INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ȚARA GALILOR

David Brooks, internaționalul galez de la Bournemouth, diagnosticat cu cancer: „Abia aștept să vă revăd”

David Brooks, la minge, într-un duel cu Marcos Alonso
David Brooks, la minge, într-un duel cu Marcos Alonso

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 octombrie 2021 21:11 / Actualizat miercuri, 13 octombrie 2021 21:21

David Brooks (24 de ani), mijlocașul galez al celor de la Bournemouth, a fost diagnosticat cu Limfomul Hodgkin, un tip de cancer al sistemului limfatic. 

David Brooks a făcut parte din lotul Țării Galilor la Euro 2020, dar nu a mai apărut pe listă la acțiunile recente, din preliminariile Campionatului Mondial. Explicația este una dureroasă și a fost făcută publică astăzi de mijlocaș.

David Brooks luptă cu cancerul: „Semnalele sunt pozitive și sunt încrezător”

„Acesta este un mesaj pe care îl scriu cu greu. Am fost diagnosticat cu Limfomul Hodgkin în stadiul 2 și voi începe un tratament săptămâna viitoare. Deși vestea a venit ca un șoc pentru mine și familia mea, semnalele sunt pozitive și sunt încrezător că îmi voi reveni complet și mă voi întoarce pe teren cât mai curând posibil.

Aș dori să-mi arăt aprecierea față de medicii și asistenții care mă tratează. Au făcut-o cu profesionalism, căldură și înțelegere. Vreau să mulțumesc celor de la Federația Galeză de Fotbal. Fără atenția rapidă a echipei lor medicale era posibil să nu fi depistat boala niciodată. Aș dori, de asemenea, să mulțumesc și clubului AFC Bournemouth pentru tot sprijinul și asistența acordată săptămâna trecută.

Înțeleg că va exista interes din partea tuturor, dar aș dori să cer respectarea intimității în următoarele luni și voi veni cu actualizări despre progresul meu atunci când voi putea. Între timp, mulțumesc tuturor pentru mesajele de sprijin, înseamnă foarte mult pe mine și va continua să o facă în lunile următoare. Aștept cu nerăbdare să vă revăd pe toți și să joc din nou sportul pe care îl iubesc”, a scris Brooks, pe Twitter. 

30.000.000 de euroa fost cota maximă avută de Brooks, în 2019. În acest moment valoarea lui de piață este 16.00.000 de euro.

David Brooks, englezul din naționala Țării Galilor

David Brooks s-a născut la Warrington, în Anglia, și a început fotbalul la academia lui Manchester City. Primul contract ca profesionist l-a semnat în 2015, cu Sheffield United. A fost o perioadă bună, care l-a propulsat și la echipa națională U20 a Angliei. 

Din 2018 a semnat a semnat cu Bournemouth și a făcut pasul spre naționala Țării Galilor, pentru care a marcat două goluri în 21 de apariții.

VIDEO Momente deosebite din cariera lui David Brooks la Bournemouth

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Ilie Dumitrescu mizează un un outsider la Balonul de Aur: „Nu vă mai faceți calcule! Nu are cine să-l bată”

https://www.gsp.ro/international/campionate/lucas-hernandez-risca-inchisoarea-644103.html

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează