INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Frank Lampard, aproape de revenirea în Premier League! Ce club l-a ofertat și când poate debuta

Lampard// Foto-IMAGO / PA Images
Lampard// Foto-IMAGO / PA Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 29 ianuarie 2022 11:19 / Actualizat sambata, 29 ianuarie 2022 11:37

Frank Lampard (43 ani) este dorit de Everton, care i-a făcut o ofertă oficială, după ce Rafa Benitez (61 ani) a fost demis.

Lampard este liber de contract de mai bine de un an după despărțirea de Chelsea și a încercat în mai multe rânduri să revină în Premier League. Dacă in noiembrie a purtat negocieri cu Norwich, nematerializate atunci, acum tehnicianul i-a convins pe cei de la Everton să apeleze la serviciile sale.

Postul este vacant din 16 ianuarie, când Rafa Benitez a fost demis. Spaniolul a rezistat mai puțin de șapte luni în funcție și a fost nevoit să plece din cauza rezultatelor slabe. În ultimele 13 meciuri, Benitez obținuse o singură victorie!

Bogații de la Newcastle mai fac un transfer. S-au înțeles cu Lyon pentru un internațional brazilian
anglia
Bogații de la Newcastle mai fac un transfer. S-au înțeles cu Lyon pentru un internațional brazilian

Frank Lampard, ofertat de Everton

După mai multe discuții, „caramelele” i-au făcut o ofertă lui Lampard, anunță BBC. Dacă va accepta, fostul jucător și antrenor al lui Chelsea, ar putea debuta pe 5 februarie, în Cupa Angliei, cu Brentford. 

Rooney a fost și el în cărți pentru post, însă antrenorul lui Derby County a refuzat propunerea. Deși echipa sa trece prin momente extrem de dificile din cauza problemelor financiare și a fost penalizată cu 21 de puncte, fostul internațional a ales să rămână și să încerce să evite retrogradarea din Championship.

16este locul ocupat de Everton în Premier League, unde a obținut numai 19 puncte în 20 de meciuri

Proteste la Goodison Park

Până să ajungă la varianta Lampard, oficialii de pe Goodison Park au purtat discuții avansate cu portughezul Vitor Pereira, fostul antrenor al celor de la Fenerbahce. Ambele părți se declaraseră mulțumite de cursul negocierilor, însă protestele fanilor au blocat semnarea contractului.

Aproximativ 100 de suporteri au mers miercuri la stadionul lui Everton, unde au protestat împotriva conducerii și a modului în care aceștia gestionează situația echipei. Pe zidurile arenei a apărut și mesajul „Pereira out, Lampard in”, semn că fanii și-l doreau neapărat la echipă pe fostul mijlocaș.

Lampard nu a impresionat la Chelsea

Lampard a debutat ca antrenor la Derby County în 2018. La primul sezon în Championship, fostul mijlocaș a încheiat pe locul 6 și a calificat echipa în play-off, unde a disputat finala. Derby a ratat însă promovarea, după 1-2 cu Aston Villa. La finalul sezonului, Lampard a semnat cu Chelsea, formație alături de care a câștigat 13 trofee, inclusiv Liga Campionilor.

Ca antrenor însă, rezultatele au fost sub pretențiile londonezilor. Frank Lampard a obținut un loc 4 în Premier League și a reușit să o ducă pe Chelsea în finala Cupei Angliei, chiar în primul său sezon la cârma clubului, dar o serie de cinci înfrângeri în opt meciuri au dus la demiterea tehnicianului.

Media de puncte pe meci din Premier League înregistrată de Lampard, 1,67, este cea mai mică obținută de vreun antrenor al lui Chelsea. În epoca Abramovici, doar Andre Villas-Boas, cu 47,5%, are o rată de victorie mai slabă decât cea de 52,4% a lui Lampard.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Luis Diaz, aproape de un transfer la Liverpool » „Cormoranii” au făcut o ofertă de 65 de milioane de euro pentru vedeta lui Porto

Borussia Dortmund caută deja un înlocuitor pentru Haaland! Nemții, interesați de un atacant italian

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează