INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INTERVIU

VIDEO EXCLUSIV Alex Maxim, dezvăluiri incredibile despre perioada Stuttgart: „Adormeam în vestiar. Nu mai puteam ajunge acasă”

Alexandru Maxim (30 de ani, extremă stânga), fotbalistul lui Gaziantep, a oferit un amplu interviu Gazetei Sporturilor.
Alexandru Maxim (30 de ani, extremă stânga), fotbalistul lui Gaziantep, a oferit un amplu interviu Gazetei Sporturilor.

Articol de - Publicat marti, 29 septembrie 2020 11:58 / Actualizat marti, 29 septembrie 2020 14:06

Alexandru Maxim (30 de ani, mijlocaș ofensiv), fotbalistul lui Gaziantep, a oferit un amplu interviu Gazetei Sporturilor. Dialogul cu „decarul” echipei naționale îl puteți citi în ediția de astăzi a ziarului (ediția digitală poate fi răsfoită aici). Mai jos, un scurt fragment.

„Tricolorul” a rememorat perioada petrecută în Bundesliga și dificultățile prin care a trecut la început, după transferul de la Pandurii la Stuttgart în 2013.

VIDEO Alex Maxim: „În Germania, adormeam în vestiar după antrenamente”

- Ai jucat aproape două sute de meciuri în Germania, deci cunoști campionatul. Ce fac nemții de ajung cu două echipe în semifinalele Champions League, dintre care una, Leipzig, nici măcar nu e foarte cheltuitoare. 
- Cred că nici măcar Bayern nu e foarte cheltuitoare, dacă vrei să comparăm la nivelul întregului continent.

- Corect, nu e City. 
- Tocmai! Ca să înțelegem succesul nu trebuie să vorbim doar despre fotbal, trebuie să observăm toată cultura germană. Nemții au felul lor de a face lucrurile, din cauza asta nici nu e simplu să te adaptezi acolo ca străin, nu e deloc ușor să lucrezi în Germania. E plăcut să joci în Bundesliga fiindcă nu ai nicio altă grijă în afara fotbalului. Cluburile îți pun la dispoziție absolut tot ceea ce îți dorești, tu trebuie doar să te antrenezi la maximum zi de zi. Nu există jumătăți de măsură, nu există nici măcar ideea că poți munci la 80 la sută din capacitate, acolo trebuie să oferi sută la sută în fiecare zi. Acesta e secretul rezultatelor pe care le au cluburile din Germania. 

- Te-ai adaptat ușor la sistemul acesta? 
- Mi-a fost foarte greu în primele două-trei luni. După antrenament adormeam în vestiar, nu mai aveam forță nici să ajung până acasă! Era un alt nivel, simțeam clar. Nu neapărat volumul de muncă mă epuiza, cât intensitatea antrenamentelor. Dacă dura un antrenament 45 de minute sau 70 de minute, totul era foarte intens, încontinuu. Și încălzirea, și partea tactică, și pregătirea fizică. Cu greu m-am obișnuit, a durat vreo trei luni. Pe urmă, participând și la meciuri, mi-am intrat în ritm. Am avut și norocul că antrenorul Labbadia avea încredere în mine, m-a ajutat să mă integrez.

116 meciuriși 16 goluri a contabilizat Maxim la Stuttgart, doar în campionat. La Mainz a înregistrat 49 de partide și 3 goluri

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Mihajlovic, după focarul COVID-19 de la Genoa: „Acum înțeleg de ce au luat 6 goluri!”

Haos la o echipă din Bundesliga! Al doilea antrenor concediat după două etape în Germania

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
2293116380754712
Corodan Emil  •  29 Septembrie 2020, 15:26

A fost deosebit de apreciat de publicul din Stutgart,unde si-a demonstrat valoarea jucand exxcelent.

rocky2
rocky2  •  29 Septembrie 2020, 13:03

Diferenta dintre amatorism si profesionism!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează