INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  A MURIT MARADONA

Moment emoționant pe „Bombonera” » Dalma, fiica lui Maradona, a asistat la partida dintre Boca Juniors și Newell's Old Boys şi a izbucnit în plâns

Articol de - Publicat luni, 30 noiembrie 2020 10:30 / Actualizat luni, 30 noiembrie 2020 11:36

Diego Maradona a murit miercuri, 25 noiembrie 2020, la doar 60 de ani. Două dintre echipele pentru care argentinianul a evoluat, Boca Juniors și Newell's Old Boys, s-au întâlnit luni noapte într-un meci disputat în Cupa Diego Armando Maradona. După golul lui Cardona din ”directă”, jucătorii Bocăi s-au adunat în fața lojei unde stătea Diego pe ”Bombonera” și i-au onorat memoria.

  • Maradona, considerat de mulți cel mai mare fotbalist din istorie, a murit din cauza unui stop cardio-respirator. Argentinianul se afla la locuința sa din Tigre, unde se recupera după operația pe creier suferită la începutul lui noiembrie.

Destinul a făcut ca două din cluburile la care a evoluat Maradona în Argentina să se întâlnească azi-noapte, în campionatul ce-i poartă acum numele. Boca Juniors - Newell's Old Boys 2-0 a fost tot sub semnul lui Diego. Jucătorii "Xeneize" au apărut pe teren cu tricourile naționalei Argentinei cu 10 pe spate, iar pe Bombonera a fost seara lui D10S. Nu întâmplător, primul gol a venit, la fel ca la Napoli, tot dintr-o lovitură liberă. Și după supergolul lui Edwin Cardona, fotbaliștii Bocăi s-au strâns cu toții la marginea terenului, chiar în fața lojei rezervate Zeului, și l-au aplaudat sfâșietor!

1960 către Infinit

Acolo nu mai era idolul unei lumi întregi, ci doar una dintre fetele sale, Dalma. Wanchope Abila a așezat și un tricou albicelest pe gazon, iar gestul a emoționat-o teribil și a făcut-o să izbucnească în lacrimi, fiind consolată de soț. Episod repetat la finalul partidei, după ce la pauză nocturna s-a stins pentru a păstra luminată numai loja lui "El Diez", rămasă așa de la moartea fulgerătoare. Pe tribună trona imaginea uriașă în tricoul Bocăi și cu înscrisul 1960 spre infinit. Infinitul spre care a tins. Și dincolo, Maxi Rodriguez a adus și el tricoul arătat mai devreme de Messi pe Camp Nou.

A murit Diego Maradona. Cifrele unei legende:

  • Maradona a jucat la 6 cluburi: Argentinos (1976-1981), Boca (1981-1982 și 1995-1997), Barcelona (1982-1984), Napoli (1984-1991), Sevilla (1991-1992) și Newell's (1993-1994);
  • 312 goluri a marcat Diego Maradona în 588 de meciuri jucate de-a lungul carierei la echipele de club;
  • 91 de selecții a strâns „El Pibe de Oro” la naționala Argentinei în perioada 1977-1994;
  • 10 trofee a cucerit El Diez, cele mai importante fiind Cupa Mondială (1986), titlurile în Serie A (1987, 1990) și Cupa UEFA (1989).
+34 FOTO

VIDEO. Gabi Balint, amintirile de la România-Argentina: „Maradona a fost un idol pentru mine! Dansa cu mingea”

Citește mai multe știri despre Diego Maradona:

Străinul cu peste 100 de meciuri în România, despre întâlnirea și discuția cu Maradona » Cadoul și sfaturile primite: „Ne-a spus că așa ajungem fotbaliști”

Kusturica despre Maradona: „E ultimul personaj. Un film despre Cristiano Ronaldo? Nu, n-are nimic de povestit!”

OPINIE GSP. Caravaggio și Maradona. O dezbatere necesară: trebuie separat omul de operă?

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează