INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA AFRICII

Cupa Africii, în pericol! Rebelii secesioniști au deschis focul într-un oraș în care locuiesc 4 naționale

Articol de - Publicat vineri, 14 ianuarie 2022 10:25 / Actualizat vineri, 14 ianuarie 2022 10:41

Orașul Buea, din sud-vestul Camerunului, în care se antrenează toate echipele din grupa F de la Cupa Africii, a fost scena unui atac armat: „Mai multe persoane au fost rănite”. 

Aceasta era de la început una dintre marile probleme ale Cupei Africii din Camerun. Securitatea. 

Se știa că, în ultimii cinci ani, s-au înregistrat mai multe atacuri armate în sud-vestul țării, mai ales la Buea și Limbé, două orașe aproape lipite, pe malul Golfului Guineea.

Un superstar din circuitul ATP, în pragul falimentului » Întreaga avere, pierdută de tatăl lui
ATP
Un superstar din circuitul ATP, în pragul falimentului » Întreaga avere, pierdută de tatăl lui

Situația teribilă la Cupa Africii: „Mă tem de atentate cu bombe”

Luptele dintre rebelii secesioniști, care cer independența a două regiuni locuite mai ales de minoritatea anglofonă, și trupele guvernamentale au lăsat în urmă peste 3.000 de morți și alte mii de răniți, potrivit cifrelor ONU. 

Și un milion de oameni au fugit de acest conflict sângeros. „Mă tem că atentatele cu bombe vor lovi și competiția", avertiza un jurnalist local într-un interviu pentru agenția Reuters.

Înaintea turneului final, mai multe echipe (toate din grupa F, Tunisia, Mali, Gambia și Mauritania), care joacă la Limbé și locuiesc și se antrenează la Buea, au primit mesaje de amenințare.

Forțele de securitate au răspuns

Miercuri, indivizi înarmați au deschis focul în Buea, iar forțele de securitate le-au răspuns. „Mai multe persoane au fost rănite", a declarat David Mafani Namange, primarul orașului, anunțând că "e deja o anchetă în cursă pentru a afla cine sunt responsabili pentru acest atac".

Citește și alte știri din Cupa Africii: 

Scene INCREDIBILE la Cupa Africii » A fluierat finalul înainte de minutul 90, dar oficialii CAF au întrerupt conferințele și i-au chemat înapoi pe teren! Ce a urmat

Controverse la Cupa Africii după meciul terminat înainte de minutul 90 » A încercat arbitrul un blat la pariuri?

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează