INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANTRENORI

FCSB. Cosmin Olăroiu, caracterizat de fostul lui elev: „Era periculos! Mi-a dat sângele din cauza lui”

Cosmin Olăroiu împlinește astăzi 51 de ani
Cosmin Olăroiu împlinește astăzi 51 de ani

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 iunie 2020 09:13

Florin Lovin (38 de ani) a povestit un episod neștiut petrecut alături de Cosmin Olăroiu, fostul său antrenor de la FCSB, care astăzi împlinește 51 de ani.

„Mi-a spart nasul la un meci de volei jucat la Oliva Nova, în 2007, înainte să plece în Golf. Am jucat de relaxare și mi-a tras o minge în nas de mi-a curs sânge câteva minute. Era periculos, inclusiv la miuță, te puteai accidenta dacă nu te fereai de el”, a spus Lovin, citat de Prosport.

De asemenea, Lovin a vorbit foarte frumos despre Olăroiu, în momentul în care a fost întrebat despre calitățile de antrenor ale tehnicianului de la JS Suning.

Florin Lovin, despre Cosmin Olăroiu: „A schimbat ideea despre fotbal”

„Știa cum să devină prietenul jucătorilor, iar fotbaliștii îl respectau. Știa să câștige jucătorii de partea sa. Alți antrenori nu îți dădeau explicații nici după trei meciuri pe bancă. Pregătea bine meciurile. Fiecare fotbalist știa ce are de făcut, voia să aibă controlul, să știe că jucătorii cunosc ce au de făcut pe teren. De cele mai multe ori îi ieșea”, a mai spus Lovin.

Are performanțe multiple pentru că a schimbat ideea despre fotbal a antrenorului român. Mulți fac abia azi ce Oli făcea de la începutul anilor 2000. Este un om ahtiat de fotbal. Ne-a permis nouă, jucătorilor, să venim cu soțiile, iubitele sau copii la un cantonament, de neconceput cu un alt staff tehnic. A știut să-și apropie jucătorii, iar aceștia îl respectau foarte mult”

Florin Lovin, despre Cosmin Olăroiu

FCSB. Cosmin Olăroiu, caracterizat de fostul lui elev: „Era periculos! Mi-a dat sângele din cauza lui”

Florin Lovin (stânga), în duel cu Theo Walcott (sezonul 2007-2008 din Champions League)

La un pas de finala Cupei UEFA din 2006

În 2002, Olăroiu a primit oferta de a antrena Steaua. Însă în Ghencea nu rezistă decât 7 etape inițial, reuşind să acumuleze doar 9 puncte, fiind înlocuit de Victor Piţurcă. În iarna lui 2005, Gigi Becali îi propune din nou să preia FCSB, lăsată baltă de Oleg Protasov, şi acceptă să vină în Ghencea, deşi mai avea o propunere din Cipru, de la Omonia Nicosia. 

În perioada în care era la FCSB, tehnicianul era lăudat de patron pentru că „e dedicat fotbalului 24 de ore din 24". Câştigă primul titlu cu roș-albaștri şi Supercupa României, succes venit la capătul unui sezon european de excepţie: FCSB a ajuns în semifinalele Cupei UEFA, ratând finala în minutul 90 al returului cu Middlesbrough (1-0, 2-4).

În august 2006, Olăroiu reuşeşte să califice prima echipă românescă în grupele Champions League după o pauză de 10 ani, unde acumulează 5 puncte într-o grupă cu Real Madrid, Lyon şi Dinamo Kiev. FCSB încheie sezonul în Liga 1 pe locul 2, iar în iunie 2007, Oli pleacă în Arabia Saudită, la Al-Hilal. 

Olăroiu s-a întors pentru ultima dată la FCSB în 2011, când a ajutat-o pe formația patronată de Gigi Becali să câștige Cupa României. Ulterior, Olăroiu le-a mai pregătit din postura de principal pe Al Sadd, Al-Ain, Al-Ahli, Shabab, naționala Arabiei Saudite și JS Suning (prezent).

2 anis-au intersectat Florin Lovin și Cosmin Olăroiu la FCSB (2005-2007)

7 milioane de euroeste salariul anual pe care îl încasează Cosmin Olăroiu la Jiangsu, în China

VIDEO Ce a făcut Cosmin Olăroiu toată noaptea după dezastrul de la Middlesbrough

Citește mai multe știri de actualitate:

Comunicat de ultim moment al acționarilor din „DDB”: „Sunteți gata pentru un moment istoric?” » Planul GIGANTIC pus la cale în culise

Un simbol al lui Dinamo face lobby pentru transferul lui Florinel Coman: „Câteva echipe m-au întrebat de el”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close