GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  

Celebrul cuplu de comentatori Olaianos - Hossu se destramă! Decizia luată de TVR înaintea Jocurilor Olimpice

Articol de GSP - Publicat marti, 29 iunie 2021 13:47 / Actualizat marti, 29 iunie 2021 16:41

Marian Olaianos, unul dintre cei mai cunoscuți comentatori sportivi din România, a fost lăsat acasă de conducerea TVR și nu va face deplasarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde vom avea echipă națională după 57 de ani.

Din informațiile GSP, cuplul de comentatori Marian Olaianos - Emil Hossu Longin nu se va auzi la postul public la ediția din acest a Jocurilor Olimpice din Japonia. 

Chiar dacă până acum cei doi erau echipa numărul 1 a TVR, iar comentariile acestora au fost extrem de apreciate, în special cele de la Campionatul European din Italia, dedicat Under 21, ea nu va fi folosită la Tokyo.

Marian Olaianos nu merge la Tokyo! 

Conducerea postului public a decis ca meciurile echipei naționale de fotbal să fie comentate de un singur om, iar Hossu Longin a fost cel selectat, Olaianos fiind informat că va rămâne acasă.

TVR a decis să aleagă alți patru comentatori pentru Tokyo, care vor asigura comentariul la restul disciplinelor sportive. 

Aceștia sunt Alina Alexoi, Dragoș Cojocaru, Cristi Mândru și Monica Bucur. Din delegația postului public nu va lipsi nici Dorin Chioțea, care va îndeplini rolul de reporter. 

Pe lângă aceștia, TVR a trimis la Tokyo doi cameramani, dar și alte patru persoane, care timp de o lună de zile se vor ocupa de partea tehnică a transmisiunilor.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus pentru intervalul 23 iulie - 8 august 2021, după ce iniţial erau programate în perioada 24 iulie - 9 august 2020.

220 de orede la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în special de la competițiile unde sunt calificați sportivii români, vor fi transmise de TVR 1 în această vară

Programul României în grupă

  • 22 iulie » România - Honduras
  • 25 iulie » România - Coreea de Sud
  • 28 iulie » România - Noua Zeelandă

Transmit TVR și Eurosport

Turneul de fotbal de la Tokyo 2020 va fi disponibil pe două posturi care emit pe teritoriul României. TVR și Eurosport vor transmite meciurile naționalei României, dar și celelalte jocuri. Orele de disputare vor fi, în general, după-amiaza și seara în Japonia, adică dimineața și la prânz în România.

Ultima dată am fost la JO acum 57 de ani

România se va întoarce la o ediție a Jocurilor Olimpice, cu echipa de fotbal, după o pauză de peste 5 decenii. România Olimpică a participat ultima dată în 1964, când Olimpiada a avut loc tot în Japonia și a fost găzduită de același oraș, Tokyo. 

Atunci, reprezentativa noastră a fost în grupă alături de Germania, Mexic și Iran. Am câștigat meciul de debut, 3-1 cu Mexic, goluri Creiniceanu, Pârcălab și Ion Ionescu, am remizat cu Germania, gol Pavlovici, iar în ultima confruntare am câștigat cu Iran, 1-0, grație aceluiași Pavlovici. Am terminat grupa la egalitate de puncte cu Germania, care ne-a depășit la golaveraj. 

Ne-am calificat în "sferturi", unde am pierdut în fața Ungariei, 0-2. Maghiarii aveau să câștige acea ediție a JO, 2-1 în finală împotriva Cehoslovaciei. România a mai disputat două meciuri de clasament, 4-2 cu Ghana și 3-0 cu Iugoslavia, grație cărora a terminat la final pe locul 5. Cornel Pavlovici a fost al treilea golgeter al competiției, cu 6 reușite.

EURO 2020 / Moment emoționant pe Arena Națională în minutul 100 al meciului Franța - Elveția

CITEȘTE ȘI:

Reporterii GSP au selectat 10 faze memorabile dintr-o seară miraculoasă de la Franța - Elveția, pe Arena Națională

VIDEO Moment emoționant pe Arena Națională în minutul 100: „Piele de găină! Nu m-am putut abține”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
coco1987
coco1987  •  30 Iunie 2021, 01:28

Ciudata decizie...In fine...In opinia mea Olaianos este al doilea cel mai bun comentator roman de la ora actuala, dupa Gradinescu desigur. Sa il lasi acasa si sa il trimiti pe Hossu Longin imi pare o decizie nu doar neinspirata ci chiar nedreapta. Noroc ca nu o sa prea aiba ce comenta, ca Romania olimpica e antrenata tot de Radoi deci nu va juca prea multe meciuri...

leutoltean
leutoltean  •  29 Iunie 2021, 15:56

E&M sunt parfum pe lângă minunații comentatori de la Pro. Aștia din urmă au avut noroc că au mai venit băieții de la Eurosport să le comenteze câteva meciuri, altfel era jaleeee!

joze_maurinio
joze_maurinio  •  29 Iunie 2021, 15:43

Nu e normal sa desparti o astfel de echipa. Adica, oamenii astia , care nu se pricep la absolut nimic, si comenteaza mai slab ca Geroge Becali o opera de Verdi, ar trebui lasati sa continue impreuna, pentru ca isi completeaza mediocritatea! Bine, acum serios, orice om *** nu se uita la astfel de transmisiuni decat pe Mute, ca si la PROsti TV.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează