INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DOPAJ

Florin Răducioiu, alarmat de declarațiile lui Dino Baggio: „Mâine sun doctorul. Nu știu ce luam, făceam perfuzii cu un lichid roz! La Milan luam medicamente”

Florin Răducioiu (52 de ani) admite că medicii pe care i-a avut în Serie A le ofereau medicamente suspecte despre care spuneau că sunt vitamine și glucoză.
Florin Răducioiu (52 de ani) admite că medicii pe care i-a avut în Serie A le ofereau medicamente suspecte despre care spuneau că sunt vitamine și glucoză.

Articol de GSP - Publicat marti, 17 ianuarie 2023 21:14 / Actualizat marti, 17 ianuarie 2023 21:32

Florin Răducioiu (52 de ani) admite că medicii pe care i-a avut în Serie A îi ofereau medicamente suspecte despre care spuneau că sunt vitamine și glucoză. Dezvăluirea vine în urma declarațiilor alarmante oferite astăzi de Dino Baggio (51 de ani).

  • CONTEXT: Fostul internațional italian Dino Baggio a vorbit despre moartea lui Gianluca Vialli: „Dopingul a existat mereu în fotbal. Mi-e frică și mie, li se întâmplă prea multor jucători să aibă probleme”;
  • Vialli a murit pe 6 ianuarie, la 58 de ani, într-un spital din Londra, din cauza cancerului pancreatic. Vorbind despre moartea lui Gianluca, Dino a făcut trimitere la un dopaj generalizat care ar fi avut loc în anii '90 în fotbalul italian.

Florin Răducioiu a ajuns în Italia în 1990, cumpărat de Bari de la Dinamo. Fostul atacant a mai evoluat pentru Verona, Brescia și AC Milan, iar declarațiile oferite de Baggio l-au pus în gardă. În perioada în care evolua la Brescia, 1992-1993, Răducioiu a fost antrenat de Mircea Lucescu.

Florin Răducioiu, despre dopaj: „Făceam perfuzii cu un lichid roz”

„Recunosc, și eu am luat medicamente. Sunt sincer, o să-l sun și eu pe medicul de la Brescia. O să am mâine o convorbire cu el ca să aflu ce luam. Ce medicamente am luat la Milan, Brescia, Verona. Într-adevăr, Dino Baggio a făcut o declarație foarte puternică, în care practic a spus că dopingul a fost întotdeauna și că ne-am dopat.

Noi nu știam ce luăm. Ni s-a spus tot timpul că este vorba de vitamine, de glucoză. Tot timpul făceam perfuzii cu acest lichid roz, care ni se administra cu o zi înainte de meci, seara. Îmi aduc aminte perfect.

La Milan luam alte lucruri, pastile. Le luam pentru că... le luam. Mă pune și pe mine pe gânduri. Am mai spus-o și după moartea lui Gianluca Vialli, era și Gică Popescu aici. Trebuie să ne întrebăm de ce apar aceste morți premature”, a spus Florin Răducioiu la „Sport Report”, emisiunea moderată la Orange Sport de Dan Udrea, redactorul-șed adjunct al Gazetei Sporturilor. 

Dino Baggio, după moartea lui Gianluca Vialli: „Dopingul a existat în acei ani. Mi-e frică”

Dino Baggio a evoluat alături de Gianluca Vialli la Juventus în intervalul 1992-1994. Ei s-au intersectat și la naționala Italiei în perioada 1991-1992.

Ar trebui să investigăm substanțele pe care le-am luat în acea perioadă. Dopajul a existat mereu. Trebuie să înțelegem dacă suplimentele folosite atunci au ajuns să afecteze jucătorii. Și mie mi-e frică, li se întâmplă prea multor jucători să aibă probleme.

Trebuie să ne întoarcem la ceea ce am luat, să investigăm substanțele consumate în acea perioadă. În anii mei (n.r. - anii '90) exista dopingul. Trebuie să ne dăm seama dacă ce am luat atunci a rămas în organism
- Dino Baggio

VIDEO. Secrete din cariera lui Răducioiu: „Am fost cu fete, dar mereu eram atent. Nu am pierdut niciodată nopțile. Acum vremurile s-au schimbat”

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Eric Cantona, mesaj pentru Cristiano Ronaldo: „Există două tipuri de fotbaliști la sfârșit de carieră”

VIDEO+FOTO Schimbare radicală pentru un fost campion mondial » Drumeție la bustul gol pe un frig de -19 grade!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (27)
parpalache
parpalache  •  18 Ianuarie 2023, 16:19

Pe cine?!Pe Raducioiu?!Nu bre,așa e el„nevinovat”,nu de la doping i se trage!

sadiku_is_back
sadiku_is_back  •  18 Ianuarie 2023, 10:55
Postat de godot pe 17 Ianuarie 2023, 23:27

În anii 90, luau creatină cum luau lapte la cafea.

Mai bine taceai !! Habar nu ai ce face creatina ....

sadiku_is_back
sadiku_is_back  •  18 Ianuarie 2023, 10:53

"Nu știu ce luam" la cat esti de "istet10" nici nu ma mir !! De parca ai fi singurul ....mai bine faceai aerosol prin "bios" ca aia de la fcsb ...

Vezi toate comentariile (27)
Comentează