INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ATALANTA - LAZIO 0-2

ATALANTA - LAZIO 0-2 // VIDEO+FOTO Lazio câștigă pe final a șaptea Coppa Italia din istorie! Ștefan Radu a fost pe teren și a ajuns la al 5-lea trofeu cu Lazio

Atalanta - Lazio // FOTO: Guliver/Getty Images +18   FOTO
Atalanta - Lazio // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 mai 2019 23:46

Lazio a învins-o pe Atalanta, scor 2-0, în finala Coppa Italia, decisă în ultimele 10 minute de golurile lui Milinkovic-Savic (82) și Correa (90). Cu Ștefan Radu pe teren din minutul 36, lazialii și-au adjudecat cea de-a șaptea cupă din istorie.

  • E prima Cupă pentru Lazio din 2013 încoace și, totodată, cel de-al cincilea trofeu al carierei pentru Ștefan Radu cu echipa capitolină, alături de care mai câștigase două Cupe, în 2009 și 2013, și două Supercupe, în 2009 și 2017.

S-a jucat alert încă din primele minute în finala total neașteptată de pe Olimpico. Deși Lazio a jucat pe stadionul propriu, Atalanta a fost echipa care a contat mai mult în prima repriză, confirmând sezonul excelent - locul 4 în Serie A după 36 de etape.

Atalanta, condusă de pe bancă de Gian Piero Gasperini, a fost la un pas să înscrie în minutul 26, când Marten de Roon a lovit bara transversală. La faza imediat următoare, apărarea lui Lazio a rezistat cu greu în fața asediului Atalantei, însă poarta lui Strakosha a rămas intactă.

Conștient că trebuie să schimbe ceva la pauză, Simone Inzaghi, antrenorul lui Lazio, a venit o tactică diferită în repriza secundă. Lazialii au ieșit la joc și și-au creat mai multe ocazii, aspect care lipsise în prima repriză.

Finala, decisă în ultimele 10 minute

Iar rezultatele s-au văzut în ultimele 10 minute, când Lazio a punctat de două ori. Trimis pe teren în a doua repriză, Milinkovic-Savic a deschis scorul în minutul 82, după pasa lui Lucas Leiva.

Finala a fost tranșată în minutul 90. Lazio a gestionat excelent un contraatac, iar Joaquin Correa și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor.

2-0 pentru Lazio în fața propriilor suporteri, scenariul ideal pentru o echipă aflată în criză, care a avut un campionat complet ratat, ajungând pe locul 8 în Serie A.

atalanta lazio 4 +19 FOTO

Atalanta - Lazio 0-2
Au marcat: Milinkovic-Savic '82, J. Correa '90

Vezi AICI statisticile meciului!

Vezi AICI VIDEO de la meci!

Atalanta: Gollini - Palomino, Dijmsiti, Masiello - Hateboer, Freuler, de Roon, Castagne - Gomez - Ilicic, Zapata
Rezerve: Wolfi, Rossi, Reca, Piccoli, Pessina, Pasalic, Meijers, G. Mancini, Ibanez, del Prato, Colpani, Barrow
Antrenor: Gian Piero Gasperini

Lazio: Strakosha - L. Felipe, Acerbi, Bastos - Marusic, Parolo, Lucas Leiva, Alberto, Lulic - Correa, Immobile
Rezerve: Proto, Guerrieri, Badelj, F. Caicedo, Cataldi, Durmisi, Wallace, Milinkovic-Savic, Neto, Ș. Radu*, Romulo
Antrenor: Simone Inzaghi
*Ștefan Radu a fost trimis pe teren în minutul 36, în locul lui Bastos

Arbitru: Luca Banti

Incidente pe străzi înainte de meci

Ultrașii celor două echipe au oferit scene șocante înainte de meci. Aceștia s-au bătut pe străzile Romei, chiar dacă presa din Italia a anunțat că aproximativ 20.000 de polițiști au fost mobilizați pentru meciul cu risc maxim de pe Olimpico.  

Incidentele dintre cele două tabere au fost deosebit de grave, mai ales că ambele părți au beneficiat de întăriri: ultrașii lui Lazio s-au coalizat cu cei ai lui Inter, cu care sunt legați printr-o prietenie mai veche, în timp ce suporterii Atalantei au primit ajutor din partea fanilor lui Eintracht Frankfurt, cu care sunt înfrățiți.

lazio atalanta1 +19 FOTO

Polițiștii au căzut în mijlocul incidentelor dintre suporteri, iar fanii lui Lazio chiar au dat foc unei mașini de poliție.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  16 Mai 2019, 07:38
Postat de vendredi13 pe 15 Mai 2019, 23:04

Incidente de adormit copiii. Cine ştie să citească şi altceva decât Gsp poate afla că bergamascii n-au fost implicați, ci doar facţiunea dură Irriducibili contra poliţiştilor locali - echivalent la nou. Şi ce să caute ultraşii lui Inter sau Frankfurt la Roma? De râs, nu altceva. :))).

probabil cel care a scris articolul a fost in vacanta in Italia si a vazut la intrarea in localitate panoul pe care scrie "Roma gemellata con milano" sau "bergamo gemellato con francoforte" si de aici a dedus ca trebuie sa fie echipele de fotbal! :D

gannicus2014
gannicus2014  •  15 Mai 2019, 23:31

e gata, a iesit bine

reteleanu
reteleanu  •  15 Mai 2019, 23:08

na, ca a iesit si immobile. 0-0

Vezi toate comentariile (5)
Comentează