INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

EXCLUSIV Florin Răducioiu a vorbit cu doctorul Bresciei: „Era șocat! Avea telefonul blocat de ziariștii italieni!” » Ce explicații i-a dat medicul referitor la perfuziile roz

Articol de - Publicat miercuri, 18 ianuarie 2023 15:05 / Actualizat miercuri, 18 ianuarie 2023 15:20

Declarațiile explozive făcute de Florin Răduciou la Orange Sport, referitor la suspiciunile de doping care planează asupra fotbalului din Italia, din anii 90, au fost preluate de toată presa de sport din Peninsulă.

Fostul fotbalist anunțase marți seară că îl va și suna personal pe medicul cu care a colaborat la Brescia. „Vreau să-i cer expicații, să-mi spună exact ce conțineau perfuziile cu lichid roz pe care le făceam în fiecare seară, în camera de hotel, înainte de ziua meciului", a spus Răducioiu.

Florin a discutat cu Fabio De Nard, cel care conducea staff-ul medical al Bresciei în prima jumătate a anilor 90, atunci când Răducioiu a evoluat și el acolo, în 1992-1993, fiind coechipier cu Hagi, Sabău și Mateuț, toți avându-l antrenor pe Mircea Lucescu.

Declarațiile lui Răducioiu despre medicamentele luate când juca în Serie A i-au șocat pe italieni » Ce au titrat jurnaliștii din „Cizmă”
DOPAJ
Declarațiile lui Răducioiu despre medicamentele luate când juca în Serie A i-au șocat pe italieni » Ce au titrat jurnaliștii din „Cizmă”

Florin Răducioiu a vorbit cu doctorul Bresciei: „Era șocat! Avea telefonul blocat de ziariștii italieni!”

„Într-o primă fază nu mi-a răspuns, apoi am reușit să stau de vorbă cu el. Era șocat, aproape că i s-a blocat telefonul de la câți ziariști l-au căutat astăzi. De la Corrriere dello Sport, Gazzetta dello Sport și multe altele. 

Mi-a zis că nu i s-a întâmplat să fie atât de apelat niciodată în viața lui. «Florin, efectiv mi-a luat foc telefonul» mi-a spus. Nu înțelegea de unde a pornit toată această nebunie, i-am spus ce am declarat și apoi și-a dat seama de ce devenise practic principala țintă a presei din Italia", a declarat Răducioiu pentru GSP.

Apoi, a dezvăluit ce i-a transmis fostul său medic de la Brescia. 

„Mi-a zis să stau liniștit că acele perfuzii nu conțineau nimic ilegal sau care să ne facă rău peste ani. Mi-a spus că erau lucruri normale pentru acei ani și că era vorba de 3 componente în acel cocktail care ni se administra în venă: vitamina C, vitamina B și o altă substanță care diminua procesul de oboseală al mușchilor. 

Mi-a explicat și de la ce era acea culoare roz de care am declarat eu, de la vitamina B", a adăugat fostul atacant al echipei naționale a României.

„M-a și rugat să dezvălui ce am discutat cu el inclusiv ziariștilor de la Gazzetta dello Sport, tocmai pentru a stopa apelurile pe care le tot primește de dimineață. De mințit eu n-am mințit, am făcut acele perfuzii, erau roz și le făceam în seara de dinaintea jocurilor. Mai departe, ce conțineau ele mi-a explicat acum Fabio De Nard. O perfuzie, ca să fie administrată toată, dura în jur de 40 de minute. Sunt lucruri care s-au întâmplat", a spus Răducioiu.

Ce a spus Răducioiu

După ce a auzit declarațiile lui Dino Baggio, Florin Răducioiu s-a speriat și a vorbit despre medicamentele suspecte luate la echipele din Serie A.

„Recunosc, și eu am luat medicamente. Sunt sincer, o să-l sun și eu pe medicul de la Brescia. O să am mâine o convorbire cu el ca să aflu ce luam. Ce medicamente am luat la Milan, Brescia, Verona. Într-adevăr, Dino Baggio a făcut o declarație foarte puternică, în care practic a spus că dopingul a fost întotdeauna și că ne-am dopat.

Noi nu știam ce luăm. Ni s-a spus tot timpul că este vorba de vitamine, de glucoză. Tot timpul făceam perfuzii cu acest lichid roz, care ni se administra cu o zi înainte de meci, seara. Îmi aduc aminte perfect. La Milan luam alte lucruri, pastile. Le luam pentru că... le luam. Mă pune și pe mine pe gânduri. Am mai spus-o și după moartea lui Gianluca Vialli, era și Gică Popescu aici. Trebuie să ne întrebăm de ce apar aceste morți premature”, a spus Florin Răducioiu la „Sport Report”, la Orange Sport.

Ar trebui să investigăm substanțele pe care le-am luat în acea perioadă. Dopajul a existat mereu. Trebuie să înțelegem dacă suplimentele folosite atunci au ajuns să afecteze jucătorii. Și mie mi-e frică, li se întâmplă prea multor jucători să aibă probleme. Trebuie să ne întoarcem la ceea ce am luat, să investigăm substanțele consumate în acea perioadă. În anii mei (n.r. - anii '90) exista dopingul. Trebuie să ne dăm seama dacă ce am luat atunci a rămas în organism

- Dino Baggio

Citește și: 

Ionuț Radu lasă „lanterna” din Serie A și pleacă în Ligue 1 » Va juca pentru echipa de pe locul 7

Și-a găsit locul » A plecat de la Juventus ca să lupte cu Genoa pentru revenirea în Serie A

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (22)
ED_BAD
ED_BAD  •  19 Ianuarie 2023, 17:49
Postat de danglumetu pe 18 Ianuarie 2023, 18:31

''vitamina C, vitamina B și o altă substanță care diminua procesul de oboseală al mușchilor.'' Doamne, cita minte avea atunci, atita are si acum! l-a lamurit ala de la rupt! mai ales cu a treia!

A oferit si ala o explicatie compatibila cu inteligenta lui Floricel... :))

ED_BAD
ED_BAD  •  19 Ianuarie 2023, 17:47

I-o fi spus omul, dar Raducoiu oricum are fata asta de lasa impresia ca mai mult uita decat tine minte... :))

digei
digei  •  19 Ianuarie 2023, 12:02

Primul care ar trebui sa stie e Mircea Lucescu, antrenorul Bresciei din acea perioada.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează