INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

„Vreau să joc până la 50 de ani” » Anunţ surprinzător făcut de Gianluigi Buffon: „Visez că voi mai prinde un Mondial și voi deveni campion”

Gianluigi Buffon visează să evolueze iarăși cu Parma în Serie A. Foto: Imago Images
Gianluigi Buffon visează să evolueze iarăși cu Parma în Serie A. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 29 ianuarie 2023 14:36 / Actualizat duminica, 29 ianuarie 2023 14:36

Gianluigi Buffon a împlinit sâmbătă 45 de ani și visează să evolueze iarăși cu Parma în Serie A înainte să se retragă și să atingă 1.000 de partide la echipele de club.

Portarul italian a debutat în Serie A cu Parma la 17 ani și 295 de zile, sub comanda lui Nevio Scala, și refuză să se retragă. 

„Respiră fotbal!” » Antrenorul lui Bordeaux l-a elogiat pe Alexi Pitu. Faza cu care românul i-a uluit pe toți la debut
FRANȚA
„Respiră fotbal!” » Antrenorul lui Bordeaux l-a elogiat pe Alexi Pitu. Faza cu care românul i-a uluit pe toți la debut

Gianluigi Buffon este o legendă vie ce vrea să închidă ciclul carierei la echipa la care l-a început, dar numai după ce va reuși promovarea. Nu, nu e nicio glumă, campionul mondial din 2006 se vede pe teren și la 50 de ani în prima ligă italiană

Mai are cinci de apărat, pentru că sâmbătă a avut a 45-a aniversare. A lipsit dintre buturile gialloblu în meciul de la Cosenza (0-1), pentru că este accidentat, dar lumea n-a uitat să-l felicite.

Gianluigi Buffon, 50 de jocuri pe San Siro

Are 961 de partide jucate la echipele de club, iar următorul său obiectiv este de a ajunge la 1.000. Cel mai selecționat italian din squadra azzurra, 176 de prezențe la națională, mai are un an de contract cu echipa gialloblu, al cărei căpitan este. 

Pe 10 ianuarie a evoluat a 50-a oară pe San Siro în meciul din Coppa Italia cu Inter și numărătoarea poate continua.

Gigi a jucat până la 12 ani mijlocaș și, datorită lui Thomas N'Kono, s-a retras în poartă, punându-i și numele primului fiu după fostul goalkeeper camerunez, pe care l-a avut ca idol.

Marele său regret este că nu a cucerit și Liga Campionilor, deși a evoluat în trei finale cu Juventus, și nu a mai câștigat un titlu mondial.

21 de trofeea cucerit Buffon cu Juventus. Mai are trei cu Parma și două cu PSG. La națională, a câștigat Euro U21 în 1996 și CM în 2006

Gianluigi Buffon: „Continuu să visez că voi mai prinde un Mondial”

„Eu sunt foarte fericit pentru că am avut viața pe care o doream și o trăiesc la cea mai mare intensitate. N-am fost niciodată ridicol și continuu să visez că voi mai prinde un Mondial și voi deveni campion”, declară Buffon. 

În acest sezon din Serie B n-a prins decât patru meciuri la Parma, după ce în cel anterior bifase 26 de apariții între buturile trupei gialloblu.

VIDEO. „Piatră, hârtie, foarfecă”, între Buffon și Mihăilă

Citește și:

Pierdere grea pentru Barcelona: s-a „rupt” și probabil va rata meciurile cu Manchester United

Atletico Madrid a provocat valuri în Spania, cu un videoclip enigmatic, de 22 de secunde

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
DMA87
DMA87  •  29 Ianuarie 2023, 16:19

Vise, taică! Vise! Laudă-te gură că de-aia îți dau să mănânci!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează