GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  INCENDIU

UPDATE / VIDEO + FOTO Alertă de incendiu la metroul de la Piața Romană » 3 stații evacuate. 25 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Circulația trenurilor reluată pe un singur fir

FOTO: Libertatea +11   FOTO
FOTO: Libertatea

Articol de GSP - Publicat marti, 24 mai 2022 10:08 / Actualizat marti, 24 mai 2022 10:55

În această dimineață, în jurul orei 8:50, oră de trafic intens la metrou, o garnitură de tren a fost cuprinsă de fum în stația de la Piața Romană. Pompierii ISU au aplicat planul roșu de intervenție, călătorii au fost evacuați, iar 25 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza fumului dens. Traficul a fost blocat complet pe magistrala M2, Berceni - Pipera, timp de aproximativ o oră și 45 de minute.

Stația de metrou de la Piața Romană a fost evacuată în această diimineață, la oră de trafic de vârf, după ce o garnitură de tren a fost cuprinsă de un fum dens.  Potrivit pompierilor ISU, care au aplicat planul roșu de intervenție, o defecțiune tehnică a fost identificată la o ramă de metrou. Din cauza fumului degajat în subteran au fost evacuate și stațiile Victoriei și Universitate. 

VIDEO Cum au fost evacuați călătorii din metroul de la Piața Romană

„Nu există flacără deschisă, doar degajări de fum. A fost întreruptă alimentarea cu energie electrică. Echipajele din cadrul ISUBIF sunt amplasate în zona stațiilor de metrou Romană, Universitate și Piața Victoriei”, au transmis autoritățile, potrivit Libertatea. 

Metrorex informează că astăzi, 24.05.2022, începând cu ora 8:50 , circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu dificultate din cauza unei defecțiuni tehnice identificată la un tren care a plecat din stația Piața Romană către Berceni. În urma defecțiunii, trenul va fi retras din circulație pentru analiză și remediere. Între timp se iau toate măsurile pentru ca circulația pe Magistrala 2 să se reia în condiții normale. Metrorex prezintă scuze călătorilor pentru disconfortul creat
 – comunicat Metrorex

25 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

172 de persoane au fost evacuate din subteran de la Piaţa Romană, iar 25 de persoane au fost asistate medical.

„Incendiul a avut loc în tunel, motiv pentru care au trebuit să intervină pompierii şi să evacueze persoanele respective după întreruperea curentului la şinele metroului. La acest moment, toate persoanele sunt evacuate, din fericire nu sunt victime", a declarat Raed Arafat, șeful ISU, potrivit Digi24.

+7 FOTO

Incendiul a fost stins de pompieri în jurul orei 09:30. Până la ora 10:25, circulația trenurilor în subteran a fost blocată complet. Apoi, s-a reluat pe un singur fir. 

Afluxul de oameni a provocat încremenirea traficului și la suprafață. În zona Piața Victoriei, călătorii evacuați de la metrou au căutat rapid alternative pentru a ajunge la destinație, de la celelalte mijloace de transport în comun, la taxiuri sau servicii de ride sharing. Ca urmare a cererii, prețurile pentru cursele de taxi și ale companiilor de servicii de ride sharing s-au dublat. Prețul unei curse Piața Victoriei – Pipera a ajuns la 65 de lei, iar pentru un drum pe distanța Tineretului – Pipera prețul cerut era de 120 de lei.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează