GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Pedigree-ul european al lui Reghecampf e atuul oltenilor. Craiova - Laci, ofertă Specială pe Superbet!

Articol de GSP - Publicat joi, 29 iulie 2021 15:34 / Actualizat vineri, 30 iulie 2021 12:25

Laurențiu Reghecampf (45 de ani) a revenit în fotbalul românesc după o pauză de patru ani și două luni, iar prima misiune a fostului fundaș dreapta e calificarea celor de la Universitatea Craiova în turul III preliminar al Conference League. "Ion Oblemenco" îi va găzdui pe cei de la KF Laci, iar marele avantaj al oltenilor, care pleacă de la un dezamăgitor 0-1 în turul din Albania, e dat de experiența europeană a lui Reghecampf, antrenor care se confundă cu cele mai importante performanțe continentale din istoria recentă a fotbalului autohton. Va reuși fostul internațional să se ridice la înălțimea standardelor pe care chiar el le-a impus? Aflăm joi, de la 21:30, live pe Superbet alături de o Ofertă Specială pentru Craiova - Laci!

Hai și tu în Universul Superbet! Fă-ți acum cont, ia bonusul de bun-venit și trăiește experiența europeană alături de reprezentantele României!

2012/2013: Tânărul Reghecampf intră în scenă

Relația specială dintre Laurențiu Reghecampf și cupele europene a început pe 2 august 2012 cu o… înfrângere! A fost 1-0 pentru Spartak Trnava la București, moment în care nimeni nu putea intui ce avea să urmeze: un 3-0 scurt în returul din Slovacia urmat de 5-0 la general în dubla cu Ekranas și calificarea în grupele Europa League. Stuttgart, Molde și Copenhaga i-au ieșit în față, dar echipa formidabilă creată la FCSB s-a calificat fără mari emoții în 16-imile de finală ale competiției. A urmat Ajax și celebra revenire (0-2 în tur, 2-0 în retur și victorie la penalty-uri), care a adus și primul record al lui Reghecampf: întâiul antrenor din istorie care învinge o câștigătoare a Ligii Campionilor.

Încă vie în memoria colectivă, victoria cu Chelsea, 1-0 pe Arena Națională, a devenit primul succes al unei echipe românești în fața deținătoarei "Cupei cu Urechi", iar azi, la nouă ani distanță, Reghecampf încă este ultimul antrenor care a dus o echipă românească în optimile Europa League!

2013/2014: Confirmarea!

În vara lui 2013, a doua aventură europeană a lui Reghecampf la FCSB a început cu o dublă victorie în meciurile cu Vardar Skopje (3-0 la București, 2-1 în Macedonia), a continuat cu eliminarea lui Dinamo Tbilisi (2-0 în Georgia, 1-1 "acasă") și a culminat cu accederea în grupele Ligii Campionilor după 1-1 și 2-2 cu polonezii de la Legia Varșovia. A fost un moment istoric pentru fotbalul nostru, tehnicianul în vârstă de 37 de ani la acea vreme devenind primul care duce o echipă românească în grupele Ligii Campionilor după trei tururi preliminare. Chelsea, Schalke și Basel s-au dovedit prea puternice, dar, în 2021, numele lui Laurențiu Reghecampf figurează în dreptul rubricii "ultimul antrenor care a calificat o formație din România în grupele Ligii Campionilor".

Bun "acasă" în Europa

Cu o atmosferă incendiară în spate, așa cum va avea și joi seară pe "Ion Oblemenco", Reghe a fost greu de învins pe plan european. Într-o carieră în care a învins nume precum Ajax, Chelsea, Molde, Copenhaga sau Sparta Praga, singurele insuccese în fața propriilor suporteri au venit în fața lui Manchester City, Chelsea, Stuttgart și Spartak Trnava. Iar palmaresul european pe teren propriu e unul cât se poate de bun și funcționează ca o sursă de alimentare pentru speranțele oltenilor de accedere în turul al treilea al Conference League și o întâlnire cu Anderlecht Bruxelles: 18 meciuri, opt victorii, șase rezultate de egalitate și patru înfrângeri. Condiția obligatorie pentru Craiova e fie o victorie la două goluri (cotă 1.80 pe Superbet), fie una la limită, care să le permită intrarea în prelungiri.

Cel mai mare Jackpot din istoria sloturile în România, 4,8 Milioane de lei a fost lovit la Superbet

Săptămâna SuperAmicalelor în fotbalul european. Cele mai tari meciuri se joacă pe Superbet!

4 ani, 3 divizii, un parteneriat: Rapid și Superbet, din nou împreună în prima ligă!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează