INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

Cardiologul lui Kun Aguero dezvăluie cauza retragerii: „Avea o cicatrice de un milimetru pe inimă”

Kun Aguero / foto: Guliver/ Getty Images
Kun Aguero / foto: Guliver/ Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 17 decembrie 2021 16:59 / Actualizat vineri, 17 decembrie 2021 17:22

Medicul Roberto Peidro a vorbit la postul TV argentinian TyC Sports despre starea de sănătate a fostului mare atacant Kun Aguero, care și-a încheiat miercuri cariera, la 33 de ani. El îl mai tratase pe argentinian și în 2004, pentru o aritmie supraventriculară. 

Sergio Agüero, El Kun, s-a retras miercuri, oficial, la 33 de ani. Cardiologul său argentinian, Roberto Peidro, a explicat de ce a fost obligat atacantul să renunțe la fotbal.

Mesaj emoționant al lui Messi pentru Aguero, după retragere
RETRAGERE
Mesaj emoționant al lui Messi pentru Aguero, după retragere

Doctorul Peidro: „A jucat încă 17 ani pentru că e un fenomen”

„În 2004, l-am tratat pentru o aritmie supraventriculară. A jucat încă 17 ani pentru că e un fenomen. Acum, altceva a apărut, care nu are legătură cu acea problemă”, a declarat medicul pentru TyC Sports.

„Aguero poate juca fotbal cu prietenii fără griji”

„I s-a descoperit o cicatrice de un milimetru pe inimă care a declanșat aritmia, cicatrice probabil provocată de o miocardiată suferită de-a lungul vieții”, a spus Peidro, negând că afecțiunea ar fi fost agravată de coronavirus: „Nici vorbă”.

Doctorul a completat: „Sergio poate juca fotbal cu prietenii fără griji, dar ar fi riscat dacă și-ar fi continuat cariera”.

Sănătatea mea e pe primul loc, având în vedere ce am pățit luna trecută. Bine că am pățit acum, la 33 de ani, și nu mai devreme. Doctorii mi-au spus că e cel mai bine să renunț. Am luat decizia acum 10 zile. Acum voi sta liniștit o perioadă, nu voi face nimic. Mă simt bine acum, dar primele săptămâni au fost grele. 

După primele examene fizice, doctorii mi-au spus că există șansa să nu mai joc. După ce am aflat că nu mai pot juca, mi-a fost greu să conștientizez. Acum sunt bine, dar mi-a fost greu.

- Kun Aguero

Sergio Aguero a înscris peste 400 de goluri

Sergio Aguero lăsa în spate o carieră spectaculoasă, cu 4 cluburi în CV: Independiente, în țara natală, Atletico Madrid, Manchester City și Barcelona. Cel mai mare succes l-a avut în Anglia, acolo unde a cucerit nu mai puțin de 15 trofee alături de Manchester City. 

El are două trofee și alături de Atletico Madrid, precum și Copa America cu naționala Argentinei, pentru care a jucat de 101 ori și a înscris 41 de goluri. La echipele de club, Sergio Aguero a înscris 379 de goluri în 663 de meciuri, unul dintre acestea pentru Barcelona, actuala sa formație.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Revoluție! Cele 10 naționale sud-americane vor participa din 2024 în Liga Națiunilor! Plan anti-FIFA

Florin Andone, gol după 26 de luni, cu 3 zile înaintea duelului cu Real Madrid!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  18 Decembrie 2021, 03:34

Deci vaccinul nu are nici o treabă cu aritmia lui Aguero.

cfrinho
cfrinho  •  17 Decembrie 2021, 19:40

Aoleo, cum dispar comentariile pe aici... :))))) Eu ma bucur, pentru ca vedem care-i directia grupului Ringier si a vorbitorilor de limba romana care-i servesc. :))) Tolontane, Tolontane, justitiar mic care esti... :))))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează