GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Spațiu clinic de recuperare oncologică, construit la Slatina Nera

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 octombrie 2020 17:29 / Actualizat vineri, 16 octombrie 2020 17:44

Astăzi, la Slatina Nera, jud. Caraș Severin, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor pentru obiectivul de investiții ”Construire spațiu clinic de recuperare oncologică”, obiectiv finanțat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației prin Compania Națională de Investiții.

Spațiul clinic se adresează bolnavilor de cancer și leucemie, aflați în stadii incipiente ale bolii, care vor fi tratați pe baza unui plan personalizat de tratament, având la bază medicamente pentru controlul durerilor și ținându-se cont de toate celelalte afecțiuni existente. În cadrul acestui centru, pe lângă asistență medicală specializată, pacienții și familiile acestora vor beneficia și de asistență socială, consiliere psihologică dar și spirituală. 

Investiția de peste 17,1 milioane de lei are o capacitate totală de cazare de 45 de locuri și beneficiază de cabinete și spatii de tratament inclusiv camera hiperbară (utilizată la oxigeno-terapia hiperbară care constă în inhalarea oxigenului pur sau a aerului îmbogăţit cu oxigen, de către pacient, acesta stând într-o încăpere la o presiune mai mare decât cea atmosferică, crescându-i astfel nivelul oxigenului din sânge și care contribuie la refacerea țesuturilor mai repede decât în mod normal).

Totodată, în cadrul proiectului derulat de CNI a fost realizat și un zid de sprijin (pentru stabilizarea terenului în vederea realizării unui drum de acces în jurul clădirilor), cu o lungime totală de aproximativ 91 de m.

Investiția a fost predată beneficiarului, fundația de utilitate publică ”Sfânta Irina” (organizație neguvernamentală, non-profit, dedicată îngrijirii medicale, sociale, psihologice și spirituale a bolnavilor de cancer).

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
mal.
mal.  •  16 Octombrie 2020, 22:33

Dragă autorule, este vorba despre un spațiu medical, nu spațiu clinic! Spațiul clinic este atunci când în unitatea medicală cu paturi se desfășoară învățământ medical universitar! Așa se întâmplă când scrii folosind expresii prinse la colț de stradă! În rest, informația și fapta în sine sunt de toată lauda!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează