INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Fotbalistul care a sărit în tribune să-și apere fratele reclamă o „problemă uriașă” pentru fotbal: „De asta nu vine mama la meciuri”

Eric Dier, în celebrul episod din 2020 // foto: Imago Images
Eric Dier, în celebrul episod din 2020 // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 septembrie 2022 10:25 / Actualizat miercuri, 21 septembrie 2022 11:02

Eric Dier (28 de ani), fundaș central la Tottenham, a reclamat abuzul verbal adresat jucătorilor de către oamenii prezenți la meciuri, pe care-l descrie a fi o „problemă uriașă, uriașă” pentru fotbal.

Din 2014 la Tottenham, „închizătorul” Eric Dier, reprofilat fundaș central, a fost protagonistul unui episod controversat în vara lui 2020, după eliminarea londonezilor din Cupa Angliei în fața lui Norwich. Eric a intrat atunci în tribune pentru a-și apăra fratele mai mic, care intrase într-un conflict cu unul dintre spectatori.

A fost suspendat 4 meciuri și amendat cu 40.000 de lire pentru ieșirea sa, dar spune că ar proceda la fel dacă o persoană apropiată ar fi în primejdie: „Nu regret acel moment, aș face-o din nou pentru familia mea, coechipierii mei, un prieten de-ai mei, pentru oricine”.

Patronul din Liga 1 negociază cu Adailton: „Ar fi o salvare imensă!”
REVENIRE
Patronul din Liga 1 negociază cu Adailton: „Ar fi o salvare imensă!”

Eric Dier reclamă comportamentul spectatorilor: „O problemă uriașă”

Pe deasupra, Dier, convocat la naționala Angliei pentru meciurile din această lună, a condamnat derapajele spectatorilor prezenți la meciurile de fotbal. Eric spune că abuzul verbal la adresa jucătorilor și familiilor acestora a făcut ca familia lui să nu mai participe la meciurile sale din deplasare.

„Cu siguranță lucrurile s-au înrăutățit de atunci (n.r. - momentul din 2020). Pentru mine, este o problemă serioasă. Câțiva membri ai familiei și prieteni au fost în meciul din deplasare cu Chelsea și au avut probleme. Și nu unele mici. Sunt probleme uriașe, uriașe.

Au fost chestiuni verbale, nu violență fizică, dar lucruri urâte. Vreau să subliniez că au fost implicate ambele grupuri de fani. Nu spun că fanii lui Chelsea sunt de vină sau că fanii lui Tottenham sunt de vină - este vorba despre fanii fotbalului în general.

Nu mă plâng despre lucrurile de genul, nu mă deranjează. După episodul cu saltul în tribune am jucat cu Burnley în deplasare, iar fanii de acolo cântau o melodie despre fratele meu. Mi-a plăcut asta, mi s-a părut amuzant. Îmi place acest tip de umor... dacă este făcut cum trebuie. Îmi plac mecurile din deplasare și mă bucur de astfel de atmosferă.

Dar sunt unele lucruri care mi se par foarte ciudate. Familia mea nu mai vine la mecurile din deplasare din cauza asta, nu mă simt deloc confortabil să vină. Iar asta se întâmplă de câțiva ani.

Mama nu merge la meciurile din deplasare. I-ar plăcea, dar aș fi prea îngrijorat, ceea ce este o nebunie! Toate familiile noastre se confruntă cu asta. Toți părinții de jucători i-au urmărit de când erau mici și au trecut prin astfel de lucruri”, a precizat Dier, citat de The Guardian.

45 de meciuria jucat Dier pentru naționala Angliei, plus 328 pentru Tottenham

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

UEFA nu glumește: Rusia, exclusă și de la Euro 2024 din cauza războiului!

Întrebat despre transferul la Barcelona, vedeta lui Real Madrid i-a înfuriat pe fani: „Am primit 200 de mesaje”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
paolo15
paolo15  •  21 Septembrie 2022, 13:45
Postat de emil1986 pe 21 Septembrie 2022, 12:08

Deci in Anglia se da 4 etape si o amenda f. mare - 40.000 de lire - pentru un astfel de comportament, iar la noi derbedul suprem - Sapunaru - primeste doar o amenda modica 1.000 de lei. Iar unii mai vor civilizatie pe stadioane.

Pana si amenda li se pare prea mult. Pentru ca oamenilor li se pare ca sunt persecutați. Cred ca s-au născut persecutați și oprimați.

emil1986
emil1986  •  21 Septembrie 2022, 12:08

Deci in Anglia se da 4 etape si o amenda f. mare - 40.000 de lire - pentru un astfel de comportament, iar la noi derbedul suprem - Sapunaru - primeste doar o amenda modica 1.000 de lei. Iar unii mai vor civilizatie pe stadioane.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close