GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

De ce ne recomanda doctorii băile cu sare într-un ciubăr cu apa calda?

Articol de GSP - Publicat marti, 11 mai 2021 16:51 / Actualizat marti, 11 mai 2021 16:51

Balacitul intr-un ciubăr, realizat în stil rustic nu numai ca reprezinta un cadou extraordinar pentru fizicul si psihicul omului insa chiar faptul ca o baie cu apa rece sau fierbinte intr-un ciubar de baie este facuta afara in aerul liber creeaza o experienta extraordinara in urma caruia sistemul tau imunitar are numai de castigat. Descoperiri recente au aratat ca in natura, plantele elibereaza elemente antimicrobiene odorizante care lupta impotriva degradarii celulare si care, au in schimb efecte deosebit de benefice asupra sanatatii fizice si mentale umane, cele mai bune exemple fiind: nivelul scazut de cortizon, tensiune arteriala scazuta, nivel scazut al depresiei,  pe langa multe altele.

De ce este potrivit un ciubar pentru o baie cu sare și apa încălzită?

In primul rand, o terapie cu sare nu cere alocarea unui spatiu extraordinar de mare ca de exemplu o piscina, care necesita un volum ridicat de apa, concentratia de sare fiind foarte diluata, la fel, nu e nevoie de o cheltuiala financiara prea ridicata pentru achizitionarea unui ciubar din lemn cu soba submersibila . In al doilea rand, efectul terapeutic al sarii este inzecit in momentul in care apa este fierbinte, apa cu sare transportand substantele nutritive dinspre exterior spre interior, iar toxinele dinspre interior spre exterior. Un alt factor important il reprezinta propriul ciubar care poate fi folosit in orice moment al zilei, fie ca vrei sa iti incepi ziua in forta si curat, transformand o zi banala intr-una extraordinara, sau seara dupa indelungatele ore petrecute in sedinte sau deplasari pe teren cand tot ce vrei sa faci este doar sa te relaxezi lasand apa sarata sa lucreze gatul si umerii rigizi. Orele petrecute sub cerul liber, in gradina ta, au efect relaxant asupra psihicului tau, starea aceasta fiind premergatoare unui somn complet si sanatos.

La noi, fiecare ciubar indeplineste un vis sau o necesitate, alocam timp si atentie pentru cel mai mic detaliu, pentru ca noi stim cat de relaxant este balaceala intr-un ciubar. Intr-adevar, momentele extraordinare te scot din rutina, asadar, RES EST SEVERAS VOLUPTAS (placerea este o afacere serioasa), vechea zicala a romanilor dupa lungile luni petrecute pe campul de razboi.

Recomandam sa folosești Ciubarul cu sare de Bazna. Cateva cuvinte despre sarea de Bazna.

Este un produs 100% natural, extras de la mare adancime din statiunea balneara Bazna, din Judetul Mures. Cunoscuta de sute de ani, sarea are in compozitia sa substante cu efect terapeutic imens asupra sanatatii datorita cantitatii mari de minerale pure cum ar fi: cloruri de sodiu, potasiu, magneziu, calciu, iodura si bromura de sodiu, iod si brom. Proprietatiile acestei sari sunt complexe, ca atare previn, vindeca si inlatura multe afectiuni fizice si horomonale, provocate de traume asupra tesuturilor organismului uman.

Pentru o baie generala se folosesc 300 g sare terapeutica la 50 de L de apa. Insa pentru un ciubar din lemn de cel putin 2m diametru si cu un volum de 3mc este nevoie de o cantitate tripla, insa efectele baii vor fi pe masura asteptarilor dumneavoastra.

Fiind un produs consacrat vindecarii trupului, sarea de Bazna este folosita in multe afectiuni atat superficiale cat si grave ale corpului. Cele mai reusite rezultate s-au observat in afectiunile de tip reumatic cu caracter inflamator de tip cronic, afectiuni localizate pe muschi, unele degenerari ale sistemul nervos, afectiuni ortopedice, stari posttraumatice, stari postchirurgicale sau unele boli de natura ginecologica.

 Pentru cei suferinzi de reumatism indiferent ca este in stadiu incipient sau avansat, sarea de Bazna amelioreaza inflamatiile la nivelul structurii articulatiilor, cartilajelor, tendoanelor si ligamentelor. Dupa cum spuneam, este dovedit clinic efectul sarii asupra corpului, mai ales in stare lichida. Adica, apa sarata faciliteaza transportul cu subtante nutrtive spre locul problema, ameliorand mult si chiar facand reversul degradarii elementelor care compun tesutul afectat. Dupa o sedinta petrecuta intr-un ciubar din lemn cu apa calda vei observa o mobilitate sporita la nivelul incheieturilor fara provocarea durerii.

Despre durerile musculare sunt multe de zis, acestea au cauze multiple iar neplacerile sunt si mai multe. Scufundarile intr-un ciubar din lemn in care a fost turnata sarea de Bazna, au ca rezultat inlaturarea disconfortului muscular in cel mai scurt timp posibil iar sedintele repetate hranesc cu mineralele necesare fibrele musculare, acestea revenind la structura normala. Acest obicei este des intalnit la sportivii de mare performanata cat si la persoanele care au fost identificate cu distorsionari ale posturii sau stari posttraumatice, obicei care a imbunatatit atat performanta atletilor cat si a persoanelor cu aceste afectiuni.

Oamenii din domeniul medicinei au dovedit stintiific refacerea structurilor nervoase ale pacientilor care sufereau de degradari ale sistemului nervos utilizand tratamentul lichid al sarii naturale. Cantitatea de sodiu din surse naturale este necesara pentru buna functionare a intregului sistem nervos, astfel ca ajuta la stari precum letargia, iritabilitatea, dureri de cap, reflexe intarziate, convulsii inclusiv coma. Asadar, ciubarelor din lemn cu apa sarata li se rezerva inca o data un loc special/ de prestigiu langa multiplele avantaje de a detine un asemenea produs in propria resedinta.

La fel ca celelalte probleme de sanatate si boliile ginecologice pot fi tratate cu ajutorul sarii de Bazna. Enumeram diverse afectiuni care pot fi vindecate prin bai generale: inflamatii cronice ale uterului si organelor anexe, sterilitate primara si secundara, hipoplazii uterine, nevralgii pelviene, tulburari menstruale sau sechele postoperatorii. Recomandam sedinte frecvente si de asemenea, adptarea unei alimentatii corespunzatoare pentru rezultate optime.

De ce ne recomanda doctorii băile cu sare într-un ciubăr cu apa calda?

Contraindicatii:

Desi sarurile naturale sunt renumite peste tot in lume prin multitudinea de efecte benefice asupra sanatatii oamenilor exista cateva situatii in care sarea este chiar contraindicata. Asemnea defectiuni sunt urmatoarele: hipertensiune arteriala severa, insuficienta cardiaca, insuficienta hepatica, boli infectioase sau boli contagioase( pune link la fiecare boala). Ei bine, sfatul nostru ar fi sa ceri sfatul medicului specialist pentru a inlatura orice dubiu asupra sanatatii dumneavoastra.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează