INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Scandal de amploare » Unul dintre cei mai tari atacanți din Premier League e acuzat de federație că a pariat de 232 de ori în patru ani!

Ivan Toney // Foto: Imago
Ivan Toney // Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 17 noiembrie 2022 11:39 / Actualizat joi, 17 noiembrie 2022 12:19

Ivan Toney, 26 de ani, golgheterul lui Brentford, pe care selecționerul Gareth Southgate se gândea la un moment dat să-l ia la Mondial, riscă multe luni de suspendare după ce a încălcat grav regulile anti-pariuri din Anglia.

Ascensiunea lui Ivan Toney a fost fulminantă. În primăvara lui 2018, juca la Scunthorpe, în liga a 3-a, împrumutat de la Newcastle, care l-a cedat mereu. Acum, la 26 de ani, e unul dintre cei mai buni atacanți din Premier League, golgheterul lui Brentford și al treilea în topul celor mai prolifici jucători ai campionatului în acest sezon, cu 10 reușite. 

Gareth Southgate a aflat de „cazul Ivan Toney” 

În această toamnă, selecționerul Gareth Southgate s-a gândit să-l ia și pe el în lotul de Mondial, dar ancheta declanșată de federația engleză împotriva lui l-a făcut să se răzgândească. 

BBC a dezvăluit miercuri care a fost concluzia FA. Toney a încălcat de 232 de ori regula E8 (interzice fotbaliștilor să parieze pe meciuri sau să dea informații secrete pentru pariuri) între 25 februarie 2017 și 23 ianuarie 2021, perioadă în care a evoluat la patru cluburi: Scunthorpe, Wigan, Peterborough și Brentford

58de goluri a marcat Ivan Toney în 105 meciuri jucate pentru Brentford

Joey Barton a fost suspendat 5 luni pentru pariuri! 

Jucătorul are timp până pe 24 noiembrie să răspundă acuzațiilor forului londonez. Riscă o suspendare drastică. 

BBC a amintit două cazuri: 

  • În 2020, Kieran Trippier a fost suspendat 10 săptămâni pentru că le-a oferit altora date să mizeze pe transferul său de la Tottenham la Atletico Madrid. 
  • În 2017, Joey Barton a fost exclus cinci luni după ce a recunoscut că a pus 1.260 de pariuri de-a lungul a zece ani. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Cristiano Ronaldo, noi atacuri la adresa fostului antrenor: „Credea că a descoperit sucul în deșert!”

Le țin pe insulă, lângă Doha! Iubitele fotbaliștilor englezi nu au voie în cantonamentul naționalei

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
brentford
brentford  •  17 Noiembrie 2022, 15:08
Postat de VanBasten pe 17 Noiembrie 2022, 14:45

Printre altele, este acuzat si ca ar fi mizat o suma importanta pe o diferenta de cel putin 5 goluri la meciurile din Conference dintre fcsb si Silkeborg.

Sursele mele au confirmat afirmatia ta. Colac peste pupaza a pus un pariu in 2017 ca FCSB va avea cel mai longeviv antrenor principal din lume in 2027. Din 2003 sunt 19 ani,iar in 2027 va avea 24 de ani in functia de A1,de departe un record mondial demn de Guinness.

VanBasten
VanBasten  •  17 Noiembrie 2022, 14:45

Printre altele, este acuzat si ca ar fi mizat o suma importanta pe o diferenta de cel putin 5 goluri la meciurile din Conference dintre fcsb si Silkeborg.

cirus11
cirus11  •  17 Noiembrie 2022, 12:53

Pariurile sunt o boala iar la noi cluburile si federatia fac propaganda caselor de pariuri printre copii...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează