GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI Sepsi e Regina! » Marius Ștefănescu a fost ales „Jucătorul lunii mai”, iar Cristiano Bergodi - „Antrenorul lunii”! Cum s-a votat

Articol de - Publicat joi, 02 iunie 2022 10:00 / Actualizat joi, 02 iunie 2022 10:00

Marius Ștefănescu și Cristiano Bergodi au câștigat premiile "Jucătorul lunii mai", respectiv "Antrenorul lunii mai". Sepsi devine cel de-al treilea club care reușește „dubla” în „Cei mai buni”, după Rapid (Săpunaru&Iosif) și Universitatea Craiova (Ivan&Reghecampf)

Fotbalul românesc a intrat în vacanță odată cu adjudecarea campioanei, cu stabilirea echipelor care ne vor reprezenta în cupele europene, a câștigătoarei Cupei, dar și a formațiilor care au promovat în elita fotbalului de la noi. Dar cei mai buni au intrat în joc pentru premiile oferite de Gazeta Sporturilor.

Pentru trofeul "Jucătorul lunii mai" GSP a nominalizat 5 fotbaliști: Marius Ștefănescu (Sepsi), Ciprian Deac (CFR Cluj), Alexandru Maxim (Gaziantep), Gabriel Debeljuh (CFR Cluj) și Darius Olaru (FCSB). Pe lista preliminară au mai fost A. Ivan (U Craiova), R. Pires (U Cluj), B. Mitrea (Sepsi), Al. Crețu (U Craiova), Tescan (U Cluj), Boateng (CFR Cluj) și G. Pușcaș (AC Pisa).

În urma centralizării voturilor, "Jucătorul lunii mai" a fost ales Marius Ștefănescu! Finalul stagiunii i-a aparţinut în totalitate: a înscris în victoria cu 1-0 din returul semifinalei cu U Craiova, apoi a marcat de două ori în finala Cupei cu Voluntari, un gol fiind o adevărată bijuterie.

La cea de-a doua categorie, "Antrenorul lunii mai", Gazeta a nominalizat 3 tehnicieni: Dan Petrescu (CFR Cluj), Cristiano Bergodi (Sepsi) și Marius Măldărășanu (Hermannstadt). Pe lista preliminară au mai fost Lincar (U Cluj), Chivu (Inter Primavera) și Șumudică (Al Shabab).

Câștigătorul lunii a fost desemnat în premieră Cristiano Bergodi. Italianul le-a adus covăsnenilor primul trofeu din istoria clubului, după ce s-a impus, 2-1 cu FC Voluntari, în finala Cupei României și a terminat pe primul loc play-out-ul din L1.

Cum se votează pentru „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Algoritmul folosit pentru stabilirea câștigătorilor este unul foarte simplu. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi votează 3 categorii: cititorii GSP.ro, jurnaliștii din redacție și câte cinci specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți) care se schimbă de la o lună la alta. Primul clasat în fiecare top primește câte 5 puncte, cel de pe locul 2, 4 puncte etc. Votul redacției GSP contează dublu.

CLASAMENT FINAL » Jucătorul lunii mai 2022

1. Marius Ștefănescu17,5p
2. Ciprian Deac16,5p
3. Darius Olaru14p
4-5. Gabriel Debeljuh5p
 Alexandru Maxim5p

Clasament detaliat

Votul cititorilor

1. Darius Olaru5p
2. Ciprian Deac4p
3. Marius Ștefănescu3p
4. Alexandru Maxim2p
5. Gabriel Debeljuh1p

Votul jurnaliștilor GSP

1. Marius Ștefănescu10p
2. Ciprian Deac8p
3. Darius Olaru6p
4. Gabriel Debeljuh4p
5. Alexandru Maxim3p

Votul specialiștilor

1-2. Marius Ștefănescu4,5p
 Ciprian Deac4,5p
3. Darius Olaru3p

CLASAMENT FINAL » Antrenorul lunii mai 2022

1. Cristiano Bergodi19,5p
2. Dan Petrescu15p
3. Marius Măldărășanu13,5p

Clasament detaliat

Votul cititorilor

1. Cristiano Bergodi5p
2. Dan Petrescu4p
3. Marius Măldărășanu3p

Votul jurnaliștilor GSP

1. Cristiano Bergodi10p
2. Dan Petrescu8p
3. Marius Măldărășanu6p

Votul specialiștilor

1-2. Cristiano Bergodi4,5p
 Marius Măldărășanu4,5p
3. Dan Petrescu3p

CITEȘTE ȘI:

Game of Thrones în Liga 4 » Zmeii din Ogrezeni, campioni la pastramă! „Patroane, ești prea calm! Ai vândut meciul?” + Schimbare tactică: „Iese Motan, intră Pisoi”
REPORTAJ
Game of Thrones în Liga 4 » Zmeii din Ogrezeni, campioni la pastramă! „Patroane, ești prea calm! Ai vândut meciul?” + Schimbare tactică: „Iese Motan, intră Pisoi”
Becali face economie » Cum a reușit FCSB să facă rost de bani pentru salariile vedetelor Tănase, Coman, Olaru și Tavi Popescu
FCSB
Becali face economie » Cum a reușit FCSB să facă rost de bani pentru salariile vedetelor Tănase, Coman, Olaru și Tavi Popescu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
tinn_2
tinn_2  •  02 Iunie 2022, 13:12

Deci punem cititorii să voteze, după care votăm noi ca să ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează