INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR

Italia nu e la Mondiale, dar merge în Final Four-ul Ligii Națiunilor: „Ratarea prezenței în Qatar e încă o rană deschisă”

Gianluigi Donnarumma și Leonardo Bonucci, Foto: Imago Images
Gianluigi Donnarumma și Leonardo Bonucci, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 27 septembrie 2022 14:59 / Actualizat marti, 27 septembrie 2022 15:04

Gianluigi Donnarumma (23 de ani), portarul Italiei, admite că primul loc al grupei în Liga Națiunilor aduce un nou entuziasm, dar nu șterge deloc dezamăgirea din barajul pentru Cupa Mondială din Qatar.

„Squadra azzurra” a făcut rocada cu Ungaria în fruntea grupei, după succesul (2-0) de la Budapesta și va juca în Final 4, alături de cele mai tari echipe ale Europei din Nations League. Rezultat conturat din prima repriză, la care a contribuit decisiv Gianluigi Donnarumma. 

FRF a luat decizia finală » S-a stabilit viitorul lui Edi Iordănescu: „Același lucru s-ar fi întâmplat și cu Boloni”
ROMÂNIA - BOSNIA 4-1
FRF a luat decizia finală » S-a stabilit viitorul lui Edi Iordănescu: „Același lucru s-ar fi întâmplat și cu Boloni”

Chiar selecționerul maghiarilor, Marco Rossi, a recunoscut după meci: „Gigio e cel mai bun portar din lume, nu degeaba joacă la PSG. Ar fi fost un miracol să rămânem lideri, dar era nevoie și de puțin noroc. În fața unor asemenea echipe, nu ai voie să comiți erori și când ai ocazia să marchezi”. 

Într-adevăr goalkeeperul italian a fost cel mai bun de pe teren, reușind mai multe intervenții salvatoare, dovadă că și Gazzetta dello Sport i-a acordat notă mare, 8!

Gianluigi Donnarumma: „Paradele mele, tehnică ori Mama Natură? Aș spune că ultima”

Gigio era fericit doar pe jumătate după calificarea în faza finală a Nations League. 

„Era nevoie să ne regăsim un pic entuziasmul, numai că privind înapoi nu putem uita ceea ce n-am reușit. Ratarea prezenței la Mondiale rămâne o rană deschisă. Am pornit bine traseul din grupă și am încheiat perfect. Prestația mea? Uneori e suficientă o greșeală și se duce tot ce ai făcut bun. 

Așa am pățit în iunie, când nu trebuia să se întâmple. Paradele mele, tehnică ori Mama Natură? Aș spune că ultima. E rodul a ceea ce fac în timpul săptămânii”, a spus Gianluigi Donnarumma.

„Gianluigi Donnarumma a fost de SF, inuman”

Gazzetta dello Sport nu s-a zgârcit în superlative la adresa lui Gigio: „Inuman, științifico-fantastic. Nu există adjective pentru paradele la Szoboslai, Szalai și Styles. O echipă mare are mereu un portar mare și, când vrea, Donnarumma chiar este. A refuzat Ungariei un gol meritat".

5 goluriprimise Donnarumma în partida din Germania (2-5), după care a închis poarta Italiei cu Anglia și Ungaria

Citește și:

Finlandezii îi acuză de rasism pe muntenegreni! Victimei i s-a strigat: „Ești o nenorocită de maimuță!”

O eroare Google a ghicit cine sunt finalistele World Cup 2022. Ce două supernaționale a selectat

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close