INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Chelsea, cădere brutală: 5 eșecuri în ultimele opt etape » Frank Lampard poate fi demis în orice clipă!

Frank Lampard, antrenor Chelsea // foto: Guliver/gettyimages
Frank Lampard, antrenor Chelsea // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 20 ianuarie 2021 12:22 / Actualizat miercuri, 20 ianuarie 2021 12:41

Chelsea, locul 2 la începutul lui decembrie în Premier League, a ajuns acum pe 8. Marile achiziții din vară au dezamăgit crunt.

Pare ireal ce se întâmplă la Chelsea. Echipa care, la începutul iernii, era pe locul 2 în Premier League, la doar două puncte de lider, cu o singură înfrângere în primele 11 etape, e în cădere liberă de atunci. O schimbare bruscă, brutală, inexplicabilă pentru Frank Lampard, la doar al treilea sezon ca manager.

Jose Mourinho, demis într-o situație similară

Din 12 decembrie, a pierdut cinci meciuri în opt runde, ultimul marți seară, 0-2 cu Leicester. Și a ajuns pe poziția a 8-a, cu 29 de puncte în 19 meciuri. De când este Roman Abramovici patron, doar o singură dată a fost mai rău în campionat în această perioadă a sezonului. În 2015-2016, albaștrii aveau doar 20 de puncte, și José Mourinho a fost demis. Lampard este și el în pericol. Poate fi dat afară în orice clipă.

Cei trei care nu o mai ajută pe Chelsea

Managerul, 42 de ani, 13 ca jucător al lui Chelsea, nu mai știe cum să-i trezească pe londonezi, mai ales pe cei noi, ultimii transferați, pentru care clubul a plătit în total aproape 250 de milioane de euro. Mai ales cei din atac au dezamăgit:

  • Kai Havertz (80 de milioane): un gol și 3 assisturi în 16 etape de Premier, fără nicio performanță în ultimele trei luni.
  • Timo Werner (53 de milioane): 4 goluri și 5 pase decisive în 19 runde, punctând ultima dată pe 7 noiembrie.
  • Hakim Ziyech (40 de milioane): un gol și trei assisturi în 10 meciuri. Nicio reușită din 21 noiembrie.

Lampard nu se mai gândește la obiectiv: „Nu mai pot spune că vom termina în Top 4. Nu-mi imaginez sfârșitul stagiunii, ci doar ce vom face săptămâna viitoare, meciul viitor, antrenamentul viitor”. Numai atât, deocamdată.

7 punctea câștigat Chelsea din 24 posibile în ultimele 8 etape (golaveraj 8-12)

Grant, apoi Tuchel pentru Chelsea?

S-au vehiculat deja mai multe nume ca posibili înlocuitori pentru Frank Lampard, dacă acesta va fi demis de Chelsea. Principala variantă pare cea cu israelianul Avram Grant (bun prieten cu Abramovici) interimar, cum s-a întâmplat și în sezonul 2007-2008, când l-a schimbat pe Mourinho. Iar de la vară, Thomas Tuchel, neamțul concediat de PSG pe 24 decembrie.

VIDEO. Cele mai frumoase goluri marcate de Chelsea în 2020

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Alt scandal la Barcelona! Și-a enervat colegii cu criticile sale și nu e prima oară! Cine sunt cei acuzați

AS Roma, gafă de proporții cu Spezia! Cum a comis-o în Cupa Italiei

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează