INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Un fost jucător al lui Brighton, internat de urgență în Zambia cu grave probleme cardiace la 25 de ani

Enock Mwepu. Foto: Imago Images
Enock Mwepu. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 17 ianuarie 2023 16:51 / Actualizat marti, 17 ianuarie 2023 17:36

Enock Mwepu, mijlocașul de 25 de ani, pusese punct prematur carierei în octombrie după ce i s-a descoperit o maladie genetică. Acum a făcut un infarct și a fost dus la spital.

Un fost mijlocaș central zambian de 25 de ani a ajuns la spital, după ce a suferit un infarct. Anunțul a fost făcut de Brighton, clubul la care a activat până în octombrie, când medicii englezi i-au descoperit o afecțiune cardiacă genetică, incompatibilă cu sportul de performanță. 

Atacantul cu 48 de goluri în Superliga, șocat de ce a pățit la Craiova: „Mi-a spus că n-o să joc niciodată cu el antrenor”
CSU CRAIOVA
Atacantul cu 48 de goluri în Superliga, șocat de ce a pățit la Craiova: „Mi-a spus că n-o să joc niciodată cu el antrenor”

Enock Mwepu a jucat șase meciuri în acest sezon, ultimul pe 4 septembrie (5-2 cu Leicester), când a oferit un assist.

Enock Mwepu, 3 goluri și 6 assisturi în primul său sezon din Anglia

În week-end i s-a făcut rău și a fost transportat la spital, cu suspiciunea că ar fi suferit un stop cardiac, informație neconfirmată de oficiailii lui Brighton. 

Fostul internațional, cu 23 de selecții și 6 goluri pentru Zambia, fusese transferat în iulie 2021 de la Salzburg de „pescăruși” cu 23 de milioane de euro! 

În primul său sezon din Anglia, a reușit 3 goluri și 6 pase decisive în 21 partide jucate în toate competițiile. În Austria, la RB, ex-mijlocașul central a avut cifre destul de bune, cu 18 goluri și 20 de assisturi în 119 meciuri.

Numit antrenor la U9

Afecțiunea a ieșit la iveală în septembrie, când s-a întors în țară pentru o convocare la națională. I s-a făcut rău și a fost internat în spital în Mali. 

Imediat s-a alarmat clubul englez, anunțând că „dacă va continua să joace riscă un accident cardiac potențial fatal”. Nu l-a lăsat pe drumuri și la finalul anului i-a încredințat să antreneze o grupă de copii sub 9 ani

Urma să înceapă activitatea, dar a intervenit infarctul: „Enock face controale amănunțite și stafful nostru medical e în contact cu doctorii de-acolo”, declară Brighton.

VIDEO. Cele mai tari momente reușite de Enock Mwepu la Brighton

Citește și:

Cantona, mesaj fără ocolișuri pentru Cristiano Ronaldo

De ce a murit Vialli? Declarații controversate ale fostului său coechipier

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează