INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA LIGII ANGLIEI

Două atacuri nebune, cu lovituri de arte marțiale! Două eliminări. Fanii lui Arsenal cer concedierea lui Xhaka!

Articol de - Publicat vineri, 14 ianuarie 2022 11:01 / Actualizat vineri, 14 ianuarie 2022 14:42

Granit Xhaka, mijlocașul lui Arsenal, a ajuns la al 5-lea cartonaș roșu, după ce l-a lovit cu piciorul în abdomen pe Jota (Liverpool), la 0-0 în semifinalele Cupei Ligii Angliei. José María Giménez (Atlético) i-a lipit crampoanele pe față lui Iñigo Martínez (Bilbao). 

În aceeași seară, joi, doi jucători au fost eliminați pentru atacuri violente, de arte marțiale.

Nimeni precum Granit Xhaka în Anglia din 2016

În turul semifinalelor Cupei Ligii Angliei, Granit Xhaka a lăsat-o pe Arsenal în 10 încă din minutul 24 al meciului cu Liverpool. A vrut să-l oprească pe Diogo Jota, care scăpase singur spre poartă, și s-a aruncat spre el cu piciorul înainte, lovindu-l în abdomen. Nu putea fi decât eliminare directă.

Era al 5-lea cartonaș roșu al elvețianului din 2016, când a semnat cu "tunarii". Niciun alt fotbalist din Premier nu mai fusese trimis la vestiare de atâtea ori în această perioadă.

Xhaka, 29 de ani, și-a cerut scuze, dar fanii roș-albilor vor să fie dat afară de club! Chiar dacă Arsenal a rezistat pe "Anfield", 0-0.

Jose Maria Gimenez, primul roșu în opt ani și jumătate la Atletico 

La Riad, în cea de-a doua semifinală a Supercupei Spaniei, Atlético - Bilbao (1-2), José María Giménez voia să egaleze. Stoperul uruguayan al "plăpumarilor" era în careul advers, în al 4-lea minut de prelungire, și a sărit ca în Karate Kid. Crampoanele lipite pe figura lui Iñigo Martínez. Surprinzător, arbitrul a avut nevoie de VAR pentru a-l elimina.

Giménez, 26 de ani, din 2013 la Atleti, e recunoscut drept un fundaș agresiv, însă nu luase niciun "roșu" la madrileni până acum.

Citește și: 

După scudetto și Supercupă, îi suflă Inter și „bijuteria” lui Juventus? Asalt la Dybala

Nemții au idei trăsnite: Manuel Neuer ar putea intra ca jucător de câmp la Bayern!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
dobrin
dobrin  •  14 Ianuarie 2022, 15:04
Postat de dobrin pe 14 Ianuarie 2022, 14:51

Cinci "rosii" in 5 ani nu e chiar ceva nemaipomenit/nemaiauzit pentru un fundas.

Scuze, mijlocas...

dobrin
dobrin  •  14 Ianuarie 2022, 14:51

Cinci "rosii" in 5 ani nu e chiar ceva nemaipomenit/nemaiauzit pentru un fundas.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close