INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Presa din Spania anunță un scenariu sumbru pentru Barcelona: „În pericol de insolvență. Nu-l mai pot plăti pe Messi!”

Lionel Messi, Barcelona // foto: Guliver/gettyimages
Lionel Messi, Barcelona // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 13 ianuarie 2021 14:28 / Actualizat miercuri, 13 ianuarie 2021 14:32

Barcelona are de plătit 421 de milioane în 2021 pentru a evita colapsul. Reducerea salariilor nu-i de ajuns, fiind necesară plecarea lui Lionel Messi.

Noul președinte al Barcelonei, ce va fi ales la scrutinul de pe 24 ianuarie, are o misiune teribil de grea în 2021. Clubul catalan traversează cea mai gravă criză financiară din istorie și e în pericol să intre în insolvență! Cotidianul La Vanguardia scrie că datoriile grupării blaugrana se apropie de un miliard de euro, după ce anul trecut deficitul a crescut până spre 400 de milioane. 

Pandemia a tras Barça mult în jos, iar sacrificiile făcute prin reducerea salariilor și decalarea unor plăți de 190 de milioane pentru următorii patru ani în cazul majorității jucătorilor nu pot redresa situația critică.

Barcelona nu-l mai poate plăti pe Lionel Messi

Debitele ajunseseră deja, înaintea răspândirii noului coronavirus, la aproape 500 de milioane, în condițiile în care echipa de pe Camp Nou plătește cele mai mari contracte, per total peste 390 de milioane de euro! Cifrele dezastrului conduc către o inevitabilă despărțire de Messi. 

„Viitorul e în mâinile lui, ceea ce-a făcut pentru Barça e necuantificabil, dar clubul nu-și mai pemite salariul lui de 43 de milioane anual. Nu putem tăia costurile chiar de peste tot, altfel ajungem un club mic și trebuie să țintim mereu sus”, a explicat unul dintre pretendenții la șefie, Emili Rousaud. Pentru a evita colapsul, Barcelona trebuie să achite 421 de milioane în 2021, adaugă sursa menționată.

VIDEO. Top 5 goluri ale lui Lionel Messi la Barcelona

Citește mai multe știri din La Liga:

Real Madrid renunță la atacantul de 63 de milioane de euro! Jucătorul merge în Bundesliga

Barcelona face primul transfer al iernii! Acordul cu Manchester City, anunțat pe prima pagină

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
melcul_furios
melcul_furios  •  13 Ianuarie 2021, 16:26

Asta e un articol standard gsp, pura inventie. Exact cum am spune ca "nu mai avem bani de mancare in casa" insa avem pentru excursii, pentru mancat in oras, pentru cumparat tigari si luat adidasi de firma. Nu contest problemele financiare insa mai iute il imprumuta pe Coutinho care are al 3-lea salariu la Barcelona si nu joaca si gata problemele cu sal lui Messi.

joze_maurinio
joze_maurinio  •  13 Ianuarie 2021, 15:45

Pai, DDB-ul ce asteapta? sa puna mana si sa-l plateasca si pe Messi, nu numai jucatorii de la Dinamou!

2528389220528911
Ionut Costache  •  13 Ianuarie 2021, 15:19

Sa-i multumeasca lui Bartomeu pt managementul de top. Au luat peste 200 de mil pe Neymar si in loc sa se gandeasca la viitor i-au spart aiurea pe Coutinho, Griezmann si Dembele, care nu au ajuns niciodata la nivelul cerut. In plus au pierdut foarte multi juniori de valoare care acum joaca bine la alte cluburi, gen A. Garcia, Ad. Traore, D. Olmo, Deulofeu, Grimaldi s.a. Au dat acum 60 mil de euro pe Pjanic ca sa il foloseasca prin rotatie. Asa, mai bine dadeau 28 pe Tiago Alcantara care era produsul lor si era mai usor de adaptat. Plus ca au dat aproape 20 mil pe Braithwaite, dar l-au dat afara pe Suarez pe gratis.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează