INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA ITALIEI / SEMIFINALE

AC MILAN - JUVENTUS 1-1 // Penaltyul otrăvit » Pioli, furios: „Nu mai înţelege nimeni când e henţ, s-a creat confuzie totală!”

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 14 februarie 2020 11:00

AC Milan și Juventus au încheiat la egalitate, 1-1, meciul tur din Cupa Italiei, din semifinale.

  • Napoli a învins-o pe Inter, scor 1-0, în turul celeilalte semifinale
  • Partidele retur se vor juca pe 3/4 martie

Stefano Pioli, antrenorul lui AC Milan, acuză lovitura care a decis egalul în prelungiri: „Nu mai înţelege nimeni când se fluieră henţ, e confuzie totală!”. 
Maurizio Sarri răspunde: „A fost 11 metri clar la Ronaldo!”

AC Milan a fost foarte aproape să plece cu avantaj în returul semifinalei Cupei Italiei, dar Juventus are prima şansă la calificare după egalul smuls în prelungiri (1-1), în urma unei faze care a provocat un scandal imens. Rossonerii au contestat virulent penaltyul acordat (cu VAR) campioanei în prelungiri. 

„Le-am cerut jucătorilor să iasă de pe teren fără niciun regret şi au făcut-o. Sunt mândru de cum au evoluat şi meritam să câştigăm. N-a fost 11 metri la Calabria. Nu mai înţelege nimeni când e henţ, s-a creat confuzie totală!”, se revoltă Pioli. Avantajul asigurat de golul lui Rebic a fost anulat de execuţia perfectă de la punctul cu var marca Ronaldo.

„Nu mă simt avantajat”

Antrenorul gazdelor a explicat motivul furiei: „La începutul fazei a fost un fault la Ibrahimovic. Şi-mi amintesc că la reuniunea arbitrilor s-a spus că penalty-ul similar dictat pentru Brescia la Cagliari a fost greşit, pentru că jucătorul care sare cu mâna depărtată nu vede mingea”. Dar Gazzetta dello Sport adaugă o nuanţă: „Atunci, Cerri ratează intervenţia la minge. Acum, Calabria îi blochează şutul lui Ronaldo, asumându-şi mâna cu care şi-a mărit suprafaţa corpului. Rămâne totuşi dubiul, decizia lui Valeri e la limită”. 

3 jucători suspendaţiva avea Milan la returul de pe 4 martie. Ibrahimovic şi Rebic, avertizaţi joi, plus Theo Hernandez, eliminat în minutul 71 pentru două „galbene”

Şi Sarri a luat foc: „11 metri clar la Cristiano potrivit regulilor actuale, cu care nu-s total de acord. Nu înseamnă însă că dacă nu-mi place legea comit delicte! Nu mă simt favorizat, întrucât am mai avut un penalty la Cuadrado, lovit cu cotul în faţă”. 

Citește și

VIDEO+FOTO Milanezii întrerup seria neagră, dar rămân cu a doua șansă la finala Cupei! Cristiano Ronaldo, record incredibil

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
341520613173829
Otilia Barbu  •  14 Februarie 2020, 14:09

De parca n-ar trai in fotbalul italian, hent si penalty e cand vrea Juventus, ce nu e clar?

986379311381755
Lengyel Adrian  •  14 Februarie 2020, 12:42

*** de Juventus fura si cu VAR si fara!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează