GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  DEPENDENȚĂ

Rică Răducanu spune că e dependent de „păcănele”: „Am altă belea. Mai iau bani de la unul, de la altul”

Rică Răducanu (76 de ani), fostul mare portar al Rapidului, a recunoscut că este dependent de jocurile de noroc. Viorel Lis (78 de ani), fostul edil al Capitalei, a fost persoana care l-a dus prima dată în cazinou.
Rică Răducanu (76 de ani), fostul mare portar al Rapidului, a recunoscut că este dependent de jocurile de noroc. Viorel Lis (78 de ani), fostul edil al Capitalei, a fost persoana care l-a dus prima dată în cazinou.

Articol de GSP - Publicat luni, 28 noiembrie 2022 09:31 / Actualizat luni, 28 noiembrie 2022 09:31

Rică Răducanu (76 de ani), fostul mare portar al Rapidului, a recunoscut că este dependent de jocurile de noroc. Viorel Lis (78 de ani), fostul edil al Capitalei, a fost persoana care l-a dus prima dată în cazinou.

Tot mai mulți foști mari sportivi au fost cooptați în promovarea caselor de pariuri. Rică Răducanu face notă discordantă. Cel supranumit „Tamango” admite că este dependent de păcănele și că doar cu ajutorul soției reușește să își gestioneze bugetul, o pensie de doar 1.800 lei, după cum dezvăluia în trecut. 

Rică Răducanu, dependent de „păcănele”

„La pariurile sportive nu joc, nu-mi place, iar când eram jucător de fotbal, nici nu aveam voie. Am, însă, altă belea. M-a învățat Viorel Lis cu păcănelele, e ca o boală în oase. Eram consilierul lui și, la sfârșitul programului, îmi zicea: «Hai, Rică, să mergem la păcănele!». Vă spun, este boală grea, toată lumea mă ceartă.

De unde bani, eu n-am! Mai iei de la unul, de la altul, tot speri să câștigi ceva. Din pensia mea, doar dacă prind ceva, că mi-o ia nevastă-mea. Nu pun mâna pe pensie, ăia sunt bani minați, trebuie să plătim gazele și lumina, astfel, cum să trăim?

Am mai câștigat vreo 1.000 de lei, când se organizează premii pentru cei ca mine, cu bonuri multe. Dar tot acolo îi cheltuiești, se știe! Eu joc cam la două zile, nu mă pot abține”, a spus Rică Răducanu, potrivit Playtech

Cum devine un client dependent de cazinou

Invitat la GSP Live, Sorin Constantinescu, fostul președinte al Asociației Cazinourilor din România, dezvăluia strategiile prin care un client este atras de cazinou.

„Vin doi corporatiști care joacă 200 de lei. Îi văd că sunt începători, că sunt prima dată, mă uit să văd cu ce mașină au venit că am camere și în parcare. Dacă vin cu un Mercedes înseamnă că au potențial mai bun decât ăia 200 de lei jucați. De ce să nu-l speculăm? 

Și atunci le trimit la masă o sticlă de Moet, care e 500 de lei la restaurant. Ăla zice: „Frate, noi jucăm 200 de lei și ăștia ne dau șampanie de 500. E mișto la cazinou, merită să mai venim”, a povestit Sorin Constantinescu. 

Același Sorin Constantinescu oferea și o soluție împotriva dependenței de «păcănele»: „Sunt mulți jucători… Chiar acum a trecut o lege prin parlament prin care sunt protejați dependenții de jocuri. Când îți dai seama că nu te poți abține, te duci tu singur și ceri sălilor respective să nu te mai primească. Dacă te mai primesc după aia, își pierd licența. 

Afară există asta de vreo 15-20 de ani, e sistemul britanic de autoexcludere. Problema este că la noi, în România, sunt 75.000 de păcănele, iar multe sunt prin sate, prin birturi. Am cerut de ani de zile închiderea acestora, nu sunt bune. Oamenii își trimit copiii la țară după bere, după țigări, și copiii intră și bagă banul în aparat. Devin dependenți”.

Legea împotriva dependenței, depusă în Parlament

Deputații USR, Diana Stoica și Filip Havârneanu, sunt cei care au depus recent un proiect de lege prin care încearcă să eliminte sălile de jocuri de noroc din apropierea școlilor, locurilor de joacă pentru copii, centrelor culturale, spitalelor și bisericilor.

Noi venim cu un pachet mai mare care presupune mai multe inițiative legislative, printre care și interzicerea reclamelor. În momentul acesta am depus inițiativa care presupune interzicerea unor astfel de activități în jurul școlilor sau a locurilor de joacă, urmează cel cu reclamele, doar pe niște chestiuni minore mai sunt discuții în grup
- Filip Havârneanu

Citește și alte știri din sportul românesc: 

VIDEO La 14 zile de la excluderea din lot, Mirel Rădoi a luat decizia finală în cazul lui Ivan, Markovic, Vînă și Hanca

Dan Șucu a recunoscut! Ce echipă de fotbal a susținut în copilărie: „Da, cu ei țineam. Era normal!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
flob
flob  •  28 Noiembrie 2022, 14:38
Postat de gicab pe 28 Noiembrie 2022, 09:37

Știe cineva unde a muncit Rică Raducanu de are pensie?

Pe vremuri, pentru cultura ta generală, sportivii erau cu carte de muncă în funcție de unde aparținea clubul. De unde crezi că au ieșit cu grade cei de la Steaua sau Dinamo? Daca jucai la Steagul Roșu Brașov, aveai carte de muncă cum avea orice muncitor din Steagu. Rică la fel a fost angajat la atelierele Grivița. Cum zicea și Magiun Barbu (pe care îl ascultai daca îți plăcea fotbalul) că au vrut să îl angajeze electrician și el a zis că vrea lăcătuș. De asemenea, Hagi cum crezi că are facultatea? Chiar și Rica, de ce crezi că a mers la Sportul? Și exemplele pot continua. Iar in zilele noastre, plătești și niște taxe la stat. Că așa cum fiecare are o meserie și fotbalistul profesionist are tot o meserie. Că ce să vezi, din fotbal își întreține familia și de aici plătește taxe la stat. Sa ne întoarcem la Rică. Nu știu dacă te duce capul sa știi că Rică a jucat și în filme. Așa cum îl vezi tu, a jucat cu Jean Constantin sau Gheorghe Dinică și alții, nu știu dacă îi cunoști.

gicab
gicab  •  28 Noiembrie 2022, 09:37

Știe cineva unde a muncit Rică Raducanu de are pensie?

m.c.g
m.c.g  •  27 Noiembrie 2022, 20:54

Pai si de ar trebui sa-i plangem de mila ? Parca asta vara sau nu stiu cand se vaita ca-i merge greu in viata la varsta asta . Ca pe el nu l-a ajutat nimeni cunimic . Nu trebuie sa ne fie mila de oameni ca el

Vezi toate comentariile (4)
Comentează