INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PROPUNERE

FIFA propune o măsură care ar revoluționa Liga 1! Schimbarea ar lămuri momentele grele din marile derby-uri

Istvan Kovacs, la centru într-un derby Rapid - FCSB / Sursă foto: Imago Images
Istvan Kovacs, la centru într-un derby Rapid - FCSB / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 martie 2022 12:05 / Actualizat sambata, 19 martie 2022 13:23

Arsene Wenger, fostul manager al lui Arsenal, propune o soluție revoluționară pentru diminuarea greșelilor de arbitraj din fotbal.

Francezul în vârstă de 72 de ani are 22 de sezoane petrecute ca manager la Arsenal și este din 2019 director de dezvoltare globală la FIFA. El consideră că arbitrii au nevoie de microfoane pentru a se face mai bine înțeleși în fața jucătorilor, dar și pentru a evita momentele în care sunt insultați de fotbaliști. 

Propunerea revoluționară a lui Arsene Wenger: „Poate ar fi cea mai bună soluție de a vindeca lipsa de respect”

„(...) În acest moment, după ce am vorbit cu arbitrii, ei sunt puțin îngrijorați în ceea ce privește jucătorii care vorbesc limbi diferite. Este mereu vorba de interpretare, cine ia decizia finală, dacă a fost influențat de un lucru sau de altul.

Ar putea începe mai multe dezbateri. Cred că arbitrii sunt de acord în acest moment să explice de ce au luat decizia respectivă, iar pasul următor va fi unul care, cu siguranță, ar aduce mai multă transparență. Nu sunt împotriva acestui lucru. 

Personal, nu sunt nici împotriva ideii de a auzi totul. Poate ar fi cea mai bună soluție de a vindeca lipsa de respect, să auzi ce spun jucătorii”, a spus Arsene Wenger, potrivit Eurosport

Ideea ar rezolva și problemele din Liga 1!

Varianta înaintată de Wenger ar putea veni și în sprijinul „cavalerilor fluierului” din Liga 1, nu de puține ori acuzați că suferă la capitolul comunicării cu fotbaliștii. Cel mai cunoscut caz este cel al lui Istvan Kovacs, arătat cu degetul de fotbaliști fiindcă ar vorbi urât și ar refuza să le explice pe îndelete o decizie.

La capătul unei partide în care Istvan Kovacs a acordat 9 cartonașe galbene, Alexandru Benga, fundaș la UTA, l-a acuzat pe „central”, care i-ar fi adresat cuvinte jignitoare în timpul meciului: „Nu poți să îi spui un lucru elementar domnului arbitru și să ți se răspundă cu o chestie pe care nici câinelui meu nu i-o spun”, a spus fotbalistul.

FIFA propune o măsură care ar revoluționa Liga 1! Schimbarea ar lămuri momentele grele din marile derby-uri
Istvan Kovacs / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Tot din cauza comunicării a avut de suferit și Sebastian Colțescu, prins, fără să vrea, în mijlocul scandalului rasist care a zguduit lumea fotbalului în decembrie 2020.

Nu sunt singurele astfel de cazuri. Reporterul GSP Vlad Nedelea, nominalizat de Asociația Internațională a Presei Sportive pentru premiul de „Tânărul jurnalist al anului 2021”, a făcut dezvăluiri despre obiceiurile arbitrului Marian Barbu: 

„El are o gravă problemă de autoritate. El nu știe să vorbească cu jucătorii, nu știe să vorbească cu antrenorii, e extraordinar de arogant. Nu răspunde nici când este întrebat pe tunel, la finalul partidei, când e pus să explice unele decizii pe care le ia. În teren, fie nu le răspunde jucătorilor, fie are același stil de a se adresa precum Istvan Kovacs, cu «Dispari!»”!, a afirmat jurnalistul, la GSP Live

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Scene reprobabile în Bundesliga: meci abandonat după ce tușierul a fost lovit de un obiect aruncat din tribune

Dorit de Real Madrid și Bayern Munchen, Rudiger a ales o altă formație europeană de top! Contract pe 4 ani

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
1745flo
1745flo  •  19 Martie 2022, 14:08

În ce regulament scrie domnule Nedelea ca arbitrul trebuie să dea explicații pentru deciziile luate? Dl Rusandu a dat vreo explicație după furtul în favoarea fcsb?

1198649370199221
Dumitru Florin  •  19 Martie 2022, 14:04

Daca nu ma insel, in alte sporturi si ligi importante - rugby, hochei pe gheata, fotbal american -, explicarea deciziilor, dialogul arbitru-jucator sau oficial, este live in intreg stadionul. Nu ar fi deloc gresit sa se procedeze asa si la fotbal!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează