? Ce ati nominalizat sunt doar petarde

Dacă tăceai , filozof rămâneai!!!

george.br
george.br  •  02 Septembrie 2022, 00:07

Compagno merita,de departe, locul 1!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează