INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARBITRAJ

Ce a scris Istvan Kovacs în raport despre faza care a produs scandalul din Arabia Saudită

Articol de - Publicat marti, 11 mai 2021 10:22 / Actualizat marti, 11 mai 2021 11:31

Istvan Kovacs, 36 de ani, l-a trimis la vestiare pe Ever Banega (32 de ani) în meciul Al-Shabab - Al-Hilal (1-5), derby pentru titlu în Arabia Saudită, susținând că argentinianul, căpitanul gazdelor, l-a insultat. A fost acuzat dur de soția și băiatul jucătorului sud-american.

Vineri, 7 mai, Istvan Kovacs a arbitrat derby-ul Riadului, Al-Shabab - Al-Hilal, important în lupta pentru titlu în Arabia Saudită. În prelungirile primei reprize (45+1), a luat o decizie care a pus capăt meciului. La 1-2, l-a eliminat pe Ever Banega, căpitanul gazdelor, căruia îi mai arătase un cartonașe galben (18). S-a terminat 1-5, Hilal având trei puncte avans cu patru etape înainte de final.

Istvan Kovacs, acuzat de băiatul fotbalistului

Argentinianul, 32 de ani, ex-Sevilla, cu 65 de selecții și 6 goluri la naționala albicelestă, a protestat, spunând că nu înțelege de ce a fost trimis la cabine. Băiatul lui a postat un mesaj extrem de dur pe Twitter.

 „Cel mai mare furt din liga saudită. O echipă care crește puțin câte puțin contra unei formații care câștigă toate campionatele cumpărând arbitri. Asta e Al-Hilal”, a scris Santi Banega (15 ani).

„Istvan Kovacs a luat o hotărâre corectă”

Abdul Rahman Al-Zaid, 62 de ani, fost „central” saudit, care a arbitrat la Mondialul din 1998, actual analist TV, i-a dat dreptate lui Kovacs: „Cartonașul roșu a fost o hotărâre corectă”. Iar acum, site-ul goal.com dezvăluie adevăratul motiv al eliminării: „Arbitrul român a scris în raport că argentinianul l-a insultat”.

Banega riscă să fie suspendat de Comisia de Disciplină a federației de la Riad până la sfârșitul sezonului. Oricum pierde două partide. Cauza? Cumul de cartonașe.

Istvan Kovacs arbitrează la Euro

La 36 de ani, Istvan Kovacs are cel mai bun sezon din carieră. A arbitrat și în Liga Campionilor, și în Europa League, și în Liga Națiunilor, și în preliminariile CM 2022. Fiind ales de UEFA printre cei 18 ”centrali” pentru Euro 2020. Alături de Ovidiu Hațegan. Doi arbitri la turneul final, o premieră pentru noi.

11meciuri internaționale a arbitrat Istvan Kovacs în acest sezon, inclusiv 3 în Liga Campionilor

Citește și alte știri:

Încă o teorie a conspirației lansată în Liga 1: „Dacă CFR se încurcă, FCSB va pierde și ea. Titlul trebuie să se decidă în ultima etapă”

EXCLUSIV Jucătorii lui Dinamo s-au temut să nu fie înșelați de DDB: „Nu vă păcălim!”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (2)
179789686343716
Paul Georgescu  •  11 Mai 2021, 15:50

Istvan Kovacs e un arbitru duplicitar lipsit de valoare! El nu e in stare sa arbitreze un meci corect pentru ca are propriile interese. E partinitor, are echipe favorite, dovada faptul ca in campionatul nostru a facut praf toate meciurile pe care le-a arbitrat. Dovada stau notele pe care le ia in Gazeta Sporturilor in urma prestatiilor dezastruase.

1690324144614070
Viorel Ignat  •  11 Mai 2021, 15:35

Ceva nu înțeleg, tata 32 ani,băiatul sau 15 ani!? și încă ceva ,acolo se câștigă cupe ,campionate etc. cu bani deci dmn ziarist atunci pe viitor nu mai ridicati in slavi toți antrenorii romani ce se perinda pe la cămile,dacă tot a-ti venit cu articolul asta despre Kovacs,care se pare va cam sta în gat gigistilor!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close