GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  PROFU' DE SPORT

EXCLUSIV // VIDEO „Știți cum îi spunea Ibrahimovic lui Mitea?” » Bogdan Lobonț, dezvăluiri de senzație de la Ajax: „Dacă îți vine să crezi”

Nicolae Mitea și Zlatan Ibrahimovic, sărbătorind titlul cucerit la Ajax / Sursă foto: Imago Images +34   FOTO
Nicolae Mitea și Zlatan Ibrahimovic, sărbătorind titlul cucerit la Ajax / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 20 martie 2023 01:45 / Actualizat joi, 23 martie 2023 12:19

Bogdan Lobonț (45 de ani), un nume important din istoria recentă a echipei naționale, a vorbit la podcastul „Profu' de Sport” despre experiența de la Ajax Amsterdam, unde a fost coleg, printre alții, și cu românii Cristi Chivu și Nicolae Mitea.

Fostul goalkeeper a oferit câteva detalii spectaculoase despre modul în care Nicolae Mitea, unul dintre marile talente nevalorificate din fotbalul românesc, era perceput în vestiarul „lăncierilor”. Lobonț povestește cum Mitea intrase sub „aripa protectoare” a lui Zlatan Ibrahimovic, dar și că superstarul suedez l-a întrebat recent despre situația actuală a lui Mitea.

Bogdan Lobonț, incisiv la adresa trișorilor din Liga 1: „Toți se visează Guardiola, dar uită că Pep și-a luat toate licențele și a antrenat mai întâi la Barça B” + Oferta din România refuzată în 2023
PROFU' DE SPORT
Bogdan Lobonț, incisiv la adresa trișorilor din Liga 1: „Toți se visează Guardiola, dar uită că Pep și-a luat toate licențele și a antrenat mai întâi la Barça B” + Oferta din România refuzată în 2023

Lobonț descrie relația de excepție Ibrahimovic - Mitea: „Petreceau foarte mult timp împreună”

„Dacă îți vine să crezi, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Zlatan era Nicky Mitea. Stăteau în cameră împreună, jucau PlayStation împreună, petreceau foarte mult timp împreună. Au avut o relație extraordinară.

Am vorbit de curând cu Zlatan și dintr-o dată așa, n-avea nimic de-a face cu discuția noastră, zice: «Dar Nicky? Ce face Nicky?». El îi spunea «șatule» de la faptul că Nicky era puțin așa, mai cocoșat. Și ca să nu-i zică cocoșat, îi zicea: «Șatule, vino aici! Șatule, ce faci». Și-i zic lui Zlatan: «Șatule, nu mai știu nimic de el».”, a rememorat Lobonț, la podcastul „Profu' de Sport”.

+30 FOTO

După primul sezon, Mitea a ieșit «Talentul anului», cel mai bun jucător tânăr în Olanda. Cât am stat la Ajax, 6 ani și jumătate, nu știu dacă o dată Amsterdam Arena mi-a strigat numele. Lui Nicky Mitea i-l striga o dată la două meciuri!

 50.000 de spectatori, pe Amsterdam Arena, îi strigau numele: MI-TE-A-O. Nu știu care sunt cauzele căderii. Probabil accidentarea pe care el a avut-o în al doilea sezon sau al treilea.

- Bogdan Lobonț, la „Profu' de Sport”

Bogdan Lobonț, amintiri cu Nicolae Mitea: „Îi plăcea maneaua, dar era modul prin care se încărca”

Lobby a continuat istorisirile legate de Nicolae Mitea, negând că fostul său coechipier ar fi avut o viață extrasportivă dezordonată: 

„Pe vremea aceea, Mitea era toată ziua cu Raluca de la Bambi. Non-stop, stăteau tot timpul împreună.. Nu era petrecăreț, nu era o persoană care să consume alcool, nu l-am văzut niciodată. OK, îi plăcea maneaua, da, era modul prin care se încărca el, prin care se motiva el, ascultând manele. 

Mă rog. Îmi pare foarte rău de el! Dar totul pleacă de la cultură și mediu, te influențează foarte mult mediul în care ești. D-aia, dacă ai posibilitatea - nu zic, e ceva normal și natural să stai în mediul în care te simți confortabil, dar ca să progresezi trebuie să ieși din mediul ăla, din faimoasa zona de confort”. 

Nicolae Mitea a fost transferat la 18 ani de Ajax

Considerat a fi un jucător cu un potențial enorm, Mitea a bifat ultima experiență în fotbal la Chiajna, în 2014. De-a lungul carierei, Mitea a fost legitimat la Dinamo, Ajax, Ionikos Nikea, Petrolul și Chiajna. 

La vârsta de 18 ani, Mitea a fost transferat de Ajax. A stat 5 ani în Olanda, iar în sezonul 2008-2009 s-a întors la Dinamo, unde n-a rupt gura târgului

14 goluriîn 78 de meciuri are Mitea la Ajax, unde a cucerit și 2 trofee

VIDEO Nicolae Mitea, spectacol în tricoul lui Ajax

Citește și alte știri din podcastul cu Bogdan Lobonț: 

EXCLUSIV Bogdan Lobonț, incisiv la adresa trișorilor din Liga 1: „Toți se visează Guardiola, dar uită că Pep și-a luat toate licențele și a antrenat mai întâi la Barça B” + Oferta din România refuzată în 2023

EXCLUSIV / VIDEO Bogdan Lobonț, șocat de ce a găsit la o echipă de renume din Superligă: „«Băi, de ce faceți asta?!». Sunt convins că și azi e la fel”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  21 Martie 2023, 16:59
Postat de iri_ pe 21 Martie 2023, 13:24

Hai ma cum sa da-ti vina pe saraca bambi? Pai daca aia a fost de vina, de tonciu ce sa mai zicem?

Hai, că de aia uitasem!:)))

iri_
iri_  •  21 Martie 2023, 13:24
Postat de cpt.ahab pe 20 Martie 2023, 12:08

N-a avut nici anturaj care să-l ridice. O familie cu probleme, o iubită cântăcioasă plină de figuri și câțiva oportuniști pe post de prieteni. Atât l-a dus mi(n)tea. Păcat de el și de talentul lui.

Hai ma cum sa da-ti vina pe saraca bambi? Pai daca aia a fost de vina, de tonciu ce sa mai zicem?

johny2003
johny2003  •  20 Martie 2023, 22:36
Postat de beefree pe 20 Martie 2023, 16:53

Dezvaluiri de senzatie... :)))

Ce vrei mah, daca remus dinu are senzatii?!? Poti sa zici ceva?!? Nu ai voie ca "dicriminezi!" )))))

Vezi toate comentariile (12)
Comentează