GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Top favorite la Cupa Mondială din Qatar 2022

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 iunie 2022 15:45 / Actualizat miercuri, 22 iunie 2022 15:58

Pentru prima dată în istorie, Campionatul Mondial de fotbal se va desfășura în Qatar, în Orientul Mijlociu, într-o țară cu populație majoritar musulmană, în perioada noiembrie – decembrie. Cea de-a 22-a ediție a competiției va fi ultima la care vor participa 32 de echipe, urmând ca, începând cu Cupa Mondială găzduită de SUA, Mexic și Canada în 2026, numărul acestora să crească la 48.

Brazilia este prima în top favorite la Cupa Mondială Qatar 2022

Iubitorii fotbalului și-au focalizat atenția asupra echipelor participante. Ei și-au putut forma o idee despre nivelul echipelor europene în cele 4 meciuri pe care acestea le-au disputat în Nations League, iar despre celelalte în partidele amicale desfășurate în această perioadă. 

Conform cotelor la pariuri sportive fotbal , Brazilia este favorita numărul 1 la câștigarea competiției, cu o cotă de 6.00. Ea este urmată de Franța, cu cota 7.50, de Anglia cu cota 8.00, Argentina și Spania cu cota 9.00 și Germania cu cota 12.00. Belgia, Olanda și Portugalia sunt creditate cu șanse egale la obținerea titlului mondial în Quatar - toate au cota 15.00 în competiție.

Top favorite la Cupa Mondială din Qatar 2022

Astrele se aliniază pentru un nou triumf al Selecao

Au trecut deja 20 de ani de la ultimul titlu câștigat de naționala cariocas. Selecționata condusă de Tite (Adenor Leonardo Bacchi) poate să aducă al șaselea trofeu în vitrină profitând de valoarea și omogenitatea lotului, dar și de restructurările din celelalte echipe cu șanse la titlul mondial.

Selecționata braziliană s-a calificat fără emoții la ediția din acest an a Cupei Mondiale. Ea a câștigat preliminariile din America de Sud cu un avans de 6 puncte în fața Argentinei. Este o ușoară revanșă după ce vara trecută au pierdut Copa America în fața „Pumelor”, chiar în Brazilia. Neymar și compania nu au cunoscut gustul înfrângerii în aceste preliminarii, au marcat de 40 de ori în 17 meciuri și au primit doar 5 goluri.  

Forma bună a brazilienilor a fost evidentă și în cele două meciuri de pregătire disputate în această lună în Asia. Ei au câștigat cu 5-1 meciul cu Coreea de Sud și cu 1-0 pe cel cu Japonia. Structura de rezistență a echipei este formată din portarul Alisson (Liverpool), fundașii Tiago Silva (Chelsea), Marquinhos (PSG), Militao (Real Madrid), mijlocașii Fred (Manchester United) și Casemiro (Real Madrid), Neymar (PSG) și Vinicius Junior (Real Madrid) în atac. 

Franța, fără victorie în meciurile din Nations League

Franța este campioana mondială în exercițiu și se bazează pe un lot extrem de valoros. Cu toate astea, se pare că nu este suficient să aduci cel mai bun atacant al momentului (Benzema) pentru a rămâne cea mai bună echipă din lume. După primele 4 meciuri din Grupa A1 din Nations League, Franța este pe ultima poziție, cu 2 puncte, și are nevoie de 2 victorii în meciurile cu Austria și Danemarca pentru a se menține în League A. 

Top favorite la Cupa Mondială din Qatar 2022

Parcursul este cu atât mai surprinzător cu cât, în preliminariile Campionatului Mondial, „cocoșii” au terminat neînvinși într-o grupă care, totuși, nu i-a testat suficient (Ucraina, Finlanda, Bosnia și Kazakhstan).

Problemele lui Didier Deschamps par a fi în compartimentul median unde Pogba, Rabiot și Griezmann sunt ieșiți din formă. Selecționerul speră că, după ce vor mai acumula experiență, Tchouameni și Camavinga, ajutați de metronomul Kante, vor reuși să dea consistență și incisivitate jocului Franței.

Englezii și-au frânt aripile în Nations League

Neînvinși în preliminariile Cupei Mondiale din Qatar într-o grupă cu Polonia, Albania, Ungaria, Andorra și San Marino, englezii au abordat cu picioare moi meciurile din Nations League disputate în iunie. Chiar dacă au remizat  cu Italia (0-0) și Germania(1-1), englezii au fost învinși de Ungaria cu 1-0 la Budapesta și 4-0 în Anglia. 

Problema este că rezultatele au venit pe fondul unor evoluții mediocre ale fotbaliștilor antrenați de Gareth Southgate. Multele formule de echipă testate nu constituie o scuză deoarece, în cele 4 meciuri, Anglia a înscris un singur gol, deși a dominat teritorial.

Top favorite la Cupa Mondială din Qatar 2022

Având în vedere situația în clasament, cel mai probabil, englezii vor retrograda în a doua ligă valorică din Nations League. Pentru a se salva, ei au nevoie de victorii în ultimele două meciuri (cu Germania și Italia) și ca cel puțin una dintre celelalte echipe să nu câștige niciun punct în meciurile din septembrie.

Este posibil ca englezii să fi fost cu mintea în vacanță în meciurile din iunie. În noiembrie, când vor veni cu multe meciuri în picioare, evoluția lor va fi alta, ca și rezultatele.

De unde pot veni surprizele la Cupa Mondială?

Surprizele sunt de multe ori sarea și piperul fotbalului. La Cupa Mondială ele sunt punctuale, trofeele fiind o afacere între câteva echipe de top: Brazilia, Italia, Argentina, Franța, Uruguay, Germania, Spania și Anglia.

Una dintre acestea, cu excepția Italiei care nu participă, poate să infirme predicțiile bookmakerilor. Aflat la ultima Cupă Mondială, Messi a arătat că poate conduce Argentina spre trofee. Un triumf în Qatar este oarecum surprinzător, dar nu imposibil. Argentina a câștigat Cupa Campionilor CONMEBOL – UEFA după ce a învins-o pe Italia cu 3-0, iar în meciul de pregătire cu Estonia, Messi a marcat de 5 ori, egalând, după 80 de ani, recordul lui Charro Moreno.

Într-o situație similară se află și Cristiano Ronaldo cu Portugalia. La aproape 38 de ani, el poate profita de talentul coechipierilor săi pentru a-și adăuga în colecție unul dintre puținele trofee care îi lipsesc.

Cotele afișate pot suferi modificări.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close