INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN

Absență importantă pentru Bayern la derby-ul cu Borussia Dortmund! Înclină balanța acest factor?

Erling Haaland și Robert Lewandowski// Foto: Imago
Erling Haaland și Robert Lewandowski// Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 03 decembrie 2021 11:34 / Actualizat vineri, 03 decembrie 2021 13:03

Lothar Matthaus, fost internațional, acum analist Sky Germania, crede că absența lui Joshua Kimmich (26 de ani) de la Bayern ar putea influența duelul Haaland - Lewandowski. 

  • Borussia Dortmund - Bayern Munchen este capul de afiș al rundei #14 din Bundesliga, meciul de pe Signal Iduna Park fiind programat sâmbătă, 4 decembrie, de la 19:30.

Erling Haaland și Robert Lewandowski vor încrucișa din nou „spadele” în Clasicul Germaniei. Până acum, toate duelurile le-a câștigat polonezul. Însă Lothar Matthaus, fost căpitan al lui Bayern, acum analist TV, este de părere că de data aceasta va fi mult mai complicat pentru superatacantul polonez. 

Bayern înscrie mai puțin fără Kimmich

„Vârful” Borussiei a revenit cu gol, la 3-1 cu Wolfsburg, după o accidentare, Lewandowski n-a reușit să înscrie împotriva penultimei clasate, Arminia Bielefeld, iar pierderea Balonului de Aur, chiar și în fața lui Messi, pare să-l fi marcat serios. Matthaus susține că marea problemă a lui Lewa și, implicit a lui Bayern, va fi absența lui Joshua Kimmich. 

Lothar Matthaus: „El este liderul emoțional”

Fără energicul mijlocaș, carantinat din cauza unei infecții cu COVID-19, munchenezii au făcut meciuri modeste: 1-2 la Augsburg, 2-1 cu Dinamo, la Kiev, și amintitul 1-0 cu Arminia. 

„Mijlocul nu funcționează fără Kimmich. El este liderul emoțional al echipei”, a comentat Matthaus, pentru postul Sky Germania. 

Mai mult, fostul internațional, campion mondial în 1990, susține că „ar fi un și mai mare avantaj pentru Borussia, dacă Bayern l-ar pierde și pe Goretzka, care a acuzat în ultimele zile probleme musculare. Fără Kimmich și Goretzka, mă îndoiesc de-o victorie a campioanei. Marile meciuri se câștigă la mijloc, acolo se face «muzica»”. 

Cert este că, începând cu sezonul 2020-2021, din 57 de meciuri oficiale cu Kimmich pe teren, Bayern a câștigat 78,9 la sută. Iar în 17 disputate fără el, procentajul a scăzut la 64,3. Inclusiv eficacitatea a suferit. Cu el, bavarezii au înscris, în medie, 3,2 goluri pe partidă, la 18,8 șuturi/meci. În absența lui, doar 2,2 (14,4 șuturi).

Citește și:

Gerard Pique surprinde » Ce notă de la 1 la 10 îi dă marelui rival

Meci incredibil în Serie A, decis în minutul 90+9: 8 goluri și 3 eliminări! Ștefan Radu, implicat

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează