GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  PROFU' DE SPORT

VIDEO // EXCLUSIV Invitat la podcastul Profu' de Sport, Mihai Neșu a analizat scindarea FCSB - Steaua: „Știți ce-i trist?”

Mihai Neșu
Mihai Neșu

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 septembrie 2022 09:56 / Actualizat vineri, 23 septembrie 2022 10:18

Mihai Neșu (39 de ani), fotbalist la Steaua / FCSB între 2001 și 2008, a vorbit în cadrul podcastului Profu' de Sport despre conflictul intens dintre ele două echipe din ultimii ani. 

VIDEO Mihai Neșu e mâhnit din cauza scindării FCSB - Steaua: „Știți ce-i trist? Că oamenii nu sunt uniți”

- Apropo de suporteri și de faptul că George Ogăraru îți este unul dintre cei mai buni prieteni. Tu ai rămas alături de FCSB, într-un fel sau altul, și de oamenii care sunt aici. Pe el, viața l-a dus în altă zonă, este la CSA Steaua. Discutați vreodată despre schisma asta? Sau cum o vezi tu? O vezi rezolvabilă? 
- Sincer, nu vreau să dau gândul meu. Am și eu o idee despre această situație, dar orice gând zic supără pe cineva, dintr-o parte sau din altă parte, și n-are rost. Eu am fost și la stadion în Ghencea, sunt alături și de George, care se luptă acolo, la academie, să facă lucruri minunate, să implementeze modelul Ajax. 

-Continuă...
-Îmi arată ce face, se implică foarte mult și îmi place că e așa dedicat în munca asta cu copiii. Oprița încearcă și el, acolo, dar momentan, din păcate, legislativ nu poți să faci mare lucru acolo, dar eu sunt alături de foștii mei colegi, indiferent de situația asta. 

-Deci preferi să fii imparțial?
- Nu vreau să vorbesc despre ideea mea în problema asta, fiindcă se fac apoi atâtea interpretări și se supără unul, se supără altul, chiar dacă poate nu vrei să superi... Dar ce rost are să ne supărăm? Eu vreau să fim prieteni cu toții. Știți ce-i trist?

- Ce? 
- Că sunt două Steaua, două Craiova, șapte Dinamo, trei Rapid. Asta-i trist! Asta arată că nu e unitate, că oamenii nu sunt uniți. Nu numai la Steaua, e o chestie generală. A, să nu mai zic că sunt 3 Timișoara sau câte sunt. Asta dă dovadă că, probabil, avem o mândrie de-asta exagerată, în care ținem de adevărul nostru, dar până la urmă nu știm care-i adevărul și din cauza asta suferă... 

-Cine suferă?
-Suferim toți de situația asta care e la atâtea cluburi. Și, în mare, suferă și fotbalul românesc, că dacă am fi uniți, dacă din toate aceste echipe ar fi doar câte una, s-ar aduna cei mai buni din toate și altfel ar fi nivelul, banii s-ar aduna și ei de la toți și ar fi mai mulți. Dar asta e situația, îmi pare rău... Și nu numai de FCSB și CSA. De toate, și de Dinamo, și de Rapid. E trist. Asta dă dovadă de dezbinare în poporul român, până la urmă, că-i problema asta în toată țara, nu numai în fotbal.

- Adică spune ceva despre noi în general, ca oameni, nu doar ca microbiști? 
- Da, din păcate. Ar fi bine să devenim mai buni.

VIDEO. Mihai Neșu, invitat la Profu' de sport (podcast integral)

Citește și alte știri din Profu' de sport:

Mihai Neșu, un monument de bunătate și acceptare » Mesaj la „Profu' de Sport” pentru Alje Schut, cel care l-a accidentat în 2011: „Sper că nu mai are coșmaruri. El nu știe ce bine mi-a făcut”
Profu' de Sport
Mihai Neșu, un monument de bunătate și acceptare » Mesaj la „Profu' de Sport” pentru Alje Schut, cel care l-a accidentat în 2011: „Sper că nu mai are coșmaruri. El nu știe ce bine mi-a făcut”
Emil Grădinescu, acuzat de antinaționalism: „Atunci am cam luat-o și eu pe arătură, am descoperit toate motivele pentru care ne urăște Occidentul”
PROFU' DE SPORT
Emil Grădinescu, acuzat de antinaționalism: „Atunci am cam luat-o și eu pe arătură, am descoperit toate motivele pentru care ne urăște Occidentul”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
valentindragobete
valentindragobete  •  23 Septembrie 2022, 11:52
Postat de marele_mos_craciun pe 23 Septembrie 2022, 10:25

Sa vad toti fecesebistii precum Nesu

Adică imparțiali sau cum ?

marele_mos_craciun
marele_mos_craciun  •  23 Septembrie 2022, 10:27

Test

marele_mos_craciun
marele_mos_craciun  •  23 Septembrie 2022, 10:25

Sa vad toti fecesebistii precum Nesu

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close