INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Necazuri mari la Bolton Wanderers: clubul intră în insolvență și retrogradează

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 mai 2019 19:01

Bolton Wanderers, una din cele mai cunoscute echipe din Marea Britanie, nu își revine din declinul financiar. Gruparea care a jucat în liga secundă a Angliei în acest sezon va intra sub administrație fiscală, adică în insolvență, din cauza unor taxe neplătite în valoare de 1,2 milioane de lire sterline.

Până pe 22 mai va fi delegat un administator care va prelua administrarea clubului, anunță bbc.com.

În plus, echipa a retrogradat și va evalua în sezonul următor în League One, a treia ligă din sistemul piramidal britanic și va porni cu o penalizare de 12 puncte ca urmare a intrării în insolvență.

Jucătorii au protestat în mai multe rânduri din cauza salariilor restante.

Laurence Bassini, fostul patron al Watford, a intenționat să preia echipa, însă negocierile au eșuat, iar clubul a rămas cu problemele financiare.

Cu Bolton are contract și românul Dennis Politic, 19 ani, împrumutat, însă, în acest sezon la Salford City. Dennis a mai evoluat la echipele de juniori de la FC Brașov și Manchester United înainte de a ajunge la Bolton.

Cine e Bolton Wanderers

  • 73 de sezoane în Premier League (ultima prezență în 2012);
  • 3 titluri în Championship;
  • 4 trofee FA Cup;
  • 3 finale FA Cup;
  • 2 finale ale Cupei Ligii;
  • 1 FA Charity Shield;
  • 1 Fotball League Trophy;
  • cel mai bun loc ocupat în Premier League: 3 (în trei sezoane)

Citește și:

Jucătorii lui Bolton refuză să se mai antreneze din cauza salariilor restante! Ce ar spune patronii din Liga 1 despre o astfel de situație?

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
strickland
strickland  •  08 Mai 2019, 20:27
Postat de facicespuneberbecul pe 08 Mai 2019, 19:51

Bolton -73 sezoane in Premier League, pacat ca aceasta competitie a luat fiinta in februarie 1992.

E adevarat ca numele actualei prime divizii din Anglia este Premier League incepand din anul 1992, si ai dreptate sa atragi atentia la acest mic detaliu, dar statistica oficiala echipelor tine cont the fosta denumire a primei ligi : Football League First Division. Cred ca se intelege bine in articol despre ce e vorba. Dar, repet, ar fi trebuit ca cel care a scris aceste randuri sa fi folosit expresia "prima divizie engleza" in loc de "Premier League".

facicespuneberbecul
facicespuneberbecul  •  08 Mai 2019, 19:51

Bolton -73 sezoane in Premier League, pacat ca aceasta competitie a luat fiinta in februarie 1992.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează