GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  PROFU' DE SPORT

EXCLUSIV // VIDEO „Eram cu Argăseală în jacuzzi” » Rădoi dezvăluie un moment crucial de la FCSB: „Nu m-a amenințat nimeni în viața mea râzând”

Mirel Rădoi / foto: Arhivă GSP
Mirel Rădoi / foto: Arhivă GSP

Articol de - Publicat joi, 25 mai 2023 21:49 / Actualizat vineri, 26 mai 2023 08:19

Invitat într-o ediție specială a podcastului „Profu' de Sport”, realizată de Cătălin Țepelin în Arabia Saudită, fostul căpitan stelist Mirel Rădoi și-a adus aminte de momentul în care a ratat transferul la Inter Milano din cauza sumei mult prea mari cerute de Gigi Becali.

Rădoi, care a ratat în acest fel șansa de a fi antrenat de marele Jose Mourinho, povestește că a resimțit din plin șocul generat de eșuarea transferului. În depresie după ce a pierdut o oportunitate rarisimă, Mirel n-a mai riscat nimic în momentul în care Al Hilal dădea târcoale pentru a-l cumpăra din România.

O discuție purtată cu președintele Valeriu Argăseală, derulată într-un cadru inedit, în jacuzzi, e sugestivă în ceea ce privește starea de spirit cu care se confrunta Rădoi la acel moment.  

Mirel Rădoi: „Eram căzut! De asta îi înțeleg pe jucătorii care trec prin asta”

-  După ratarea transferurilor la Inter sau Southampton, erai într-o depresie.
- Simțeam că sunt căzut din punct de vedere psihologic. Îmi veneau anumite soluții să pot ieși din starea aceea, inclusiv legate de familie, dar nu puteam să acționez. Mă gândeam: "Ies și eu cu ei la masă, ies și eu cu ei în parc și mai uit". Nu puteam! Pur și simplu nu puteam! De asta îi înțeleg pe jucătorii care trec prin asta. Eram în cantonament la Oliva Nova, cu Marius Lăcătuș antrenor, și, când a venit oferta pentru mine, au început să negocieze cu arabii. La un moment dat, s-a ajuns la suma de 6 milioane de euro.

- Așa.
- Eram cu nea Vali Argăseală în jacuzzi, la recuperare, după antrenament. Și-mi zice: "Ce zici, Mirel? Dacă mai forțez să mai cer încă un milion, crezi că o să plătească Al Hilal?". El glumea, dar eu, foarte serios, îi zic: „Nea Vali, te joci cu viitorul meu și s-ar putea ca din jacuzzi să ieșim doar unul, iar ăla să fiu eu!". S-a uitat la mine și zice: „Nu m-a amenințat nimeni în viața mea râzând". I-am zis: „Te rog, acceptă banii ăștia, altfel evoluțiile mele vor fi din ce în ce mai slabe”. Și el a avut discuția asta cu nașu' (n.r. - Gigi Becali) și i-a zis: "Bă, el niciodată n-a spus că joacă slab. Dacă el o spune, înseamnă că asta este, trebuie să-l lăsăm să plece. Dacă ne dau șase milioane, toți banii odată, iar el e mulțumit cu salariul, hai să îl lăsăm să plece". Pentru mine, a fost ca o evadare. 

- Voiai să scapi, efectiv, de fundătura asta
- Aș fi acceptat orice ofertă ar fi venit la momentul acela! 

Discuția cu Mourinho despre transferul la Inter l-a fascinat pe Rădoi: „ A fost fabuloasă! Nu degeaba i se spune «The Special One»”
profu' de sport
Discuția cu Mourinho despre transferul la Inter l-a fascinat pe Rădoi: „ A fost fabuloasă! Nu degeaba i se spune «The Special One»”

- Totuși, Steaua a luat atunci 6 milioane de euro pe tine și nu mai erai chiar top-top, erai un pic în cădere din cauzele pe care le-ai expus și tu. Cât ceruseră înainte de la Inter
- Nu au acceptat mai puțin de 13 milioane, din discuțiile pe care le-am avut cu Giovanni și Victor Becali. Asta a fost suma, iar Marco Branca, cel care era director sportiv la Inter la momentul respectiv, a zis: "Nu e normal să plătim pentru un jucător român suma asta. Are doar un Campionat European la activ și nu are o înălțime de fundaș central". Țin minte că, la un moment dat, se discuta de o sumă de transfer de 11 milioane, dar banii plătiți în două tranșe. 

- Și asta n-a acceptat-o Gigi Becali, damblaua lui e să ia toți banii odată. 
- Astea-s discuțiile pe care eu le știu.

Eram, din punct de vedere psihologic, foarte bulversat. Pentru mine, a fost o șansă mare această ofertă. Sunt sigur că, dacă nu reușeam să plec, clubul nu mai lua niciun ban pe mine, iar evoluțiile mele ar fi fost din ce în ce mai scăzute. Mă plafonasem deja în campionatul românesc, riscam să nu mai am evoluții bune nici pentru echipa națională.

- Mirel Rădoi

Mirel Rădoi, invitat la "Profu' de sport" - podcast GSP » Episodul 16

CItește și alte interviuri din podcastul „Profu' de Sport”:

EXCLUSIV Marius Șumudică își anunță planul colosal în podcastul GSP: „Vin să iau titlul în Liga 1! Există doar un target în viața mea” » Pune o singură condiție

Marius Șumudică, invitat la episodul #17 din podcastul „Profu' de Sport” » Marile obiective, povești spectaculoase și detalii despre venirea la Rapid: „Îi dau un singur sfat lui Dan Șucu”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
Hcm27
Hcm27  •  26 Mai 2023, 16:06
Postat de Catalynn.._. pe 26 Mai 2023, 09:31

„Eram cu Argăseală în jacuzzi” …. nu știu de ce, însă ceva nu suna deloc bine in propoziția asta! :-)))

Tu vroiai sa fie cu Meme, în jacuzzi?

Dobermannul
Dobermannul  •  26 Mai 2023, 10:14
Postat de Dobermannul pe 26 Mai 2023, 08:53

Procedura clasica de santaj: „Te rog, acceptă banii ăștia, altfel evoluțiile mele vor fi din ce în ce mai slabe”

Amenintarea asta explica multe legate de jucatori de la FCSB buni o vreme si care pac deodata nu mai stiu sa joace fotbal.

Catalynn.._.
Catalynn.._.  •  26 Mai 2023, 09:31

„Eram cu Argăseală în jacuzzi” …. nu știu de ce, însă ceva nu suna deloc bine in propoziția asta! :-)))

Vezi toate comentariile (10)
Comentează