INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECLARAȚII

Chivu, amintiri din perioada petrecută la Inter: „Țiganii adevărați din vestiar eram eu și Dejan Stankovic”

Cristi Chivu / foto: Imago Images
Cristi Chivu / foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat luni, 20 iunie 2022 18:48 / Actualizat luni, 20 iunie 2022 19:15

Cristi Chivu (41 de ani), antrenorul de la Inter U19, a rememorat momentele petrecute în tricoul „nerazzurrilor”. Fostul căpitan al României a jucat 7 ani pe „Giuseppe Meazza”, între 2007 și 2014.

Pentru postul InterTV, Chivu a povestit că, împreună cu mijlocașul sârb Dejan Stankovic, erau „țiganii din vestiar”.

EPISODUL 6: România - Argentina 3-2 » Ei au bătut Argentina: 4 dintre titulari erau de la Steaua și Dinamo
ISTORIA LA RAPORT
EPISODUL 6: România - Argentina 3-2 » Ei au bătut Argentina: 4 dintre titulari erau de la Steaua și Dinamo

Chivu: „Țiganii adevărați eram eu și Dejan Stankovic”

„Cu Dejan am legat o prietenie care durează și acum. Ne-am respectat și ca adversari, când el era la Lazio și eu la Roma, apoi am fost colegi. E ca un frate pentru mine. Familiile noastre sunt foarte conectate, băieții lui sunt precum copiii mei, i-am și antrenat.

Dejan Stankovic, Marco Materazzi, Goran Pandev, Wesley Sneijder și eu eram ca frații, eram «grupul țiganilor», dar cei adevărați eram eu și Dejan, din România și din Serbia. Era un război frumos între cine e «mai țigan» dintre noi (râde). Dincolo de glume, eu sunt născut într-un oraș aproape de Belgrad, la mai puțin de 100 km. Sunt un mare admirator al poporului sârb, pentru mândria lor, această unitate pe care o arată. Am avut norocul de a cunoaște un mare sârb, care pentru mine e maximum.

[Ai o anecdotă pe care să ne-o poți povesti despre acest grup?] Mai bine nu (râde)!”, a spus Cristi Chivu, pentru InterTV.

După 4 sezoane petrecute la Ajax, între 1999 și 2003, Chivu era cumpărat de Roma în schimbul a 18 milioane de euro. 4 sezoane mai târziu, fundașul era transferat de Inter Milano pentru 16 milioane de euro.

Alături de „nerazzurri”, Chivu a câștigat 3 titluri în Serie A, în 2007-2008, 2008-2009 și 2009-2010. De asemenea, fostul internațional român a câștigat Champions League în 2010 alături de Inter, ultimul astfel de trofeu câștigat de o echipă din Italia.

Citește și:

Chelsea încearcă primul mare transfer din noua eră » Ofertă pentru un star de la Manchester City

Noul jucător de la Real Madrid nici nu a vrut să audă de interesul Barcelonei: „Madrid sau nimic”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
itu52
itu52  •  21 Iunie 2022, 13:00

Viața bate filmul. Filmul, „regula U21” e pusă la zid de Chivu, traseul lui arată inutilitatea acesteia. La 18 ani se transfera de la Craiova la Ajax , deci ochii altora nu prea lasă șanse de reușită moftului federal. Talentul are regulile lui(naturale) de a izbuti, nu suportă artificialul. Așa a fost cu Dobrin, Dumitrache, Balaci și toate talelele care au primit rapid botezul și simpatia publicului. Până pune FRF parafa de autentificare, talentul și-a luat de mult timp zborul. S-ar putea să aibă dreptate Petrescu, regula U21 inexistentă în exterior, dă dureri de cap celor ce joacă și pe afară. Contravine tendinței de universalizare a fenomenului. Sunt multe echipe care vor, nu vor trebuie să ducă în cârcă un UNDER.

mattteo
mattteo  •  21 Iunie 2022, 01:36
Postat de philip_c pe 20 Iunie 2022, 23:30

De ce, domnu' doctor docent? Ce nu-ți place? Că n-a citat din Kant sau din Kirkegaard? Lasă-l, iartă-l și întoarce-te pe site-urile de fizică cuantică și operă clasică!

Ca e un prost. Il aperi de zici ca esti si tu. E o psihoza avum cu Chivu. Cand lipea guma la conferinte de presa ati uitat? Niciodata nu a fost un mare inteligent. Ne aducem aminte acum de cat de bun era pentru ca facem comparatie cu generatia actuala, dar el nu stia sa scoata foua vorbe. Pe teren a fost mare la Ajax. La Inter a fost doar parte din lot. Mereu antrenorii l-au inteles, el era jumatate de an accidentat. Facea 2 antrenamente saptamanale nu 5.

philip_c
philip_c  •  20 Iunie 2022, 23:30
Postat de mattteo pe 20 Iunie 2022, 21:24

Pe Chivu nu il da inteligenta afara din casa

De ce, domnu' doctor docent? Ce nu-ți place? Că n-a citat din Kant sau din Kirkegaard? Lasă-l, iartă-l și întoarce-te pe site-urile de fizică cuantică și operă clasică!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează