INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Eric Cantona, mesaj pentru Cristiano Ronaldo: „Există două tipuri de fotbaliști la sfârșit de carieră”

Eric Cantona și Cristiano Ronaldo. Foto: Imago Images
Eric Cantona și Cristiano Ronaldo. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 17 ianuarie 2023 15:00 / Actualizat marti, 17 ianuarie 2023 15:27

Eric Cantona (56 de ani), legendarul atacant francez al lui Manchester United, îi transmite lui Cristiano Ronaldo (37) că trebuie să înțeleagă că nu mai are 25 de ani și că, în loc să se supere, ar putea să ajute jucătorii tineri.

Cristiano Ronaldo împlinește 38 de ani, pe 5 februarie. Unul dintre cei mai buni jucători din istorie, o carieră impresionantă, dar cu un final mult prea încordat. 

Fost fotbalist al lui Juventus despre moartea lui Vialli: „Dopajul a existat mereu. Mi-e frică și pentru mine, vreau să știu ce substanțe erau!”
ACUZAȚII
Fost fotbalist al lui Juventus despre moartea lui Vialli: „Dopajul a existat mereu. Mi-e frică și pentru mine, vreau să știu ce substanțe erau!”

A rupt contractul la Manchester United după un interviu în care ataca violent managerul și clubul, apoi s-a certat și cu selecționerul lusitan Fernando Santos în timpul unui Mondial plin de tensiune. 

Și e acum la Al-Nassr, o coborâre bruscă față de precedentele cluburi, însă plătit mai bine decât oricând: 200 de milioane de dolari anual în Arabia Saudită.

Eric Cantona: „Oamenii ar trebui să-și accepte vârsta”

Eric Cantona, un nume-simbol al clubului din Manchester, l-a descris pe Cristiano fără a-l menaja, așa cum o face de fiecare dată.

145 de goluria înscris Cristiano Ronaldo la United în 346 de partide (2003-2009 și 2021-2022)

„În opinia mea, există două tipuri de fotbaliști la sfârșit de carieră. Unii care vor să joace în fiecare meci, pentru că ei cred că au încă 25 de ani. Și cei care înțeleg că nu mai au 25 de ani și continuă pentru a-i ajuta pe tineri. De exemplu, Zlatan Ibrahimovici la Milan”, a afirmat în Manchester Evening News francezul, un 7 legendar pe Old Trafford între 1992 și 1997.

Ronaldo încă nu înțelege că nu mai are 25 de ani. Îmbătrânește și, în loc să fie nefericit la unele partide, ar putea spune: «OK, nu mai am 25 de ani, nu mai pot juca în fiecare meci, însă ajut tinerii și accept situația». Oamenii ar trebui să-și accepte vârsta, nu doar în fotbal, ci și în alte sfere. 

Nu mai pot alerga precum la 30 de ani. Accept că voi muri într-o zi. Asemenea lucruri sunt dificil de acceptat, totuși, trebuie să o facem”, și-a continuat pledoaria Cantona.

Parc de distracții doar pentru Cristiano Ronaldo și familia lui! Cum e răsfățat starul portughez în Arabia Saudită
ARABIA SAUDITĂ
Parc de distracții doar pentru Cristiano Ronaldo și familia lui! Cum e răsfățat starul portughez în Arabia Saudită

Eric Cantona: „Înainte de a muri, trebuie să accepți că ești bătrân”

Cantona a adăugat: „Să-ți închei cariera e ca moartea. Și, înainte de a muri, trebuie să accepți că ești bătrân. Poți cânta până la 80 de ani, dar fotbaliștii și atleții știu că, după 30 de ani, devine tot mai greu fizic cu fiecare zi ce trece. Nu există decât două variante. Te retragi sau ajuți generațiile mai tinere".

82 de goluria marcat Eric Cantona în 185 de meciuri jucate la Manchester United (1992-1997)

PSG primește 10 milioane pentru a-l înfrunta pe Cristiano Ronaldo

Saudiții nu se uită la bani. Plătesc oricât pentru a avea meciuri de clasă la ei acasă. 

PSG va primi nu mai puțin de 10 milioane de euro pentru a juca joi, la Riad, împotriva unei selecționate a jucătorilor de la Al-Nassr și Al-Hilal. O combinată al cărei căpitan va fi chiar Cristiano Ronaldo.

Un afacerist chinez a plătit 43.623 € pentru tricoul lui Leo Messi

De la sfârșitul lunii noiembrie, PSG le oferă fanilor posibilitatea să achiziționeze tricourile favoriților. După fiecare meci, le scoate la licitație, timp de patru zile. 

Potrivit Le Parisien, cel purtat de Messi la 2-0 cu Angers a fost cumpărat de un afacerist chinez cu 43.623 de euro, un record, prima ofertă fiind de 22.000 €. 

Tricourile lui Kylian Mbappe cu Lens și Strasbourg au fost vândute cu 14.083 și 15.017 euro. Al lui Neymar, cu Angers, doar 7.894 euro. O parte din suma obținută e donată de club în scop caritabil.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Brigadă sută la sută feminină la un meci din Cupa Italiei între două echipe de Serie A

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
Liviurodeanu
Liviurodeanu  •  17 Ianuarie 2023, 18:54

Corect. Remarca vine din partea unui fost mare fotbalist care pe lângă talent s-a remarcat prin inteligență și prin neacceptarea unor compromisuri în carieră. Acum este un actor de film remarcabil.

Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  17 Ianuarie 2023, 18:10
Postat de sughibughi pe 17 Ianuarie 2023, 16:06

Cantona a fost mai talentat

probabil, dar CR se pare ca a muncit mai mult si drept urmare..mai bun

belane
belane  •  17 Ianuarie 2023, 17:26

Unul dintre cei mai supraestimati atacanti din istoria fotbalului. Un atacant bun de Premier League si atat si cand ma refer la Premier League ma refer la cel din anii '91-'97 cand prima divizie din Anglia a fost probabil cea mai slaba d.p.d.v. valoric din toata istoria sa. Campioana Angliei pe atunci nu era mai puternica decat campioana Frantei sau campioana Olandei, nu mai vorbesc de campioana Italiei, Spaniei sau a Germaniei. Campionatul Angliei era cam pe locul 4 in Europa si asta ptr. ca erau mai multe echipe echilibrate valoric dar daca luai ce-a mai buna echipa din Anglia contra unui PSG, Marseille, Monaco sau a unui Ajax, PSV din anii aceia era cam un meci de 1X2.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează