INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPORTS FESTIVAL

VIDEO EXCLUSIV GSP a vorbit cu Mario Jardel » Brazilianul, emoționat când a vorbit despre Hagi: „Îi sunt recunoscător! Cu el în teren golul era asigurat”

Mario Jardel și Gică Hagi s-au simțit bine la conferința de presă
Mario Jardel și Gică Hagi s-au simțit bine la conferința de presă

Articol de , - Publicat vineri, 02 iunie 2023 17:00 / Actualizat vineri, 02 iunie 2023 18:41

Mario Jardel a oferit un interviu pentru Gazeta Sporturilor cu câteva ore înaintea meciului România All Stars - Galatasaray Legends de pe Cluj Arena, unde va fi din nou pe teren alături de Gică Hagi și Gică Popescu. Fostul atacant brazilian și-a adus aminte cu bucurie de Supercupa Europei câștigată împreună cu cei doi români la Galatasaray în 2000, după 2-1 cu Real Madrid. 

- Mario, îl vei avea pe Hagi atât adversar, cât și coechipier, ce moment aștepți mai tare? 
- Așa e, va fi cu mine în echipă, dar și împotriva mea. Nu contează, pentru mine este o bucurie. Așadar, haideți să ne distrăm, să glumim, să jucăm fotbal și să lăudăm organizatorul acestui eveniment. Dar și să îi mulțumim pentru că e o acțiune umanitară la care luăm parte.

- Dacă ar fi să alegi un moment special trăit cu Hagi, care ar fi? 
- Evident Supercupa Europei, când m-a ajutat să marchez. Îi sunt recunoscător pentru tot ce reprezintă viața mea din prezent. Fără niciun dubiu, cu Hagi în teren golul era garantat.

- Cum e să te afli în România, să participi la acest eveniment?
- Mă bucur că Hagi și Popescu au făcut un astfel de eveniment și ne-au chemat și pe noi să jucăm alături de ei. Sunt fericit că sunt aici, alături de jucători cu care am făcut performanțe importante, de care am strâns atâtea momente frumoase, de domnul Hagi și domnul Popescu. Mă bucur. Sper că și în seara asta Hagi să-mi dea cu mingea în cap și să dau măcar un gol. N-am nicio bănuială că Hagi nu îmi va da măcar un assist.

- Nu trebuie să uităm și scopul acestei seri, de cele întâmplate în Turcia...
- Sper să fie o zi și o seară frumoasă. Ne bucurăm că putem să ajutăm și suntem lângă victimele din Turcia. E trist ce s-a întâmplat. Sper să nu mai văd niciodată așa ceva. 

Echipele de la România All Stars - Galatasaray Legends:

România All Stars: Prunea/Stelea - Nicoliță/I.Filipescu, Mihali/C. Dulca, Răzvan Prodan/Gh. Popescu, T. Selymeș/Raț - Sabău, Lupescu, Gâlcă - M. Niculae/I. Ganea, Ad. Ilie - Mutu/Hagi, Fl. Răducioiu/Marica

Galatasaray legends: H. Inan - Capone/I. Filipescu, Akyel/Gh. Popescu, Korkmaz, Unsal - Davala/Haspolatli, S. Kaya/Hagi, A. Akman/Atalay - H. Altintop/Kabze, M. Jardel/Karan, E. Penbe/A. Ilie

Mario Jardel, golgeter la Porto, Galatasaray și Sporting

Mario Jardel a fost între 1996 și 2003 unul dintre cei mai prolifici atacanți din Europa. Vârful brazilian a debutat în Europa la Porto, unde a fost o adevărată mașinărie de goluri. În 4 sezoane a adunat cifre demne de Messi, Ronaldo sau Lewandowski, 170 de goluri în 175 meciuri!

Galatasaray a activat clauza de reziliere în 2000 și l-a adus în Turcia pentru 16 milioane de dolari. Și-a trecut în cont singurul succes la nivel european, Supercupa Europei, într-un meci cu Real Madrid în care a marcat ambele goluri ale turcilor în victoria cu 2-1 obținută în prelungiri. Alături de Hagi și Popescu a avut o cursă spectaculoasă în Liga Campionilor. 

A trecut de două faze de grupe, le-a trimis acasă pe AC Milan și PSG, iar în sferturi s-a lovit din nou de Real Madrid. Un nou meci de excepție în tur, unde Jardel a adus victoria, 3-2, după ce „galacticii” conduceau cu 2-0 la pauză! Madrilenii s-au impus însă în retur cu un categoric 3-0.

După numai un sezon, Jardel revenea în Portugalia, la Sporting. Turcii primeau pentru brazilian 5 milioane de dolari, plus 3 jucători: Mbo Mpenza, Robert Spehar și Pavel Horvath. A urmat un nou sezon fantastic, cu 55 de goluri în 42 de meciuri și câștigarea eventului, sub bagheta lui Ladislau Boloni.

Apoi a urmat declinul. Jardel n-a prins lotul Braziliei pentru Mondialul din 2002, iar cariera sa a luat-o la vale. A schimbat 13 echipe până în 2011, însă n-a mai atins niciodată nivelul din perioada de glorie.

Citește mai multe știri:

„Avalanșă” de vedete la România - Galatasaray » Hagi, Popescu și Jardel, glume și amintiri la conferință: „Când luăm tricoul, ne uităm la buletin” :)

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează