INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MERCATO

Ascensiune incredibilă pentru cel mai bun tânăr jucător de la Mondial! În doi ani și 10 luni, cota lui a ajuns la peste 120 de milioane

Ascensiune incredibilă pentru Enzo Fernandez. Foto: Getty Images
Ascensiune incredibilă pentru Enzo Fernandez. Foto: Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 28 decembrie 2022 14:17 / Actualizat miercuri, 28 decembrie 2022 14:17

Enzo Fernandez, 22 de ani pe 17 ianuarie, ar putea fi vândut de Benfica în Premier League. Reprezentanții lui Chelsea negociază deja la Lisabona. În primăvara lui 2020, campionul mondial de-abia debuta la River Plate.

Puțini au o ascensiune ca a lui Enzo Fernandez în fotbalul mondial. Impresionantă.

Tatonări pentru cel mai în formă fotbalist român al momentului: „Suma e de 5,5 milioane de euro”
SERIE B
Tatonări pentru cel mai în formă fotbalist român al momentului: „Suma e de 5,5 milioane de euro”

Enzo Fernandez, clauza de 120 de milioane depășită

Pe 4 martie 2020, tânărul mijlocaș debuta la River Plate. Următorul sezon, a fost împrumutat la Defensa y Justicia. Întors la River, a mai jucat o stagiune, iar în vara lui 2022 s-a transferat la Benfica. 

Promovat în toamnă de Lionel Scaloni la naționala albiceleste, apoi devenit campionul lumii, ca titular în echipa lui Leo Messi, poate urca și mai sus, în Premier League, după doar o jumătate de an, pentru o sumă de nouă ori mai mare decât cea în schimbul căreia a ajuns la Lisabona!

În doi ani, nouă luni și 23 de zile, a remarcat cotidianul Ole, cota lui Enzo a ajuns la cer. Marile cluburi engleze se luptă să-l aibă și licitează peste clauza de reziliere a contractului cu Benfica, de 120 de milioane de euro. Ar fi trecut de 127 de milioane, potrivit presei lusitane.

Recordurile lui Enzo Fernandez

Fernandez, 22 de ani pe 17 ianuarie, poate bate dintr-odată mai multe recorduri în mercato.

  • Primul argentinian de peste 100 de milioane. Momentan, topul este condus de Gonzalo Higuain (90 de milioane, în 2016, Napoli - Juventus), urmat de Angel Di Maria (75 de milioane, în 2014, Real Madrid - Manchester United).
  • Cel mai scump jucător transferat din campionatul portughez. Joao Felix e pe locul 1 în acest top, după mutarea de la Benfica la Atletico, în 2019, pentru 127,2 milioane.
  • Cel mai bine vândut fotbalist din liga argentiniană.

10 selecțiiare Enzo Fernandez la naționala Argentinei, toate în 2022, șapte la Mondial (un gol marcat)

River ia 44 de milioane pentru Enzo Fernandez?

În iunie, River i-a cerut Benficăi doar 10 milioane, plus alte opt milioane ca bonusuri, câte două când depășește 10, 20, 40 și 50 de meciuri oficiale la „vulturi”. Deocamdată, are 24 de partide, ceea ce înseamnă că River are deja 14 milioane. Dar clubul din Buenos Aires a cedat doar 75% din drepturile lui.

Dacă Benfica primește 120 de milioane, 30 vor ajunge tot la River, care va avea în total 44 de milioane în schimbul lui Enzo! Ar fi cu 19 milioane mai mult decât Lautaro Martinez (2018, de la Racing la Inter Milano).

108 meciuria jucat mijlocașul de 22 de ani la River, Defensa y Justicia și Benfica (16 goluri în total)

Benfica vrea să aștepte până la vară

În acest moment, Chelsea, Manchester United și Liverpool sunt în cursă pentru mijlocașul din San Martin. Jurnalul portughez Correio da Manha susține că reprezentanții lui Chelsea sunt deja la Lisabona și negociază intens.

Impresarul jucătorului, Jorge Mendes, agentul lui Cristiano Ronaldo, Di Maria, João Félix și Jose Mourinho, printre mulți alții, insistă ca tranferul să fie făcut acum. 

Dar Benfica ar vrea să aștepte până la sfârșitul sezonului. Nu are probleme financiare, l-a vândut în urmă cu șase luni pe Darwin Nunez la Liverpool, cu 75 de milioane, sumă ce ar putea fi completată cu 25 de milioane din bonusuri. 

5 trofeea cucerit Enzo Fernandez în primii trei ani de carieră (cel mai important, titlul mondial cu Argentina)

Citește și:

Controversa finalului de an în fotbal! Arbitrii au asistat impasibili la gestul complet lipsit de fair-play

Inter Milano este interesată de al doilea marcator din Bundesliga

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează