INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ATLÉTICO - BILBAO 1-2

Bilbao are un nou super Williams » A învins-o pe Atletico și are o clauză de reziliere de 50 de milioane

Niko Williams (dreapta) și fratele său, Inaki (stânga) // Foto: Imago
Niko Williams (dreapta) și fratele său, Inaki (stânga) // Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 14 ianuarie 2022 13:37 / Actualizat vineri, 14 ianuarie 2022 17:35

Nico Williams, 19 ani, a înscris golul victoriei lui Athletic în semifinala Supercupei cu Atletico Madrid, scor 2-1, și a sărbătorit pe teren pentru prima oară alături de Iñaki, fratele cu opt ani mai mare, un star în Țara Bascilor.

Athletic avea un Williams cu care se mândrea. Iñaki, 27 de ani, s-a născut chiar la Bilbao din părinți ghanezi, a crescut la academia de juniori a clubului basc și a jucat numai pentru „lei”. Atacantul este deținătorul recordului de meciuri consecutive în La Liga. 216! Și are 68 de goluri în 308 partide în toate competițiile.

Nico Williams a plâns în brațele mamei după gol

Acum, Bilbao mai are un super Williams. Fratele mai mic al lui Iñaki. Nico, 19 ani, extremă, nu marcase la Athletic în prima parte a sezonului. La început de 2022, într-o săptămână, a înscris de trei ori. O „dublă” în Cupă, la 2-0 cu Mancha Real (D4), și reușita decisivă în semifinala Supercupei, la 2-1 cu Atlético.

„Sunt foarte emoționat. Sper că voi avea multe bucurii precum aceasta”. Pentru prima oară, a sărbătorit golul alături de Iñaki, pe teren. În Copa del Rey, fratele mai mare fusese menajat de antrenorul Marcelino. Și, în tribună, la Riad, a fost și mama lor. S-a dus la ea după meci. Au plâns amândoi. „Nu voi uita niciodată îmbrățișarea cu fratele meu”, a spus tânărul Nico.

Athletic Bilbao a revenit fantastic în fața lui Atletico! Va juca finala Supercupei Spaniei contra lui Real Madrid
Supercupa Spaniei
Athletic Bilbao a revenit fantastic în fața lui Atletico! Va juca finala Supercupei Spaniei contra lui Real Madrid

Nico Williams, clauză de reziliere: 50 de milioane de euro

Marca scrie că roș-albii vor activa clauza de prelungire a contractului său. Până în 2024, cu 50 de milioane de euro sumă de transfer pentru o eventuală reziliere.

Iñaki va evolua foarte probabil numai la Athletic. Acordul lui expiră pe 30 iunie 2028, când va avea 34 de ani. El ar putea pleca doar dacă alt club plătește 135 de milioane.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Nemții au idei trăsnite: Manuel Neuer ar putea intra ca jucător de câmp la Bayern!

Alarmă la Bayern: lui Alphonso Davies i s-a descoperit miocardită! „Ar putea fi din cauza coronavirusului”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close