INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2022

Caz șocant! Ecuador ar putea fi exclusă de FIFA de la Mondial în ultima clipă. Un internațional are actele falsificate! S-a născut în Columbia și a recunoscut tot!

Byron Castillo (dreapta),  recunoaște că s-a născut în Columbia și că un om de afaceri i-a obținut actele falsificate (foto: Guliver/Getty Images)
Byron Castillo (dreapta), recunoaște că s-a născut în Columbia și că un om de afaceri i-a obținut actele falsificate (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat marti, 13 septembrie 2022 10:19 / Actualizat marti, 13 septembrie 2022 11:08

FIFA, care a respins plângerea făcută de Chile în iunie, ia o decizie joi și ar putea înlocui Ecuadorul chiar cu Chile la turneul final care va începe pe 20 noiembrie. Daily Mail a dezvăluit o înregistrare audio în care internaționalul ecuadorian Byron Castillo recunoaște că s-a născut în Columbia și că un om de afaceri i-a obținut actele falsificate.

Încă din aprilie, federația chiliană a făcut plângere la FIFA, susținând că internaționalul ecuadorian Byron Castillo, fundașul dreapta care a jucat opt meciuri în preliminariile CM 2022, este de fapt cetățean columbian, care a traversat granița ca imigrant ilegal. I-a prezentat actele, certificatele de naștere din ambele țări, care erau diferite. Cerea suspendarea Ecuadorului și excluderea sa de la Mondial.

Muller a stârnit hohote de râs înainte de Bayern - Barcelona: „Mane îmi spune asta de 10 zile”
BAYERN - BARCELONA
Muller a stârnit hohote de râs înainte de Bayern - Barcelona: „Mane îmi spune asta de 10 zile”

Ecuador sau Chile va deschide Mondialul din Qatar?

În iunie, FIFA a respins acest caz. A păstrat Ecuadorul la turneul final, dar Comisia de Apel a forului de la Zürich va anunța joi o hotărâre definitivă. Și, după noile dezvăluiri făcute de Daily Mail, ar putea înlocui una dintre echipele care deschid Mondialul. 

Pe 20 noiembrie, Qatar ar trebui să joace chiar cu Ecuador! Chilienii speră însă ca rivalii sud-americani să fie pedepsiți, să primească ei 6 puncte (un dublu 3-0 la masa verde) pentru preliminarii și să fie admiși la CM.

1995, nu 1998. Și Bayron Javier, nu Byron David!

Spre deosebire de audierile din vară, Daily Mail are o înregistrare audio făcută de o Comisie de Anchetă a federației ecuadoriene (FEF) în 2018, Chiar Byron Castillo a recunoscut că documentele sale din Ecuador nu sunt adevărate:

  • S-a născut pe 25 iulie 1995, în Tumaco, așa cum apare în certificatul de naștere din Columbia, și nu pe 10 noiembrie 1998, la General Villamil, ca în certificatul și pașaportul ecuadorian.
  • Se numește Bayron Javier Castillo Segura, precum în certificatul columbian, și nu Byron David Castillo Segura, ca în cel ecuadorian.

Federația de la Quito a ascuns totul

Investigatorii FEF au ajuns la concluzia că jucătorul este cetățean columbian și că actele ecuadoriene sunt false, prezentând toate informațiile într-o scrisoare trimisă președintele forului și Comisiei de Disciplină în decembrie 2018. Și totuși, în 2019, ignorând acele informații, FEF a hotărât oficial că Byron Castillo e cetățean ecuadorian!

Ancheta a fost declanșată după ce, în 2015, transferul lui Castillo de la Norteamerica la Emelec a eșuat tocmai din cauza neregulilor apărute în acte. Iar în 2018, clubul Norteamerica a fost suspendat de FEF, pentru că folosea jucători cu documente măsluite.

Castillo a admis că l-a ajutat chiar patronul de la Norteamerica, Marco Zambrano. El i-a obținut noile acte. False.

Citește și alte articole: 

A jucat la FCSB, acum îl pune în gardă pe Omrani înainte de transfer: „Altfel nu mai intră”

EXCLUSIV Contradicție la clubul din Liga 1: „patronul” susține că „președintele i-a făcut o ofertă” lui Gabi Tamaș, acesta neagă

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  13 Septembrie 2022, 17:50
Postat de boribgue pe 13 Septembrie 2022, 15:43

Exact. Practic, e scris in stele!

Și în cea din prima ligă, dar și în CSA...

boribgue
boribgue  •  13 Septembrie 2022, 15:43
Postat de cpt.ahab pe 13 Septembrie 2022, 12:58

Avându-l pe Olimpiu, putem pretinde și participare directă la Olimpiadă. Dacă nu chiar medalie...

Exact. Practic, e scris in stele!

boribgue
boribgue  •  13 Septembrie 2022, 15:42
Postat de liviuemil pe 13 Septembrie 2022, 13:14

Oare cite tari mai au prosti ca tine??

Bai, nu stiu, dar sunt sigur ca Romania e plina de *** functionali ca tine. Acum, ori nu ti-ai dat seama ca eram ironic, ceea ce indica faptul ca esti *** functional, ori ti-ai dat seama de ironie, dar chiar crezi ca ceea ce am scris ar trebui sa fie pe bune si atunci esti prost.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează