GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

De ce să faci exerciții fizice regulat

Articol de GSP - Publicat marti, 25 februarie 2020 15:28

Privite de la distanță, exercițiile fizice făcute în mod regulat te ajută să slăbești și să ai un stil de viață sănătos. Privite în profunzime, acestea îți aduc o serie de beneficii despre care voi vorbi în rândurile de mai jos. Trebuie menționat faptul că este foarte important să combini sportul și exercițiile fizice împreună cu o dietă sănătoasă.

Dacă le faci în fiecare zi, exercițiile fizice îți aduc următoarele beneficii:

  • te ajută să te concentrezi mai bine – mișcarea, mai ales cea de dimineața, amplifică activitatea cerebrală prin punerea sângelui în mișcare, lucru care te ajută să te concentrezi mai ușor, cel puțin în prima parte a zilei. De asemenea, făcând mișcare dimineața, vei constata că vei avea o productivitate mai mare.
  • te ajută să ai un somn de calitate – efortul de peste zi te ajută să îți reglezi ritmul circadian, adică acel ciclu de aproximativ 24 de ore prin care organismul trebuie să treacă în mod obișnuit, iar somnul face parte din acest ciclu.
  • îți dau o stare de relaxare – exercițiile fizice îți pot da o stare de calm de fiecare dată când le faci deoarece oxigenează sângele și stimulează o serie de centri nervoși ai creierului, responsabili cu buna dispoziție;
  • te ajută să ai o digestie mai bună – efortul te ajută să arzi calorii. Cu cât procesul de ardere a calorilor este mai intens, cu atât și digestia este mai rapidă. Energia consumată ca urmare a exercițiilor fizice trebuie înlocuită, astfel încât sistemul digestiv trebuie să aibă o activitate mai intensă.
  • te ajută să previi o serie de boli și afecțiuni – mai multe studii au demonstrat faptul că exercițiile fizice făcute în mod regulat împreună cu remediile naturiste previn, într-o oarecare măsură, apariția cancerului, în special al celui de colon sau de sân. În general, bolile pe care poți să le previi ca urmare a activității fizice sunt cele provocate de sedentarism, cum ar fi cele de inimă sau diabetul. Găsești mai multe informații despre remedii naturiste eficiente și cum să ai o dietă sănătoasă pe blogul bioD.ro .
  • îți întineresc pielea – exercițiile fizice te ajută să scapi de o serie de toxine din corp astfel încât acestea nu vor mai acționa în mod negativ asupra pielii. De asemenea, pielea va respira mai bine prin faptul că porii vor fi desfundați de transpirația rezultată în urma efortului.
  • întăresc inima și plămânii – efortul bine dozat îți oxigenează țesuturile, care ajung să primească o cantitate mai mare de nutrienți, ajutând astfel mai multe organe să se mențină sănătoase. Evident, principalele beneficiare sunt inima și plămânii.

Alte beneficii importante ale exercițiilor fizice, făcute în mod regulat, sunt acelea că ți se va regla tensiunea arterială, îți vei reduce cantitatea de colesterol rău, îți va crește nivelul de insulină și ți și vor întări oasele.

O parte dintre beneficii le vei resimți și dacă faci sport doar periodic, însă rezultatele nu vor fi la fel de satisfăcătoare ca atunci când faci sport aproape zilnic, măcar 30 de minute pe zi.

Beneficiile pe termen lung, cum ar fi sănătatea corpului, nu pot fi obținute decât prin efort repetat. Sănătatea organismului nu o poți obține după doar 30 de minute de alergat pe lună. E nevoie de mult mai mult de atât.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează