GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Răcoritoare, colorate și puțin aspre: 6 cocktailuri la care nu vor strâmba din nas nici cei mai pretențioși

Articol de GSP - Publicat luni, 10 mai 2021 18:49 / Actualizat luni, 10 mai 2021 18:49

Toți ne bucurăm de un cocktail lejer de vară, dar, parcă, mixurile pe care le cunoaștem cu toții au devenit puțin cam plictisitoare. Cu excepția situației în care ai niște noțiuni de mixologie și gustul foarte dezvoltat, nu are sens să faci experimente care se pot dovedi și deloc apetisante, dar și costisitoare. De aceea, ți-am pregătit o listă cu 6 cocktailuri unisex, răcoritoare și colorate, de care te poți bucura și în cuplu, dar și alături de prietenii tăi:

1. Bourbon Kentucky cu căpșune

Kentucky este locul în care a început însăși istoria bourbonului și totodată locul care asigură aproximativ 95% din producția de bourbon, în prezent, conform Kentucky Distillers Association. 

Pasează o căpșună cu o furculiță sau folosește un blender pentru a zdrobi mai multe, dacă vrei o textură mai fină, alături de 20 ml suc de lămâie și 15 ml sirop de zahăr simplu. Adaugă 40 ml de bourbon și câteva picături de bitter. Completează cu 60 ml de bere de ghimbir și bucură-te de gustul proaspăt și amărui al acestui cocktail masculin.

2. Paraiso cu limetă și castravete

Pentru acest cocktail ai nevoie de o tequila de calitate și de un grup de prieteni care să ți se alăture întru degustare.

Amestecă 60 ml de tequila cu 15 ml de nectar de agave, 20 ml de suc de limetă proaspăt stoarsă, 30 ml suc de aloe vera cu pulpă și 15 ml de suc de castraveți. Pe acesta din urmă îl poți obține prin răzuirea și stoarcerea castraveților proaspeți, după ce i-ai curățat. Dacă vrei și o gustare alături, poți folosi restul pentru un tzatziki proaspăt. Combină ingredientele și amestecă-le bine într-un shaker cu gheață. La final, adaugă puțină sare de mare grunjoasă.

3. Ice tea cu gin

Ginul e nelipsit din meniul alcoolic de vară. E proaspăt, răcoritor și aromat și, în afară de combinația clasică gin & tonic, ai la dispoziție o mulțime de alte variante de a-l consuma.

Pentru această rețetă, ai nevoie de un plic de ceai de mușețel, 100 ml de gin, 100 ml de rom condimentat, 100 ml de sirop de soc, 100 ml de suc proaspăt de grepfrut și de câteva crenguțe de cimbru proaspăt, pentru decor. Prepară ceaiul în 500 ml de apă și lasă-l la răcit, apoi amestecă ingredientele, adaugă gheață și decorează cu cimbru proaspăt. Condimentat și răcoritor, acest cocktail are o prospețime aparte.

4. Moscow mule

Deși este un cocktail clasic, popular încă din anii 1940, a pierdut parțial atenția în ultimii ani, marcați de ”Cosmo” și Margarita. 

Pentru că aciditatea este importantă la acest cocktail, nu vei folosi un shaker pentru a amesteca ingredientele. Totodată, dacă vrei să-l faci ca la carte, vei folosi un recipient din cupru, pe care îl poți păstra inclusiv la servire. Ai nevoie de 60 ml de vodka, o lingură de suc proaspăt de limetă, 120 ml de bere de ghimbir și câteva felii de limetă și frunze de mentă proaspete, pentru decor. Amestecă ingredientele cu un bețișor, împreună cu gheața și decorează-ți cocktailul cu felii subțiri de limetă și mentă proaspătă. Te vei răcori doar privindu-l!

5. Daiquiri Hemingway

Nu te va face să rescrii ”Adio, arme!”, dar este un cocktail tare și boem, care te duce cu gândul la lecturile preferate.

Ai nevoie de 50 ml de rom alb, 10 ml de lichior Maraschino, 12 ml de suc proaspăt de grepfrut, 12 ml de suc proaspăt de limetă, 12 ml de sirop de zahăr simplu și de o cireașă maraschino, pentru decor. Amestecă ingredientele lichide într-un shaker, alături de cuburile de gheață, varsă conținutul într-un pahar răcit de martini și decorează cu cireașa maraschino. Gustul complex, dulce-amărui al acestui Daiquiri superior te va cuceri iremediabil.

6. Lemongrad

Dacă îți place aroma socului și nimic nu ți se pare mai revigorant decât lămâia în zilele toride, acest cocktail este pentru tine.

Ai nevoie de 50 ml de vodka citron, 25 ml de suc de lămâie, 12 ml de sirop de soc, apă tonică și o coajă de grepfrut roz. Amestecă primele 3 ingrediente cu gheață și agită-le într-un shaker, apoi completează paharul cu apă tonică și decorează cu coaja de grepfrut. Aroma proaspătă a combinației de soc și lămâie face din această băutură combinația ideală pentru serile de vară.

Știm că nu te dai în vânt după Cosmopolitan și că te-ai săturat de ”șurubelnițe”, dar, asta nu înseamnă că nu te poți bucura de câteva combinații grozave, care să te răcorească în zilele libere călduroase.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close