INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER UNITED

Primul gol al lui Cristiano Ronaldo a fost cu Boloni » Și-a aruncat tricoul, provocator: „Acesta sunt eu!”

Cristiano Ronaldo // FOTO: Guliver/GettyImages
Cristiano Ronaldo // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 10 octombrie 2022 14:44 / Actualizat luni, 10 octombrie 2022 15:52

Cristiano Ronalo avea 17 ani și 8 luni, purta numărul 28 și marca în premieră în fotbalul profesionist pe 7 octombrie 2002. După ce fusese promovat de Ladislau Boloni la seniorii lui Sporting Lisabona. 20 de ani și două zile mai târziu, starul portughez a înscris golul 700 la echipele de club. 

Aflat la Metz, căutând soluții să readucă echipa sa în Ligue 1, Laszlo Bölöni nu se poate să nu se fi bucurat duminică seară pentru Cristiano Ronaldo. Și să nu-și fi amintit un anumit meci, la Sporting Lisabona. 

Răzvan Lucescu, într-o situație exasperantă la PAOK. „Pare o casă de nebuni. E nevoie de un psihiatru”
GRECIA
Răzvan Lucescu, într-o situație exasperantă la PAOK. „Pare o casă de nebuni. E nevoie de un psihiatru”

Cristiano Ronaldo, cursă cu obstacole și „scăriță” spre plasă. Aur curat!

Pe 7 octombrie 2002, puștiul din Madeira promovat curajos de Loți i-a amețit pe jucătorii lui Moreirense în campionatul lusitan, pe „José Alvalade”. Avea doar 17 ani și opt luni, era deja titular și purta numărul 28 pe spate.

În minutul 34, a pătruns frontal, sprintând devastator de la 40 de metri. A evitat un tackling, apoi a fentat alt apărător cu o "bicicletă" și, față în față cu portarul, a găsit "scărița" spre plasă. Aur curat!

De fericire, și-a scos tricoul și l-a aruncat spre tribună, provocator. De parcă ar fi spus „Acesta sunt eu!”. Era minutul 34, Sporting conducea cu 2-0. S-a încheiat 3-0. 

Acela a fost primul gol marcat de Cristiano în fotbalul profesionist. Unul de colecție, reușit chiar în fața lui Bölöni, creatorul unei stele adevărate, una dintre cele mai strălucitoare ale ultimelor două decenii. 

Primul gol al lui Cristiano Ronaldo a fost cu Boloni » Și-a aruncat tricoul, provocator: „Acesta sunt eu!”
Cristiano Ronaldo, în meciul în care a marcat primul gol oficial // FOTO: Imago

Cristiano Ronaldo, 3 atingeri pentru golul 700 

Pe 9 octombrie 2022, după fix douăzeci de ani și două zile, Ronaldo nu mai e titular la Manchester United, însă calitățile lui native și dezvoltate într-o carieră unică au rămas neatinse. 

L-a înlocuit în minutul 29 pe Martial, accidentat, și chiar înaintea pauzei a înscris golul pe care-l aștepta de 24 de zile. Din 15 septembrie. Golul 700 la echipele de club. 

Numai de trei atingeri a avut nevoie pentru a scutura plasa. La 37 de ani și opt luni, îi place la fel de mult să marcheze.  Nu a mai sărit și nu a mai rămas nemișcat, urlând Siuuuu. Doar și-a încrucișat mâinile pe piept. La fel de mândru și provocator ca în 2002.

Golurile lui Cristiano Ronaldo la club

  • 450 la Real Madrid 
  • 144 la Manchester United 
  • 101 la Juventus
  • 5 la Sporting Lisabona 

50de hattrick-uri, 129 de penaltyuri și 48 de lovituri libere are până acum Ronaldo la echipele de club

Ronaldo e unul dintre cei mai mari fotbaliști care au binecuvântat jocul. Cifrele atinse de el și de Messi... Cifrele anormale devenite normale. Când avea 699 de goluri, voiam ca el să înscrie cu Omonia, dar n-a fost să fie.

- Frank Lampard, manager Everton

21 de campionateconsecutive are atacantul portughez cu minimum un gol marcat de-a lungul carierei

E impresionant când ajungi la 700 de goluri. O performanță uriașă. Sunt foarte fericit pentru el și mă bucur că e primul lui gol în acest sezon de Premier League. Chiar dacă ești cel mai bun jucător din lume, tot ai nevoie de goluri.

 - Erik ten Hag, manager Manchester United

117 goluria marcat Cristiano la selecționata Portugaliei, record all-time la echipele naționale

VIDEO Cristiano Ronaldo a ajuns la 700 de goluri la echipele de club

Citește și: 

Fotbalistul din Premier League cumpărat cu 23 de milioane s-a retras la 24 de ani, din cauza unei afecțiuni la inimă: „Altfel ar risca să moară”

Portarul care i-a adus Liga Campionilor lui Liverpool nu menajează pe nimeni: „Messi e nepoliticos, provocator și antipatic! Cristiano este egocentric, iar Raul foarte arogant”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
666piturca
666piturca  •  11 Octombrie 2022, 05:57

Ce noroc pe Ronaldo, ce făcea daca nu apărea antrenorul francez de origine maghiara pe orbită? Rămânea nedescoperit.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează