GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Enoturismul, soluţia perfectă pentru vremuri de pandemie

Articol de GSP - Publicat marti, 23 noiembrie 2021 15:08 / Actualizat marti, 23 noiembrie 2021 15:08

Se împlinesc aproape doi ani de când pandemia de Covid-19 ne-a adus, printre multe alte probleme şi una cu totul neobişnuită: cum să găsim o destinaţie sigură, pentru un weekend, sau chiar o săptămână de vacanţă. După carantină, au urmat perioade cu nenumărate restricţii sanitare care ne-au determinat să căutăm locuri cât mai puţin aglomerate şi cât mai aproape de natură, pentru a nu pune în pericol sănătatea familiilor şi prietenilor noştri.

O soluţie care apare, aproape firesc, în acest context, este enoturismul (sau, altfel spus, turismul viticol, adică vizitele la crame). Dacă, pe plan internaţional, acest tip de turism nu este tocmai o noutate, în România el a devenit o tendinţă care a luat amploare, mai ales în perioada de pandemie.

Ce poate fi mai sigur şi mai plăcut decât să evadezi, pentru câteva zile, din clusterul urban în care stai prizonier toată săptămâna, să faci o escapadă cu familia şi prietenii la o cramă, să te plimbi liber prin vie (eventual să participi şi la cules), să afli lucruri noi şi interesante (cum se face vinul, bunăoară), să deguşti vinuri din cele mai diverse, alături de mâncăruri simple şi gustoase, să stai seara lângă un foc de tabără şi să te trezeşti dimineaţa în mijlocul naturii. Eventual, a doua zi, s-o iei de la capăt!

Dacă locuiţi aproape de regiunea Dealu Mare, n-ar fi o idee tocmai rea să încercaţi o escapadă, de o zi sau două, la Domeniile Franco-Române, un reputat producător de vin situat în localitatea Săhăteni, în judeţul Buzău, foarte aproape de Mizil. Aici, pe strada Şcolii (interesantă potrivire de nume!), la numărul 143, vizitatorii pot descoperi crama, zonele de degustare, sala de conferinţe şi facilităţile de cazare pentru 8 persoane. La Domeniile Franco-Române, sunteţi oricând întâmpinaţi cu un pahar de vin bun şi cu promisiunea că veţi pleca doar cu amintiri frumoase. (https://dfr-wines.com/)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează