INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ACUZAȚII

Fost fotbalist al lui Juventus despre moartea lui Vialli: „Dopajul a existat mereu. Mi-e frică și pentru mine, vreau să știu ce substanțe erau!”

Dino Baggio, al 3-lea de la stânga la dreapta pe rândul de sus. Gianluca Vialli, penultimul de pe rândul de jos / foto: Imago Images
Dino Baggio, al 3-lea de la stânga la dreapta pe rândul de sus. Gianluca Vialli, penultimul de pe rândul de jos / foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 17 ianuarie 2023 14:07 / Actualizat marti, 17 ianuarie 2023 14:50

Fostul internațional italian Dino Baggio (51 de ani) a vorbit despre moartea lui Gianluca Vialli și a făcut declarații șocante: „Dopingul a existat mereu în fotbal. Mi-e frică și mie, li se întâmplă prea multor jucători să aibă probleme”.

Vialli a murit pe 6 ianuarie, la 58 de ani, într-un spital din Londra, din cauza cancerului pancreatic. Vorbind despre moartea lui Gianluca, Dino a făcut trimitere la un dopaj generalizat care ar fi avut loc în anii '90 în fotbalul italian. 

Fostul mijlocaș defensiv spune că se teme acum pentru sănătatea lui și ar vrea să știe exact ce substanțe i se administrau în acea perioadă. 

Dino Baggio, după moartea lui Gianluca Vialli: „Dopingul a existat în acei ani. Mi-e frică”

„Am amintiri minunate cu Gianluca, a fost un om de vestiar și a vrut mereu să-i ajute pe tinerii jucători să crească”, a început Dino Baggio într-un interviu pentru Tv7, citat de Gazzetta dello Sport.

Când a fost întrebat despre dispariția prematură a fostului mare atacant, Dino a spus: 

Ar trebui să investigăm substanțele pe care le-am luat în acea perioadă. Dopajul a existat mereu. Trebuie să înțelegem dacă suplimentele folosite atunci au ajuns să afecteze jucătorii. Și mie mi-e frică, li se întâmplă prea multor jucători să aibă probleme.

Trebuie să ne întoarcem la ceea ce am luat, să investigăm substanțele consumate în acea perioadă. În anii mei (n.r. - anii '90) exista dopingul. Trebuie să ne dăm seama dacă ce am luat atunci a rămas în organism”, a mai spus Dino Baggio.

Dino Baggio a evoluat alături de Gianluca Vialli la Juventus în intervalul 1992-1994. Ei s-au intersectat și la naționala Italiei în perioada 1991-1992.

Cine e Dino Baggio, fost fotbalist cu echipe mari din Serie A în palmares 

Fost fotbalist al lui Juventus despre moartea lui Vialli: „Dopajul a existat mereu. Mi-e frică și pentru mine, vreau să știu ce substanțe erau!”
Dino Baggio
  • Mijlocaș defensiv cu 60 de selecții și 7 goluri în naționala Italiei 
  • A evoluat de-a lungul carierei pentru Torino, Juventus, Inter, Parma, Lazio, Ancona și Triestina 
  • 43 de goluri și 11 pase decisive în 471 de meciuri oficiale 
  • 6 trofee în palmares: două Cupe UEFA cu Parma, una cu Juventus, o Cupă a Italiei cu Parma, o Supercupă a Italiei cu Parma și un Euro de tineret cu Italia U21 
  • Nu are nicio legătură de rudenie cu Roberto Baggio, fostul lui coleg de la Juventus

Juventus, acuzată de doping la începutul anilor '90

Juventus a fost acuzată public de dopaj în 2019 de fostul team manager şi ofiţer de presă al lui Ajax, David Endt, care a făcut referire la finala Ligii Campionilor din 1996, 1-1, 4-2 la loviturile de departajare pentru bianconeri.

„Acea echipă a lui Juventus s-a dovedit că era dopată!”, spunea la acea vreme ex-oficialul lăncierilor.

În 2013, doi oameni de ştiinţă italieni au acuzat-o pe Juventus de doping, referindu-se tot la finala Ligii din 1996 disputată de „Bătrâna Doamnă” în compania lui Ajax.

Giuseppe d'Onofrio şi Alessandro Donati, oameni de ştiinţă prezentaţi de NOS ca specialişti în dopaj, au ajuns la această concluzie după ce au spus că au avut acces la documentele confiscate de la clubul italian în timpul unei anchete din 1998.

Conform celor doi oameni de ştiinţă, care au analizat eşantioanele sanguine ale jucătorilor din acea perioadă, nu există niciun dubiu că jucătorii lui Juventus s-au dopat cu eritropoietină (EPO) înaintea finalei cu Ajax Amsterdam.

Echipa folosită de Juventus în finala cu Ajax din 1996: Peruzzi - Torricelli, Ferrara, Vierchowod, Pessotto - Conte, Sousa, Deschamps - Ravanelli, Vialli, Del Piero
Au mai jucat: Jugovici, Di Livio şi Padovano

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Parc de distracții doar pentru Cristiano Ronaldo și familia lui! Cum e răsfățat starul portughez în Arabia Saudită
ARABIA SAUDITĂ
Parc de distracții doar pentru Cristiano Ronaldo și familia lui! Cum e răsfățat starul portughez în Arabia Saudită
Arsenal, pregătită să își bată recordul de transferuri » Mutarea de 90 de milioane anunțată de presa britanică
ARSENAL
Arsenal, pregătită să își bată recordul de transferuri » Mutarea de 90 de milioane anunțată de presa britanică

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  17 Ianuarie 2023, 18:05
Postat de gicab pe 17 Ianuarie 2023, 16:16

Sigur e ceva și cu punguțele fecefecesebiste

ce treaba are fcsb? Voi sunteti cu fcsb-ul cum sunt altii pe anumite site-url de stiri....indiferent de subiect trebuie sa spuna ceva de putin,rusia sau ucraina samd. Aici e vorba de altceva

armand
armand  •  17 Ianuarie 2023, 17:06

Cam tarzie reactia lui Baggio! Oare cate rapeluri i-au improspatat memoria?

gicab
gicab  •  17 Ianuarie 2023, 16:16
Postat de Neacsumihaisorin201989 pe 17 Ianuarie 2023, 15:04

Se explica de ce Italia domina prin competitiile europene si mondiale la nivel de club si nationala. Dominau Cupa Uefa si Cupa Cupelor, la Cupa Campionilor Ac Milan era cea mai buna, a castigat chiar si Juventus, performante la CM cu echipa nationala. Talentul si munca evident, dar din ce se lasa de inteles, mai era ceva

Sigur e ceva și cu punguțele fecefecesebiste

Vezi toate comentariile (8)
Comentează