INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN MUNCHEN

OFICIAL Nu e glumă! Fotbalistul care a retrogradat cu Dinamo a semnat cu Bayern Munchen!

Desire Azankpo a semnat cu echipa secundă a lui Bayern Munche
Desire Azankpo a semnat cu echipa secundă a lui Bayern Munche

Articol de GSP - Publicat luni, 01 august 2022 09:19 / Actualizat luni, 01 august 2022 11:50

Desire Azankpo (29 de ani), fostul atacant al lui Dinamo, care a înscris un gol pentru „câini” în sezonul în care roș-albii au retrogradat în Liga 2, a semnat cu echipa secundă a celor de la Bayern Munchen!

Internaționalul din Benin a trecut cu brio peste cele două săptămâni în care a fost în probe la echipa a doua a bavarezilor, iar duminică a semnat un contract valabil până în 2024. Bayern Munchen II evoluează într-o ligă regională, echivalentul celui de-al patrulea eșalon din Germania.

Transferul lui Azankpo la „satelitul” campioanei Germaniei e în strânsă legătură cu venirea la Bayern a lui Sadio Mane. Cei doi sunt buni prieteni, iar în presezon s-au antrenat împreună. Fostul superstar al lui Liverpool e cel care a facilitat înregimentarea lui Azankpo la Bayern II.

De când a venit Mane la Munchen, Azankpo a fost șoferul lui. Îl aducea la antrenament, dimineața, apoi pleca. Conducea un Audi e-tron GT RS (646 CP). 

200.000 de euroe cota de piață a lui Azankpo, potrivit Transfermarkt

Viața i-a despărțit, dar Azankpo și Sadio Mane au păstrat legătura

Născut în Benin, Desire Segbe Azankpo este prieten la cataramă cu Sadio Mane, superstarul plecat de la Liverpool la Bayern Munchen, cel mai bun fotbalist al Africii în 2019. Cei doi au crescut împreună la academia de fotbal Generation Foot, în Dakar (Senegal), apoi au trecut la Metz în Franța.

„Ne-am potrivit imediat. A fost foarte protector cu mine în Franța. Când am ajuns acolo, nu am înțeles limba și mentalitățile. Sadio m-a ajutat cu toate, pe teren și în afara lui. S-a întâmplat firesc. Am fost împreună tot timpul, chiar și în autobuz", a povestit Desire pentru France Football.

Nu e glumă! Fotbalistul care a retrogradat cu Dinamo a semnat cu Bayern Munchen!
Desire Azankpo, în plan îndepărtat, antrenându-se alături de Sadio Mane

Mane s-a transferat apoi la Red Bull Salzburg, apoi din 2016 la Liverpool cu care a câștigat și Champions League. Începând din vara acestui an, a ajuns la Bayern Munchen, incontestabila regină a Germaniei.

„Am continuat să ne sprijinim unul pe altul de la distanță. Eram foarte atașați unul de celălalt și încă suntem. Când aveam timp liber și se putea, m-am dus să-l văd în Anglia. Același lucru este valabil și pentru el. Sunt cel mai dificil adversar al lui la fotbal. Poate pierde în fața tuturor, dar nu suportă să piardă cu mine. Când ne jucăm, e foc!", a mai spus internaționalul din Benin.

Înainte de a ajunge la Dinamo, Azankpo a evoluat pentru mai multe echipe din ligile inferioare din Franța (FC Villefranche, SAS Epinal, AS Pagny, Le Puy Foot, toate echipe de amatori), USL Dunkerque, dar a avut și experiențe în afara Hexagonului, la FK Senica (Slovacia) și Oldham Athletic (Anglia).

Citește și alte știri despre Dinamo:

5 detalii despre ultimul transfer al lui Dinamo » Cea mai mare realizare: a fost coleg cu Bellerin

EXCLUSIV Burcă nu îi menajează pe jucătorii lui Dinamo! Decizie drastică înainte de startul Ligii 2

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
vio9o301960
vio9o301960  •  01 August 2022, 23:54

Sa inteleg ca in fotbal e ca in politica romaneasca? 4 ani esti soferul unui deputat si la primele alegeri esti si tu parlamentar! S-a dus rau la vale lumea asta!

creeperno807
creeperno807  •  01 August 2022, 22:44

Articol nesemnat

tricisport
tricisport  •  01 August 2022, 15:07
Postat de leu.mr pe 01 August 2022, 12:00

Nu au bani sa schimbe sigla aia prafuita ? Penibil !

Sigla aia e mai batrana decat tine :)

Vezi toate comentariile (10)
Comentează