INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Bastian Schweinsteiger ar putea reveni în Bundesliga, dar nu la Bayern Munchen

Bastian Schweinsteiger (36 de ani) FOTO Guliver/Gettyimages
Bastian Schweinsteiger (36 de ani) FOTO Guliver/Gettyimages

Articol de GSP - Publicat joi, 18 martie 2021 11:13 / Actualizat joi, 18 martie 2021 12:31

Publicația SportBild a dezvăluit că Bastian Schweinsteiger (36 de ani) ar putea deveni noul director sportiv al lui Eintracht Frankfurt, locul 4 din Bundesliga.

Bastian Schweinsteiger s-ar putea întoarce în Bundesliga după șase ani. Mijlocașul a plecat de la Bayern Munchen la finalul sezonului 2014/15, când s-a transferat la Manchester United. Schweinsteiger se află pe lista lui Eintracht pentru a-l înlocui pe directorul sportiv Fredi Bobic. Conform presei din Germania, Basti nu a fost contactat până acum de clubul din Frankfurt.

Bastian Schweinsteiger, director sportiv la Eintracht Frankfurt?

Fredi Bobic a anunțat că va părăsi Eintracht Frankfurt la finalul sezonului și ar putea deveni director sportiv la Hertha Berlin din următorul sezon. Fostul atacant se află la Eintracht din 2016 și a realizat performanțe excepționale alături de formația de pe Deutsche Bank Park: „Die Adler” au câștigat primul trofeu după o pauză de 30 de ani: Cupa Germaniei în sezonul 2017/18, și au ajuns până în semifinalele Europa League în următoarea stagiune. Succesorul său ar putea fi un nume legendar din istoria fotbalului german: Bastian Schweinsteiger.

Bastian Schweinsteiger a evoluat pentru o singură echipă în Bundesliga, în perioada 2002-2015 la Bayern Munchen. Fost campion mondial cu Germania în 2014, Schweinsteiger a câștigat 18 trofee cu trupa de pe Allianz Arena și este unul dintre cei mai apreciați jucători din istoria clubului. S-a retras din fotbalul profesionist în 2019, în tricoul lui Chicago Fire, iar în acest moment lucrează la biografia sa, alături de autorul Martin Suter.

CV Bastian Schweinsteiger:

  • UEFA Champions League în sezonul 2012/13
  • Cupa Mondială în 2014
  • 8 Bundesliga
  • 7 Cupe ale Germaniei
  • 1 Cupă a Ligii a Germaniei
  • 1 Supercupă a Germaniei
  • 1 FA Cup cu Manchester United

VIDEO. Bastian Schweinsteiger, una dintre legendele lui Bayern Munchen

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Ionuț Radu, descris de Gazzetta dello Sport înainte de primul meci ca titular la Inter: „Felina cu o inimă mare și cu un înger păzitor”

Jurgen Klopp a aruncat prosopul » Liga Campionilor, interzisă pentru Liverpool?

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează